Klar for et nostalgisk gjensyn med 90-tallet? Eller kanskje du ønsker å ta et dypdykk i arkivet? Serienytt gir deg oversikten.

Denne oversikten inneholder:

 • Serier som hadde internasjonal premiere på 90-tallet
 • Er tilgjengelig på strømmetjeneste i Norge

Listen hentes ut fra seriedatabasen, som betyr at serier legges til og fjernes jevnlig. Du finner informasjon som hvor du kan se seriene og IMDB-karakter. Filtrering er selvfølgelig på plass.

Tips oss gjerne om du kommer over feil eller mangler.

Serier fra 90-tallet som er tilgjengelig på strømming i Norge:

Strømmetjeneste

Strømmetjeneste
 • Alle
 • Amazon Prime Video (12)
 • C More (1)
 • Dplay (1)
 • Fox+ (5)
 • HBO Nordic (7)
 • Netflix (9)
 • NRK TV (14)
 • Paramount+ (1)
 • TV 2 Sumo (5)
 • Viaplay (11)
Sjangere
8.1

Law & Order: Special Victims Unit

I en spin-off av det populære kriminaldramaet Law & Order følger vi en gruppe politi i New York som jobber på Special Victims Unit, avdelingen for seksualforbrytelser og overgrep mot barn. De følger ledetråd etter ledetråd i jakten på sannhet og rettferdighet.
Drama, Krim, Spenning, Thriller
6.8
Netflix

Johan Falk

I denne actionfylte og virkelighetsinspirerte føljetongen følger vi Göteborg-politiets innsatsgruppe GSI i deres kamp mot organisert kriminalitet. Lover og regler må brytes for å oppnå resultater.
Dplay, TV2 Sumo

Midsomer Murders

Inspektør John Barnaby etterforsker mistenkelige dødsfall og uforståelige drapssaker. Går under navnet Mord og mysterier i Norge.
Drama, Periodedrama
6.8
NRK TV

Heartbeat

Vi følger lensmannskontoret i den engelske bygden Aidensfield. Bøkene i Constable-serien av Nicholas Rhea var utgangspunkt for serien. Norsk tittel på serien er Med hjartet på rette staden.
Drama, Krim, Thriller
8.7
HBO Nordic

Oz

Før The Sopranos dro inn haugevis med seere og priser satt fengsels-serien sitt preg. Den første timelange dramaserien til HBO som satt en standard og banet vei for den ene suksesserien etter den andre.
Drama, Spenning
9.2
HBO Nordic

The Sopranos

Prisvinnende dramaserie om en lokal mafiasjef som får problemer med angstanfall.
Komedie
7.9
Netflix

The Fresh Prince Of Bel-Air

En gatesmart og fattig tenåring fra Philadelphia blir sent til onkelen og tanten sin i riksmannstrøkene i Bel-Air etter å ha fått juling på gaten.
Action, Animasjon, Barn
7.5
Netflix, Viaplay

Pokémon

Serien følger eventyrene til en energisk ung trener ved navnet Ash Ketchum og hans Pokémon-venn Pikachu. De reiser gjennom Pokémon-verdenen og har mange spennende opplevelser.
Drama, Periodedrama
7.1
NRK TV

Vestavind

Norsk dramaserie som ble sendt i 1994 og 1995. Vi befinner oss i etterkrigstiden og besøker det lille stedet Lovranger på Vestlandet. En dramatisert slektshistorie fra et samfunn i endring. Med Hildegunn Riise, Per Jansen, Anne-Marit Jacobsen, Wenche Foss og Bjørn Skagestad.
Komedie, Romanse
8.9
Netflix

Friends

Komiserie om en vennegjeng i USA. Friends, kjent som Venner for livet i Norge, er en av tidenes mest suksessfulle serier.
Drama
2.6
TV2 Sumo

Hotel Cæsar

Norges lengstlevende såpeserie handler om familiebedriften til familien Anker-Hansen, som eier et av Oslos mest fremtredende hotell.
Animasjon, Komedie
8.5
Fox+, Viaplay

Futurama

Fry er et umodent og sjuskete pizzabud som blir nedfrosset på nyttårsaften 1999, og våkner 1000 år senere.
Komedie
7.3
C More, TV2 Sumo, Viaplay

Will & Grace

Amerikansk komiserie om bestevennene Will Truman og Grace Adler. Han er en homofil advokat, hun en heterofil interiørarkitekt. Serien gikk opprinnelig i perioden 1998 til 2006. I 2017 ble serien gjenopplivet.
Drama
6.6
Amazon Prime Video, Viaplay

Dawsons Creek

I dette kritikerroste og klassiske tenåringsdramaet følger vi fire venners oppvekst og påfunn i den amerikanske småbyen Capeside
Animasjon, Komedie
8.7
Paramount+, Viaplay

South Park

En av de mest provoserende og morsomme seriene som i en årrekke har servert sitt kyniske og nådeløse skråblikk på samfunnet vi lever i. En serie som elsker å balansere på grensen for så å tråkke over den.
Animasjon, Komedie
8.2
Fox+, Netflix, Viaplay

Family Guy

Serien handler om Griffin-familien, bestående av foreldrene Peter og Lois, barna deres Meg, Chris og Stewie - samt den snakkende hunden Brian.
Action, Drama, Spenning
8.0
Fox+, Viaplay

Angel

Vampyren Angel er 200 år gammel og var en beryktet for sin herjing i Europa. En dag blir han forbannet med å få en sjel. Serien er en spin-off av Buffy: The Vampire Slayer.
Action, Drama, Fantasy
8.2
Fox+, Viaplay

Buffy

Kult-klassiker om vampyrjegeren Buffy. I dag er Buffy-skaper Joss Whedon mest kjent for å regissere The Avengers-filmene og kultserien Firefly, men på 90-tallet var det gjennom denne vampyrserien han virkelig påvirket TV-serieverden. En sterk kvinnelig actionhelt i en serie som ofte våget å eksperimentere med både fortellerstruktur og kinematografi.
Drama, Spenning
NRK TV

Flåttum gård

Kjæresteparet Kalle og Hilde reiser på den norske prærien for å ha en ferieuke på et lite småbruk ved navn Flåttum. De skal passe bruket mens Kalles tante er på sydentur. Skjebnen vil det slik at de går av på feil holdeplass og havner på en annen gård med samme navn. Motvillig lar de seg invitere på kaffe. Dette blir starten på et merkelig mareritt, som forandrer livet til alle impliserte.
Krim, Spenning
6.4
NRK TV

Dødelig Kjemi

Til et høyfjellshotell i Norge ankommer en rekke personer under dekke av å være på vinterferie. I virkeligheten er de involvert i mer eller mindre lyssky forretninger.
Drama, Science Fiction, Spenning
8.7
Fox+, Viaplay

The X-Files

Fox Mulder kjemper etterforsker saker hvor han mistenker utenomjordiske har vær involvert, ved siden av å være overbevist om at søsteren ble bortført av romvesen. Han er FBIs eneste medlem av X-Files, som jobber med sakene. Inntil han en dag får Dana Scully, en vitenskapskvinne som tviler på Mulders teorier. De to blir en dynamisk duo som jakter på sannheten, hva den enn måtte være.
Komedie
8.0
Viaplay

Frasier

Frasier er en spin-off serie av Cheers, som handler om psykologen Frasier Crane og hans famile.
Komedie
6.9
Amazon Prime Video

The Nanny

En rik engelsk enkemann hyrer inn en noe uortodoks barnevakt i form av en nylig sparket selger.
Komedie
8.4
HBO Nordic

Mr. Show

Sketsjeserie fra 90-tallet med Bob Odenkirk og David Cross, hvor de to primært spiller utgaver av seg selv. En rekke komikere dukker opp i gjesteroller.
Action, Drama, Krim
5.6
TV2 Sumo

Pacific Blue

Sykkelpolitiet i Santa Monica har sjeldent en kjedelig dag på jobb. Krimserien var i Norge et fast sommer-inventar på skjermene på slutten av 90-tallet.
Krim, Miniserie
5.5
NRK TV

Aksjemordet

Svarte penger, skjulte transaksjoner og bestikkelser er ingredienser i denne krimserien i tre deler.
Drama, Krim
5.7
NRK TV

Dumbo og maskefjes

Serien handler om to kriminaletterforskere ved Bergen politikammer kalt «Dumbo og Maskefjes». De må hanskes med både et postran og et drap som viser seg å være koblet sammen.
Action, Drama, Krim
6.6
Amazon Prime Video

Silk Stalkings

To etterforskere løser krimsaker blant rikfolk i Palm Beach.
Animasjon, Komedie, Science Fiction
6.9
HBO Nordic

Spicy City

Animasjonsserie for voksne fra Ralph Bakshi.
Animasjon, Barn
5.4
Amazon Prime Video

Byggmester Bob

Byggmester Bob og vennene hans løser nye utfordringer i hver episode.
8.4
Amazon Prime Video

Traders

Livet til Toronto-baserte investorer står for dramaet i denne canadiske serien fra 90-tallet.
Action, Krim
6.1
Amazon Prime Video

Renegade

Politimannen Reno Raines blir utsatt for et komplott og feilaktig anklaget for å ha drept sin egen kone. Han må leve et liv på rømmen for å sikre egen frihet og få hevn over sin kones drapsmann.
Drama, Komedie, Krim
7.2
Amazon Prime Video

The Commish

Den lokale politisjefen Tony Scali må ofte ty til kreative løsninger for å løse byens utfordringer.
Drama, Miniserie
NRK TV

Jakten på Mauritius

Elleveåringen Ole-Bastian, som bor på Aker Brygge, ser fram til en rolig byferie hos tante Siri på Frogner. Tanten har imidlertid andre planer. Hun vil heller ta 13:25-toget fra jernbanestasjonen og la skjebnen bestemme resten.
Drama, Periodedrama
7.3
NRK TV

Fortuna

Norsk dramaserie i seks deler basert på romanene "Gift", "Fortuna" og "Sankt Hans Fest" av Alexander L. Kielland.
Drama, Krim
6.5
NRK TV

Thygesen

Krimserie om etterforsker Vilhelm Thygesen. Basert på Jon Michelets romaner.
Komedie
8.6
Amazon Prime Video

Spaced

Simon Pegg (Hot Fuzz) og Jessica Hynes (Shaun of the Dead) har hovedrollen i denne Emmy-nominerte britiske komiserien om to slappinger som leier en leilighet i London hvor de utgir seg for å være et par.
Netflix

V.R. Troopers

Tre venner som driver med kampsport må forvare menneskeheten mot en mesteforbryter og invasjonsstyrkene hans fra en annen dimensjon.
Action, Komedie, Krim
7.9
Amazon Prime Video

Tropical Heat

Actionserie som gjennom tre sesonger ble spilt inn i henholdsvis Mexico, Israel og Sør-Afrika. Vi følger etterforsker Nick Slaughter, en tidligere DEA-agent som starter opp som privatetterforsker.
Animasjon
8.3
NRK TV

The Animals of Farthing Wood

Dyrene må flykte fra sine hjem på grunn av menneskers ødeleggende adferd. En populær belgisk animasjonsserie som ble sendt i Norge på 90-tallet.
Komedie, Krim
6.5
Amazon Prime Video

Mom P.I.

Sally Sullivan (Rosemary Dunsmore) er en enke som en dag møter den tøffe privatetterforskeren Bernie Fox (Stuart Margolin). Hun oppdager raskt at hun har et talent for å løse mysterier.
Drama
7.1
Amazon Prime Video

All Saints

Sykehusserie om det travle livet til leger og øvrig personale ved All Saints Hospital.

Anbefalte serier

Vår oversikt inneholder hundrevis av serier som vi anbefaler. Filtrer på strømmetjeneste og sjanger.

Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer