SerietipsMånedens serietips: Mars 2020

Månedens serietips: Mars 2020

-

SERIEÅRET 2020

Annonse

Samfunnet har stoppet opp, men enn så lenge er alt som normalt på seriefronten med dusinvis av premierer i mars. Vi har valgt ut noen utvalgte for våre månedlige tips.

«Månedens Serietips» er våre anbefalinger av serier som har sesongpremière på TV eller strømming i Norge hvor vi finner frem tips for enhver smak.

Serietips for en vanskelig tid

Verden går gjennom en av de mest krevende tidene i fredstid, med karantener, pandemi og mye frykt og usikkerhet som preger hverdagen. Underholdningen er begrenset og fjernsynet står igjen som et av få tilbud – i en tid hvor idrett, teater og pubtur er satt på vent.

Noe som betyr at rekordmange mennesker nå saumfarer strømmetjenester for litt virkelighetsflukt. Hva er det som er nytt i mars som kan være verdt å sjekke ut?

Vi har funnet frem en håndfull serietips som – uten at det var hensikten – gjerne forteller om endevendte samfunn, virusutbrudd og børskrakk. Heldigvis er tipsene også litt mer variert – slik at forhåpentligvis er noe for alle og enhver i månedens utvalgte serier.

La oss sjekke ut månedens tips:


Apple TV+

Amazing Stories

6. mars 2020

Fem unike historier om utrolige hendelser serveres i denne Steven Spielberg-produserte serien. Serien er en nyversjon av Spielbergs serie ved samme navn fra 1985.

Nå er ikke nødvendigvis Spielberg-navnet grunn nok til å sjekke ut serien, for han vet å knytte navnet sitt til alt mulig som han ikke nødvendigvis er involvert i. Amazing Stories er således intet unntak. Men sjefprodusentene her er Edward Kitsis og Adam Horowitz, duoen bak populære Once Upon a Time, som sikret to erfarne eventyr-fantaster ved roret.

De to overtok etter at Hannibal-skaper Bryan Fuller gjorde som han pleier; forlate et prosjekt etter kreative uenigheter (han forsvant også fra American Gods og Star Trek: Discovery etter lignende uenigheter).

Seriens mottagelse har vært blandet, dette er en serie som er kritisert og rost for å være fri for alt som kan være fornærmende (Apple TV+ satser på å være familievennlig). Som vel gjør den til en fin serie for alle som ønsker å se harmløs virkelighetsflukt, perfekt for familier som må finne den gyldne middelvei og ta hensyn til aldersgrenser.

Kanskje en grei serie å styre unna hvis du vil ha noe med litt mer «røffe kanter», da kan tipsene som følger passe bedre for deg.

Premiere 6. mars på Apple TV+. Ny episode sendes ukentlig.

SERIESIDE


HBO Nordic

Devs sesong 1

6. mars 2020

Om Amazing Stories er av det litt for harmløse og lettfordøyelige slag kan Devs heller være noe for deg. Her er det eksistensiell filosofi, krim, science fiction og spiondrama sauset sammen i en historie som er hyllet av kritikere og de (foreløpig alt for få) som har sett serien.

Det hele starter med at en ung programmerer får bli med i Devs-prosjektet i et suksessfullt teknologifirma. Det får fatale alvorlige konsekvenser og kjæresten Lily (Sonoya Mizuno) forsøker å komme til bunns i hva som foregår.

Den har vidunderet Nick Offerman (fra Parks and Recreation) i en rolle ulikt alt vi har sett fra han før (han spiser salat…), i en thriller som stiller de store spørsmålene. Den visuelle stilen og lydsporet underbygger at dette er sære greier som kanskje blir litt for svevende for enkelte, men om du er blant de mange som stadig lar deg fascinere av seriene til Hulu (The Handmaid’s Tale, The Path, Castle Rock) er det bare til å begi seg ut på ukentlig moro i mars.

Det hører med til historien at det er Oscar-vinner Alexander Garland som står bak serien, her fortsetter han sin utforsking av forholdet mellom menneske og kunstig intelligens – som i regidebuten Ex Machina (2014).

Premiere 6. mars på HBO Nordic.

SERIESIDE


Netflix

Kingdom sesong 2

13. mars 2020

Jeg storkoste meg med første sesong av dette apokalyptiske eventyret og forventningene er store for fortsettelsen. Kombinasjonen av asiatisk fortellerkunst som kan minne litt om Akira Kurosawa og zombiesjangeren gjorde serien til en av de mer distinkte fra 2019.

Skuespillet kan nok virke noe teatralsk, stilen er ulik den vi ser av amerikansk og europeisk film og TV, men det er også noe forførerisk over det som er annerledes. Netflix sparer heller ikke på effektene og her kan vi forvente actionsekvenser og spenning på høyt nivå.

Her vil du få nok action og spenning til å fylle en helg eller to – om du tåler skrekk og gørr.

Premiere 13. mars på Netflix.

SERIESIDE


HBO Nordic

Westworld sesong 3

16. mars 2020

Første sesong var noe av det beste fra forrige tiår, mens sesong 2 nok forvirret mer enn den underholdt. Nå forventes det at Westworld finner tilbake til sci-fi magien som gjorde oss hektet. Med på laget er nå Breaking Bad-stjernen Aaron Paul.

Så får vi bare håpe at serien nå har fokus på fortelle en god historie og ikke er så besatt på å forsøke å lure seerne. Det blir nok tøft å være like majestetisk uten Anthony Hopkins, som vi ikke forventer er med videre, i tillegg blir norske Ingrid Bolsø Berdal et savn (hun har bekreftet overfor oss at hun ikke er med i tredje sesong) – men vi gleder oss uansett til ukentlige episoder som forhåpentligvis engasjerer oss like mye som tidligere.

Westworld håper og tror vi blir vårens høydepunkt blant de etablerte seriene.

Premiere 16. mars på HBO Nordic.

https://www.youtube.com/watch?v=pDJbFA32_QY

SERIESIDE


Viaplay

Emergence sesong 1

16. mars 2020

ABC er mesteren i å gi oss science fiction-historier som kan ende opp som en landeplage (som Lost), nå er vi spente på hva Emergence kan by på. Kritikerne er stort sett positive og serien har fått en ganske så bra mottagelse hos amerikanske seere.

Mye av det er takket være eminente Allison Tolman (Fargo), som her spiller en etterforsker som tar hånd om en ung jente som overlever et flykræsj. Ingenting er som det skal og det viser seg at noen jakter den unge jenten, som tilsynelatende har overmenneskelige egenskaper.

Dette er nok en serie verdt å sjekke ut for alle som er glad i science fiction og storstilte konspirasjoner.

Premieren er 16. mars på Viaplay.

https://www.youtube.com/watch?v=Ke26tN7tM3k

SERIESIDE


HBO Nordic

Black Monday sesong 2

16. mars 2020

Finanskrise, skruppelløse aksjespekulanter og et samfunn i kaos. Black Monday er satt til et annet tiår, men er lett å forholde seg til også i våre dager.

Sesong 2 tar for seg etterspillet etter økonomisk kollaps, mord og bedrag som fant sted første sesong. Black Monday er en serie som kom litt i skyggen av Billions og Succession, som vel også er velfortjent da den ikke helt holder samme nivå.

Den er likevel et godt alternativ for alle som ikke får nok av finansdrama, rikmannspamper og alt det skitne spillet som foregår i kulissene.

Premieren er 16. mars på HBO Nordic.

SERIESIDE


Storkanoner melder sin ankomst i mars, med serier som Ozark og Westworld tilbake med nye sesonger. Alt på et sted Serienytt gir deg informasjon om alle sesongpremièrene. Se trailere og bilder, få informasjon om hvor sesongene er tilgjengelig og les mer om seriene. Alt på et sted! Oversikten oppdateres fortløpende. Noen premièredatoer blir tilgjengelig kun…

For abonnenter

Annonse

Relevante nyheter

Dette kommer på Apple TV+ i januar 2023

Det er ikke mangel på spennende nysatsinger hos Apple TV+ også på nyåret. Her er oversikten.

Ukens serie- og sesongpremierer

New Amsterdam er tilbake, men det gjelder ikke alle seriens skuespillere. Her er oversikt over ukens premierer!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

SERIEÅRET 2020

Andres topplister

Annonse

Populært i 2020Seriene som definerte året
Fra seriedatabasen

Allente, Strim, TV 2 Play, Viaplay
7.6
Fornyet

SEAL Team

Allente, HBO Max, Netflix, Strim, Viaplay
8.4
Fornyet

Outlander