Klar for et nostalgisk gjensyn med 90-tallet? Eller kanskje du ønsker å ta et dypdykk i arkivet? Serienytt gir deg oversikten.

Denne oversikten inneholder:

  • Serier som hadde internasjonal premiere på 90-tallet
  • Er tilgjengelig på strømmetjeneste i Norge

Listen hentes ut fra seriedatabasen, som betyr at serier legges til og fjernes jevnlig. Du finner informasjon som hvor du kan se seriene og IMDB-karakter. Filtrering er selvfølgelig på plass.

Tips oss gjerne om du kommer over feil eller mangler.

Serier fra 90-tallet som er tilgjengelig på strømming i Norge:

8.1

Law & Order: Special Victims Unit

I en spin-off av det populære kriminaldramaet Law & Order følger vi en gruppe politi i New York som jobber på Special Victims Unit, avdelingen for seksualforbrytelser og overgrep mot barn. De følger ledetråd etter ledetråd i jakten på sannhet og rettferdighet.
Drama, Krim, Spenning, Thriller
6.8

Johan Falk

Netflix
I denne actionfylte og virkelighetsinspirerte føljetongen følger vi Göteborg-politiets innsatsgruppe GSI i deres kamp mot organisert kriminalitet. Lover og regler må brytes for å oppnå resultater.

Midsomer Murders

Dplay, TV2 Sumo
Inspektør John Barnaby etterforsker mistenkelige dødsfall og uforståelige drapssaker. Går under navnet Mord og mysterier i Norge.
Drama, Periodedrama
6.8

Heartbeat

NRK TV
Vi følger lensmannskontoret i den engelske bygden Aidensfield. Bøkene i Constable-serien av Nicholas Rhea var utgangspunkt for serien. Norsk tittel på serien er Med hjartet på rette staden.
Drama, Krim, Thriller
8.7

Oz

HBO Nordic
Før The Sopranos dro inn haugevis med seere og priser satt fengsels-serien sitt preg. Den første timelange dramaserien til HBO som satt en standard og banet vei for den ene suksesserien etter den andre.
Action, Animasjon, Barn
7.5

Pokémon

Netflix, Viaplay
Serien følger eventyrene til en energisk ung trener ved navnet Ash Ketchum og hans Pokémon-venn Pikachu. De reiser gjennom Pokémon-verdenen og har mange spennende opplevelser.
Drama, Spenning
9.2

The Sopranos

HBO Nordic
Prisvinnende dramaserie om en lokal mafiasjef som får problemer med angstanfall.
Komedie
7.9

The Fresh Prince Of Bel-Air

Netflix
En gatesmart og fattig tenåring fra Philadelphia blir sent til onkelen og tanten sin i riksmannstrøkene i Bel-Air etter å ha fått juling på gaten.
Drama, Periodedrama
7.1

Vestavind

NRK TV
Norsk dramaserie som ble sendt i 1994 og 1995. Vi befinner oss i etterkrigstiden og besøker det lille stedet Lovranger på Vestlandet. En dramatisert slektshistorie fra et samfunn i endring. Med Hildegunn Riise, Per Jansen, Anne-Marit Jacobsen, Wenche Foss og Bjørn Skagestad.
Komedie, Romanse
8.9

Friends

Netflix
Komiserie om en vennegjeng i USA. Friends, kjent som Venner for livet i Norge, er en av tidenes mest suksessfulle serier.
Drama
2.6

Hotel Cæsar

TV2 Sumo
Norges lengstlevende såpeserie handler om familiebedriften til familien Anker-Hansen, som eier et av Oslos mest fremtredende hotell.
Animasjon, Komedie
8.5

Futurama

Fox+, Viaplay
Fry er et umodent og sjuskete pizzabud som blir nedfrosset på nyttårsaften 1999, og våkner 1000 år senere.
Komedie
7.3

Will & Grace

C More, TV2 Sumo, Viaplay
Amerikansk komiserie om bestevennene Will Truman og Grace Adler. Han er en homofil advokat, hun en heterofil interiørarkitekt. Serien gikk opprinnelig i perioden 1998 til 2006. I 2017 ble serien gjenopplivet.
Krim, Spenning
6.4

Dødelig Kjemi

NRK TV
Til et høyfjellshotell i Norge ankommer en rekke personer under dekke av å være på vinterferie. I virkeligheten er de involvert i mer eller mindre lyssky forretninger.
Drama, Science Fiction, Spenning
8.7

The X-Files

Fox+, Viaplay
Fox Mulder kjemper etterforsker saker hvor han mistenker utenomjordiske har vær involvert, ved siden av å være overbevist om at søsteren ble bortført av romvesen. Han er FBIs eneste medlem av X-Files, som jobber med sakene. Inntil han en dag får Dana Scully, en vitenskapskvinne som tviler på Mulders teorier. De to blir en dynamisk duo som jakter på sannheten, hva den enn måtte være.
Action, Drama, Fantasy
8.2

Buffy

Amazon Prime Video, Fox+, Viaplay
Kult-klassiker om vampyrjegeren Buffy. I dag er Buffy-skaper Joss Whedon mest kjent for å regissere The Avengers-filmene og kultserien Firefly, men på 90-tallet var det gjennom denne vampyrserien han virkelig påvirket TV-serieverden. En sterk kvinnelig actionhelt i en serie som ofte våget å eksperimentere med både fortellerstruktur og kinematografi.
Drama
6.6

Dawsons Creek

Amazon Prime Video, Viaplay
I dette kritikerroste og klassiske tenåringsdramaet følger vi fire venners oppvekst og påfunn i den amerikanske småbyen Capeside
Drama, Spenning

Flåttum gård

NRK TV
Kjæresteparet Kalle og Hilde reiser på den norske prærien for å ha en ferieuke på et lite småbruk ved navn Flåttum. De skal passe bruket mens Kalles tante er på sydentur. Skjebnen vil det slik at de går av på feil holdeplass og havner på en annen gård med samme navn. Motvillig lar de seg invitere på kaffe. Dette blir starten på et merkelig mareritt, som forandrer livet til alle impliserte.
Action, Drama, Spenning
8.0

Angel

Fox+, Viaplay
Vampyren Angel er 200 år gammel og var en beryktet for sin herjing i Europa. En dag blir han forbannet med å få en sjel. Serien er en spin-off av Buffy: The Vampire Slayer.
Animasjon, Komedie
8.7

South Park

Paramount+, Viaplay
En av de mest provoserende og morsomme seriene som i en årrekke har servert sitt kyniske og nådeløse skråblikk på samfunnet vi lever i. En serie som elsker å balansere på grensen for så å tråkke over den.
Action, Drama, Krim
5.6

Pacific Blue

TV2 Sumo
Sykkelpolitiet i Santa Monica har sjeldent en kjedelig dag på jobb. Krimserien var i Norge et fast sommer-inventar på skjermene på slutten av 90-tallet.
Animasjon, Komedie
8.2

Family Guy

Fox+, Netflix, Viaplay
Serien handler om Griffin-familien, bestående av foreldrene Peter og Lois, barna deres Meg, Chris og Stewie - samt den snakkende hunden Brian.
Komedie
8.0

Frasier

Viaplay
Frasier er en spin-off serie av Cheers, som handler om psykologen Frasier Crane og hans famile.
Komedie
6.9

The Nanny

Amazon Prime Video
En rik engelsk enkemann hyrer inn en noe uortodoks barnevakt i form av en nylig sparket selger.
Komedie
8.4

Mr. Show

HBO Nordic
Sketsjeserie fra 90-tallet med Bob Odenkirk og David Cross, hvor de to primært spiller utgaver av seg selv. En rekke komikere dukker opp i gjesteroller.
Action, Drama, Krim
6.6

Silk Stalkings

Amazon Prime Video
To etterforskere løser krimsaker blant rikfolk i Palm Beach.
Krim, Miniserie
5.5

Aksjemordet

NRK TV
Svarte penger, skjulte transaksjoner og bestikkelser er ingredienser i denne krimserien i tre deler.
Animasjon, Barn
5.4

Byggmester Bob

Amazon Prime Video
Byggmester Bob og vennene hans løser nye utfordringer i hver episode.
Drama, Krim
5.7

Dumbo og maskefjes

NRK TV
Serien handler om to kriminaletterforskere ved Bergen politikammer kalt «Dumbo og Maskefjes». De må hanskes med både et postran og et drap som viser seg å være koblet sammen.
Animasjon, Komedie, Science Fiction
6.9

Spicy City

HBO Nordic
Animasjonsserie for voksne fra Ralph Bakshi.
Drama, Komedie, Krim
7.2

The Commish

Amazon Prime Video
Den lokale politisjefen Tony Scali må ofte ty til kreative løsninger for å løse byens utfordringer.
Action, Krim
6.1

Renegade

Amazon Prime Video
Politimannen Reno Raines blir utsatt for et komplott og feilaktig anklaget for å ha drept sin egen kone. Han må leve et liv på rømmen for å sikre egen frihet og få hevn over sin kones drapsmann.
8.4

Traders

Amazon Prime Video
Livet til Toronto-baserte investorer står for dramaet i denne canadiske serien fra 90-tallet.
Drama, Periodedrama
7.3

Fortuna

NRK TV
Norsk dramaserie i seks deler basert på romanene "Gift", "Fortuna" og "Sankt Hans Fest" av Alexander L. Kielland.
Drama, Miniserie

Jakten på Mauritius

NRK TV
Elleveåringen Ole-Bastian, som bor på Aker Brygge, ser fram til en rolig byferie hos tante Siri på Frogner. Tanten har imidlertid andre planer. Hun vil heller ta 13:25-toget fra jernbanestasjonen og la skjebnen bestemme resten.
Drama, Krim
6.5

Thygesen

NRK TV
Krimserie om etterforsker Vilhelm Thygesen. Basert på Jon Michelets romaner.
Komedie
8.6

Spaced

Amazon Prime Video
Simon Pegg (Hot Fuzz) og Jessica Hynes (Shaun of the Dead) har hovedrollen i denne Emmy-nominerte britiske komiserien om to slappinger som leier en leilighet i London hvor de utgir seg for å være et par.
Action, Komedie, Krim
7.9

Tropical Heat

Amazon Prime Video
Actionserie som gjennom tre sesonger ble spilt inn i henholdsvis Mexico, Israel og Sør-Afrika. Vi følger etterforsker Nick Slaughter, en tidligere DEA-agent som starter opp som privatetterforsker.

V.R. Troopers

Netflix
Tre venner som driver med kampsport må forvare menneskeheten mot en mesteforbryter og invasjonsstyrkene hans fra en annen dimensjon.
Animasjon
8.3

The Animals of Farthing Wood

NRK TV
Dyrene må flykte fra sine hjem på grunn av menneskers ødeleggende adferd. En populær belgisk animasjonsserie som ble sendt i Norge på 90-tallet.
Komedie, Krim
6.5

Mom P.I.

Amazon Prime Video
Sally Sullivan (Rosemary Dunsmore) er en enke som en dag møter den tøffe privatetterforskeren Bernie Fox (Stuart Margolin). Hun oppdager raskt at hun har et talent for å løse mysterier.
Drama
7.1

All Saints

Amazon Prime Video
Sykehusserie om det travle livet til leger og øvrig personale ved All Saints Hospital.

Annonse

Anbefalte serier

Vår oversikt inneholder hundrevis av serier som vi anbefaler. Filtrer på strømmetjeneste og sjanger.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer