Strømmeguiden: Serier fra 90-tallet

Annonse

Klar for et nostalgisk gjensyn med 90-tallet? Eller kanskje du ønsker å ta et dypdykk i arkivet? Serienytt gir deg oversikten.

Denne oversikten inneholder:

 • Serier som hadde internasjonal premiere på 90-tallet
 • Er tilgjengelig på strømmetjeneste i Norge

Listen hentes ut fra seriedatabasen, som betyr at serier legges til og fjernes jevnlig. Du finner informasjon som hvor du kan se seriene og IMDB-karakter. Filtrering er selvfølgelig på plass.

Tips oss gjerne om du kommer over feil eller mangler.

Serier fra 90-tallet som er tilgjengelig på strømming i Norge:

Strømmetjeneste

Strømmetjeneste
 • Alle
 • Amazon Prime Video (13)
 • C More (1)
 • Discovery+ (1)
 • Disney+ (3)
 • Fox+ (4)
 • HBO Nordic (8)
 • Netflix (4)
 • NRK TV (14)
 • Paramount+ (4)
 • Strim (13)

Sjanger

Sjanger
6.8
Drama, Krim, Spenning, Thriller

Johan Falk

Netflix
I denne actionfylte og virkelighetsinspirerte føljetongen følger vi Göteborg-politiets innsatsgruppe GSI i deres kamp mot organisert kriminalitet. Lover og regler må brytes for å oppnå resultater.
8.1

Law & Order: Special Victims Unit

I en spin-off av det populære kriminaldramaet Law & Order følger vi en gruppe politi i New York som jobber på Special Victims Unit, avdelingen for seksualforbrytelser og overgrep mot barn. De følger ledetråd etter ledetråd i jakten på sannhet og rettferdighet.

Midsomer Murders

Inspektør John Barnaby etterforsker mistenkelige dødsfall og uforståelige drapssaker. Går under navnet Mord og mysterier i Norge.
6.8
Drama, Periodedrama

Heartbeat

NRK TV
Vi følger lensmannskontoret i den engelske bygden Aidensfield. Bøkene i Constable-serien av Nicholas Rhea var utgangspunkt for serien.Norsk tittel på serien er Med hjartet på rette staden.
7.5
Action, Animasjon, Barn

Pokémon

Netflix, Viaplay
Serien følger eventyrene til en energisk ung trener ved navnet Ash Ketchum og hans Pokémon-venn Pikachu. De reiser gjennom Pokémon-verdenen og har mange spennende opplevelser.
8.7
Drama, Krim, Thriller

Oz

HBO Nordic, Paramount+, Strim
Før The Sopranos dro inn haugevis med seere og priser satt fengsels-serien sitt preg. Den første timelange dramaserien til HBO som satt en standard og banet vei for den ene suksesserien etter den andre.
8.9
Komedie, Romanse

Friends

HBO Nordic, Strim
Komiserie om en vennegjeng i USA. Friends, kjent som Venner for livet i Norge, er en av tidenes mest suksessfulle serier. Vi følger en vennegjeng i New York.
9.2
Drama, Spenning

The Sopranos

HBO Nordic, Strim
Prisvinnende dramaserie om en lokal mafiasjef som får problemer med angstanfall.
7.9
Komedie

The Fresh Prince Of Bel-Air

Strim, Viaplay
En gatesmart og fattig tenåring fra Philadelphia blir sent til onkelen og tanten sin i riksmannstrøkene i Bel-Air etter å ha fått juling på gaten.
7.1
Drama, Periodedrama

Vestavind

NRK TV
Norsk dramaserie som ble sendt i 1994 og 1995. Vi befinner oss i etterkrigstiden og besøker det lille stedet Lovranger på Vestlandet. En dramatisert slektshistorie fra et samfunn i endring. Med Hildegunn Riise, Per Jansen, Anne-Marit Jacobsen, Wenche Foss og Bjørn Skagestad.
8.9
Drama, Krim, Spenning, Thriller

Twin Peaks

Paramount+, Strim, Viaplay
Den lille nordvestlige småbyen Twin Peaks i Washington blir rystet etter funnet av den unge balldronningen Laura Palmers lik. FBI-etterforsker Dale Cooper ankommer byen for å finne ut akkurat hva som har skjedd. Resultatet er en av de mest bejublede og særegne seriene fra USA.
7.6
Komedie

The Julekalender

Tre nisser er ute på reise for å finne livsmelodien til sjefnissen Good old gammel nok. Serien var julekalender på TV 2.
8.7
Drama, Science Fiction, Spenning

The X-Files

Disney+, Strim, Viaplay
Fox Mulder kjemper etterforsker saker hvor han mistenker utenomjordiske har vær involvert, ved siden av å være overbevist om at søsteren ble bortført av romvesen.Han er FBIs eneste medlem av X-Files, som jobber med sakene. Inntil han en dag får Dana Scully, en vitenskapskvinne som tviler på Mulders teorier. De to blir en dynamisk duo som jakter på sannheten, hva den enn måtte være.
8.2
Action, Drama, Fantasy

Buffy

Amazon Prime Video, Disney+, Strim, Viaplay
Kult-klassiker om vampyrjegeren Buffy. I dag er Buffy-skaper Joss Whedon mest kjent for å regissere The Avengers-filmene og kultserien Firefly, men på 90-tallet var det gjennom denne vampyrserien han virkelig påvirket TV-serieverden. En sterk kvinnelig actionhelt i en serie som ofte våget å eksperimentere med både fortellerstruktur og kinematografi.
Ferske episoder uteFornyet
8.2
Animasjon, Komedie

Family Guy

Strim, Viaplay
Serien handler om Griffin-familien, bestående av foreldrene Peter og Lois, barna deres Meg, Chris og Stewie - samt den snakkende hunden Brian.
5.6
Action, Drama, Krim

Pacific Blue

Sykkelpolitiet i Santa Monica har sjeldent en kjedelig dag på jobb. Krimserien var i Norge et fast sommer-inventar på skjermene på slutten av 90-tallet.
5.4
Animasjon, Barn

Byggmester Bob

Amazon Prime Video
Byggmester Bob og vennene hans løser nye utfordringer i hver episode.
2.6
Drama

Hotel Cæsar

Norges lengstlevende såpeserie handler om familiebedriften til familien Anker-Hansen, som eier et av Oslos mest fremtredende hotell.
6.6
Action, Drama, Krim

Silk Stalkings

Amazon Prime Video
To etterforskere løser krimsaker blant rikfolk i Palm Beach.
6.4
Krim, Spenning

Dødelig Kjemi

NRK TV
Til et høyfjellshotell i Norge ankommer en rekke personer under dekke av å være på vinterferie. I virkeligheten er de involvert i mer eller mindre lyssky forretninger.
Drama, Spenning

Flåttum gård

NRK TV
Kjæresteparet Kalle og Hilde reiser på den norske prærien for å ha en ferieuke på et lite småbruk ved navn Flåttum. De skal passe bruket mens Kalles tante er på sydentur. Skjebnen vil det slik at de går av på feil holdeplass og havner på en annen gård med samme navn. Motvillig lar de seg invitere på kaffe. Dette blir starten på et merkelig mareritt, som forandrer livet til alle impliserte.
8.0
Action, Drama, Spenning

Angel

Disney+, Strim, Viaplay
Vampyren Angel er 200 år gammel og var en beryktet for sin herjing i Europa. En dag blir han forbannet med å få en sjel.Serien er en spin-off av Buffy: The Vampire Slayer.

Anbefalte serier

Vår oversikt inneholder hundrevis av serier som vi anbefaler. Filtrer på strømmetjeneste og sjanger.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X