The Witcher er en kjempesuksess for Netflix

Annonse

Seerne viser nok en gang at kritikernes dom ikke nødvendigvis betyr all verden. The Witcher har alt rukket å bli en av de største suksessene for Netflix.

Sanker inn stemmer på IMDb

Alt tyder på at The Witcher er blitt en av de aller mest sette seriene fra Netflix. Netflix vokter seerdata med jernhånd og det er kun ved sporadiske tilfeller, som når Netflix-sjef Reed Hastings skal skryte av suksessen under møte med investorer, at vi gis innsyn. Derfor må vi ty til andre kilder for å måle en series suksess.

The Witcher. Foto: Netflix
Henry Cavill er blitt hyllet for sin rolle som Geralt i The Witcher. Foto: Netflix

Med over 158 millioner abonnenter er nedslagsfeltet stort for enhver Netflix-serie. Det gjør at en serie på Netflix i realiteten har større forutsetning for å nå flere enn eksempelvis en HBO-serie som Game of Thrones.

Ifølge analysebyrået Parrot var det kun Netflix-serien Stranger Things og Disney+-serien The Mandalorian som var mer populær enn The Witcher i dens første uke. Ifølge våre tall fra Seriedatabasen er det kun Hjem til jul som er mer besøkt av Netflix-serier i 2019. Ser vi til IMDb så er trenden den samme.

Det tok knapt syv dager før The Witcher passerte 100 000 avgitte stemmer på IMDb, nettstedet hvor seere kan felle sin dom over serier og sesonger. Det er ingen annen ny Netflix-serie som er i nærheten av slike tall i 2019.

When They See Us var en populær ny prisvinnende serie for Netflix. Den må likevel se seg behørig slått av The Witcher hva gjelder antall seere. Foto: Netflix

Også eldre Netflix-favoritter må se seg slått. Serien har alt passert antallet stemmer til 2017-serien Ozark og det vil ikke ta mange dager før den har passert Netflix-serier som The Haunting of Hill House, The Punisher, Jessica Jones og Mindhunter.

Serien kan i løpet av året nå antallet som Netflix-gigantene House of Cards (442 000), Daredevil (340 000), Orange is the New Black (260 000), Narcos (313 000) og 13 Reasons Why (229 000) om trenden vedvarer.

Det blir nok fortsatt et stykke opp til Netflix-eneren Stranger Things (689 000) og fantasy-kongen, HBO-serien Game of Thrones vil nok trone i ensom majestet i mange år fortsatt med 1.6 millioner avgitte stemmer.

Stranger Things er etter alt å dømme den desidert mest populære Netflix-serien. Foto: Netflix

Kanskje viktigst av alt er dommen de mange brukerne gir The Witcher. Foreløpig står den med karakteren 8.7, hvor over 75% har gitt den karakteren 9 eller 10. Mye tyder på at den vil slå seg til ro på rundt 8.3-8.5 (den startet på over 9 i snitt, men serier har normalt en unormalt høy karakter de første dagene). Da vil serien være en av de høyest rangerte Netflix-seriene.

Kritikerne gjenspeilte ikke den jevne seer

Det er en solid dom fra seerne og den gjentas på Rottentomatoes, nettsiden som summerer opp kritikerne og seernes dom. Der står The Witcher med tommel opp fra 57% av kritikerne, mens hele 93% av brukerne gir serien sin anbefaling.

Entertainment Weekly hisset blant annet på seg serieskaper Lauren S. Hissrich da en av kritikerne deres ikke engang tok seg bryet med å se alle episodene, men åpent innrømmet at han hoppet fra episode en til episode fem.

Serien sammenlignes med Game of Thrones av kritikere som ikke lar seg imponere. Kritikken går spesielt på forvirrende fortellerstruktur og noe av skuespillet. Det eneste som seriens mest kritiske røster og de mange positive reaksjonene fra seere har til felles er at Henry Cavill får ros for sin prestasjon som hovedpersonen Geralt.

The Witcher. Foto: Netflix
Jaskier (Joey Batey) ble en favoritt blant seere, men enkelte kritikere slaktet trubaduren.. Foto: Netflix

Nå var ikke alle kritikere negative (jeg ga den selv en solid anbefaling, men det er nok av andre tilfeller hvor min dom og den til majoriteten av seerne ikke nødvendigvis har vært samstemt), men tilgjengelig data indikerer i dette tilfellet et solid sprik mellom de som skal anbefale serier og de som ser serien.

Noe som åpenbart vil skape et dilemma for aviser og nettsteder som har som mål at leserne skal få råd og anbefalinger de anser som relevante og treffende.

Det kan også være at John Rogers, sjefprodusent på den kommende serien satt til The Kingkiller Chronicle-universet, er inne på noe da han tvitret at han var glad hans serie ikke var i første bølge av nye fantasyserier.

Serien er alt fornyet

For Netflix sin del var de så sikre på seriens suksess alt før den hadde premiere, de ga klarsignal til å starte arbeidet med nok en sesong.

Serieskaper Hissrich har selv uttalt at det er materiale og grunnlag nok til å lage minst syv sesonger av serien. Om interessen og den positive responsen fra store deler av seerne forblir såpass høyt kan et ønsket fort gå i oppfyllelse for Hissrich.

Fantasyguiden

Finn en ny fantasyserie, sjekk ut fantasyserier som er på vei og få alle kjente premieredatoer for kommende episoder, sesonger og filmer.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X