Disney+ logo. Foto: Disney
Disney+ logo. Foto: Disney

Disney+ har nå lansert tjenesten i Storbritannia, Irland, Tyskland, Østerrike, Spania og Sveits. Nordmenn må fortsatt vente noen måneder.

Norge på vent

Koronapandemien har alt medført at franskmenn må vente noen ekstra uker, der har Disney fulgt anmodning fra myndighetene og utsatt lansering til 7. april.

I Norge vil tjenesten, som vil ha et bibliotek bestående av hundrevis av Disney-filmer og en rekke serier, først bli lansert til sommeren. Blant filmene er Star Wars- og superheltuniverset til Marvel inkludert. Det kan nok tolkes som at tiden hvor Norge var frontlinjen i strømmekampen er over.

Koronaviruset betyr mer strømming

Strømmetjenesten lanseres mens Europa er i krise som følge av koronapandemien. Trolig vil dette medføre økt trykk og mange brukere, fordi strømmetjenestene er blitt langt mer populær når så mye av underholdningsbransjen er satt på ufrivillig vent.

The Mandalorian. Foto: Disney+
The Mandalorian er det store trekkplasteret ved lansering. Foto: Disney+

Disney vil, i likhet med øvrige strømmetjenester, redusere vanlig kvalitet for å unngå unødvendig belastning på nettverket.

Annonse

I USA har Disney+ alt vært tilgjengelig i nærmere et halvår. Der har strømmekampen tiltatt i styrke med både Disney+ og Apple TV+ som nye tilskudd, i vår og sommer følger også WarnerBros med strømmetjenesten HBO Max og NBCUniversal med strømmetjenesten Peacock. I tillegg kommer den nye aktøren Quibi som spesialiserer seg på strømmeinnhold for mobiltelefoner.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer