Strømmeguiden: Serier fra 90-tallet

Del nyheten

Klar for et nostalgisk gjensyn med 90-tallet? Eller kanskje du ønsker å ta et dypdykk i arkivet? Serienytt gir deg oversikten.

Denne oversikten inneholder:

 • Serier som hadde internasjonal premiere på 90-tallet
 • Er tilgjengelig på strømmetjeneste i Norge

Listen hentes ut fra seriedatabasen, som betyr at serier legges til og fjernes jevnlig. Du finner informasjon som hvor du kan se seriene og IMDB-karakter. Filtrering er selvfølgelig på plass.

Tips oss gjerne om du kommer over feil eller mangler.

Serier fra 90-tallet som er tilgjengelig på strømming i Norge:

Strømmetjeneste

Strømmetjeneste
 • Alle
 • Allente (15)
 • Britbox (9)
 • HBO Max (9)
 • Netflix (3)
 • NRK TV (11)
 • Paramount+ (5)
 • Prime Video (12)
 • Strim (28)
 • TV 2 Play (11)
 • Viaplay (10)

Sjanger

Sjanger

The West Wing

Allente, HBO Max, Strim
Drama
8.9
Det indre liv i Det hvite hus  står for dramaet i denne prisvinnende serien fra Aaron Sorkin.

Law & Order: Special Victims Unit

8.1
I en spin-off av det populære kriminaldramaet Law & Order følger vi en gruppe politi i New York som jobber på Special Victims Unit, avdelingen for seksualforbrytelser og overgrep mot barn. De følger ledetråd etter ledetråd i jakten på sannhet og rettferdighet.

Midsomer Murders

BritBox, Strim, TV 2 Play
Drama, Krim
7.9
Inspektør John Barnaby etterforsker mistenkelige dødsfall og uforståelige drapssaker. Går under navnet Mord og mysterier i Norge.

Pokémon

Allente, Netflix, Strim, Viaplay
Action, Animasjon, Barn
7.5
Serien følger eventyrene til en energisk ung trener ved navnet Ash Ketchum og hans Pokémon-venn Pikachu. De reiser gjennom Pokémon-verdenen og har mange spennende opplevelser.

Heartbeat

NRK TV
Drama, Periodedrama
6.8
Vi følger lensmannskontoret i den engelske bygden Aidensfield. Bøkene i Constable-serien av Nicholas Rhea var utgangspunkt for serien.Norsk tittel på serien er Med hjartet på rette staden.

Friends

HBO Max, Strim
Komedie, Romanse
8.9
Komiserie om en vennegjeng i USA. Friends, kjent som Venner for livet i Norge, er en av tidenes mest suksessfulle serier. Vi følger en vennegjeng i New York.

Oz

Allente, HBO Max, Paramount+, Strim
Drama, Krim, Thriller
8.7
Før The Sopranos, med sine hauger av seere og priser, var det fengselsserien Oz som virkelig satte høy standard for HBO og banet vei for den ene suksesserien etter den andre.

The Sopranos

HBO Max, Strim
Drama, Spenning
9.2
Multi emmy-vinnende og prisvinnende dramaserie om en mafiaboss som får problemer med angstanfall. I hans forsøk på å fikse seg selv begynner han i hemmelighet å gå til en psykolog, men alt maset, stresset og dramaet som kommer med jobben som mafiaboss gjør at angstanfallene kommer hyppigere jo mer han prøver å klamre seg til tronen.

Vestavind

NRK TV
Drama, Periodedrama
7.1
Norsk dramaserie som ble sendt i 1994 og 1995. Vi befinner oss i etterkrigstiden og besøker det lille stedet Lovranger på Vestlandet. En dramatisert slektshistorie fra et samfunn i endring. Med Hildegunn Riise, Per Jansen, Anne-Marit Jacobsen, Wenche Foss og Bjørn Skagestad.

The Fresh Prince Of Bel-Air

Allente, Strim, Viaplay
Komedie
7.9
En gatesmart og fattig tenåring fra Philadelphia blir sent til onkelen og tanten sin i riksmannstrøkene i Bel-Air etter å ha fått juling på gaten.

Twin Peaks

Allente, Paramount+, Strim, Viaplay
Drama, Krim, Spenning, Thriller
8.8
Den lille småbyen Twin Peaks rystes når den unge Laura Palmers lik blir funnet. FBI-agent Dale Cooper ankommer byen for å etterforske, og resultatet er en av USAs mest bejublede og særegne serier gjennom tidene.

The King Of Queens

Allente, Paramount+, Strim, Viaplay
Komedie
7.3
Denne serien handler om Doug og Carrie Heffernan, et par fra arbeiderklassen i Queens, New York.

Silk Stalkings

Amazon Prime Video
Action, Drama, Krim
6.6
To etterforskere løser krimsaker blant rikfolk i Palm Beach.

Byggmester Bob

Amazon Prime Video, HBO Max, Strim
Animasjon, Barn
5.4
Byggmester Bob og vennene hans løser nye utfordringer i hver episode.

Pacific Blue

Allente, Strim, TV 2 Play
Action, Drama, Krim
5.6
Sykkelpolitiet i Santa Monica har sjeldent en kjedelig dag på jobb. Krimserien var i Norge et fast sommer-inventar på skjermene på slutten av 90-tallet.

Pride And Prejudice

BritBox, Strim, TV 2 Play
Drama, Romanse, Periodedrama
8.9
Familien Bennet bor på landsbygden, og har fem døtre som Fru Bennet forsøker å gifte bort. Idet to rike menn bosetter seg ser hun muligheter.

The Nanny

Amazon Prime Video
Komedie
6.9
En rik engelsk enkemann hyrer inn en noe uortodoks barnevakt i form av en nylig sparket selger.

Hotel Cæsar

Allente, Strim, TV 2 Play
Drama
2.6
Norges lengstlevende såpeserie handler om familiebedriften til familien Anker-Hansen, som eier et av Oslos mest fremtredende hotell.

Flåttum gård

NRK TV
Drama, Spenning
Kjæresteparet Kalle og Hilde reiser på den norske prærien for å ha en ferieuke på et lite småbruk ved navn Flåttum. De skal passe bruket mens Kalles tante er på sydentur. Skjebnen vil det slik at de går av på feil holdeplass og havner på en annen gård med samme navn. Motvillig lar de seg invitere på kaffe. Dette blir starten på et merkelig mareritt, som forandrer livet til alle impliserte.
Fornyet

South Park

Allente, Paramount+, Strim, Viaplay
Animasjon, Komedie
8.7
En av de mest provoserende og morsomme seriene som i en årrekke har servert sitt kyniske og nådeløse skråblikk på samfunnet vi lever i. En serie som elsker å balansere på grensen for så å tråkke over den.

Dawsons Creek

Amazon Prime Video
Drama
6.6
I dette kritikerroste og klassiske tenåringsdramaet følger vi fire venners oppvekst og påfunn i den amerikanske småbyen Capeside

Frasier

Allente, Paramount+, Strim, Viaplay
Komedie
8.0
Frasier er en spin-off serie av Cheers, som handler om psykologen Frasier Crane og hans famile.

Amalies jul

NRK TV
Barn
7.2
Klarer Nisseungen å nisse nok nissestreker og nissegleder før den store prøven på Månetoppen? Og vil det komme menneskefolk i det store huset?

Dumbo og maskefjes

NRK TV
Drama, Krim
5.7
Serien handler om to kriminaletterforskere ved Bergen politikammer kalt «Dumbo og Maskefjes». De må hanskes med både et postran og et drap som viser seg å være koblet sammen.

Annonse
X
X