NyheterNetflix økte antall abonnenter med over 8 millioner i...

Netflix økte antall abonnenter med over 8 millioner i årets siste kvartal

-

SERIEÅRET 2020

Annonse

Klarer Netflix å stå imot Disney+ og Apple TV+? Det ser slik ut.

Vekst og stigende aksjekurs

Godt over 8 millioner nye abonnenter er fasiten etter at fjerde kvartal er unnagjort. Kvartalsrapporten indikerer at Netflix klarer seg fint – men strømmetjenesten merker også den økende konkurransen i spesielt USA og Canada.

Med en økning på 8.76 millioner i fjerde kvartal er det lite som tyder på at Netflix-toget akter å stoppe med det aller første. Antallet var høyere enn selskapets egne prognoser og skjedde til tross for prisøkning og de nye konkurrentene Disney+ og Apple TV+.

Omsetningen ble på 5.47 milliarder dollar, som er i tråd med selskapets egne forventninger.

Som et resultat steg aksjekursen med 2-3% i timene etter at rapporten kom.

Merker konkurransen i USA og Canada

Et mer nyansert bilde viser at veksten bremser opp litt i USA og Canada, for veksten var en tredjedel av hva den var året før. 550 000 nye er litt færre enn forventet, men fortsatt innenfor akseptable rammer. Det er vekst og spådommen om at abonnenter ville flykte fra tjenesten i møte med spesielt Disney+ er bragt til skamme.

The Mandalorian. Foto: Disney
The Mandalorian var Disney+ sitt sterkeste kort høsten 2019. Foto: Disney

Det er nok beroligende å registrere for selskapet at det har maktet å stå imot de store nye gigantene, selv om konkurransen blir ytterligere skjerpet i år når Disney+ lanseres globalt og de nye strømmetjenestene HBO Max og Peacock kommer i USA.

Seerrekord

Strømmeselskapet fortsetter også å avsløre visningstall for egne filmer og serier, etter mange år med hemmelighold. Nå må slike tall tas med forbehold om at de ikke er kontrollert av uavhengig tredjepart, samtidig vil det være uhørt å levere kvartalsrapport som inneholder feilaktig informasjon.

The Witcher. Foto: Netflix
The Witcher er Netflix’ største suksess. Foto: Netflix

Tallene er imponerende og det ser ut til at Netflix har truffet godt med nysatsinger. Av over 100 nye Netflix-originaler i 2019 var det The Witcher som virkelig smelte til og ga tjenesten nok en storserie.

Ifølge Netflix er The Witcher den mest sette serien med 76 millioner husholdninger som så minst 2 minutter av serien (som er grensen tjenesten benytter for å registrere noe som «en visning»). De omtaler den som tidenes mest populære serie Netflix, noe som betyr den overgår selv Stranger Things.

I påvente av ny sesong er det også avslørt at det kommer en animert film fra teamet bak serien. The Witcher: Nightmare of the Wolf kommer fra studioet bak Legends of Korra.

Annonse

Relevante nyheter

Tim Burton’s Wednesday er på Netflix! And it is goood!

Episoden "Wednesday's Child is full of Woe" kickstarter denne...

Serie- og sesongpremierer i november 2022

Høsten runder av med sesongstart for populære serier som Yellowstone, Dead to Me og The Crown.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

SERIEÅRET 2020

Andres topplister

Annonse

Populært i 2020Seriene som definerte året
Fra seriedatabasen

Allente, Strim, TV 2 Play, Viaplay
7.5
Allente, C More, Strim, TV 2 Play
6.4
Allente, SkyShowtime, Strim, TV 2 Play
8.7