Apple TV+ logo. Foto. Apple
Apple TV+ logo. Foto. Apple
Annonse

Strømmetjenestene Apple TV+, Youtube, Disney+ og Amazon Prime Video følger anmodninger fra EU om å redusere strømmekvaliteten for europeiske brukere.

Stor økning i bruk som følge av koronapandemien

Netflix har alt satt ned kvaliteten. Internett er satt på tidenes største prøvelse som følge av koronaepidemien. En sterk økning i bruk av strømmetjenester, gaming, sosiale medier og videomøter som følge av hjemmekontor og karantener gjør at EU er redd nettet skal knele.

I de mest berørte landene, som Italia, er det meldt om en økning i den totale bruken på over 70%.

Youtube, Apple TV+ og Amazon Prime Video er alle globale aktører, mens Disney+ er i ferd med å rulle ut tjenesten i Europa. Amazon, Youtube og Apple satt i gang tiltak på fredag, en dag etter Netflix.

Cobra Kai og annet Youtube-innhold sendes nå med lavere oppløsning som standard. Men du kan fortsatt selv velge å skru opp. Foto: Youtube

For Youtube skal standarden være endret fra Full HD til HD, men brukere kan fortsatt velge høyere oppløsning. Det er mer diffust hvordan Apple og Amazon håndterer reduksjonen.

Annonse

Flere brukere rapporterer om at reduksjonen er synlig.

Disney+ utsetter lansering i Frankrike

Disney+ har kun vært tilgjengelig enkelte steder i Europa, men 24. mars blir den lansert i flere land. I Frankrike er lanseringen utsatt til 7. april etter ønske fra franske myndigheter.

Lanseringen av Disney+ ventes å påføre nettlinjen ytterligere belastning. Det er knyttet stor spenning til den nye strømmetjenesten, som ble lansert på senhøsten 2019 i USA.

I Norge er Disney+ planlagt lansert i løpet av sommeren. Flere har henvendt seg til Disney med ønske om at tjenesten kommer tidligere til Norge, men Disney har gått ut via sin Facebook-side og sagt at de ikke har planer om å fremskynde de planene.

Vi vil oppfordre alle våre lesere til å følge anmodninger og føringer fra myndighetene og reflektere over at dårligere nettkvalitet er en bagatell i en tid hvor samfunnet står overfor alvorlige utfordringer. Stay safe!

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer