HBO inngår samarbeid med Julie Andem

Annonse

Gode nyheter for den norske seriebransjen: HBO har inngått samarbeid med SKAM-skaper Julie Andem.

Det var torsdag denne uken at Television Business International meldte at HBO og Julie Andem hadde inngått en avtale som strekker seg over to år. Sent fredag kveld kunne VG bekrefte nyheten, selv om HBO selv ikke ønsker å kommentere nyheten. Selv sier Andem til VG at hun er stolt over avtalen.

Andem står blant annet bak suksesserien SKAM, som NRK solgte til en rekke land for flere millioner kroner, men ifølge Dagbladet tjente hun selv lite på serien. Noe som er i stor kontrast til hva serieskapere tjener internasjonalt, hvor de mest suksessrike gjerne inngår avtaler verdt hundrevis av millioner kroner med aktører som Netflix og Amazon.

Hva avtalen konkret går ut på er foreløpig ikke kjent. HBO har, gjennom HBO Europe, blant annet økt satsingen på lokalt norsk innhold – med sommerens suksesserie Beforeigners som et godt eksempel. Hvorvidt det blir norsk innhold eller noe for det globale markedet Andem skal jobbe med får tiden vise.

Ser vi tilbake på serietiåret 2010-2019 er det liten tvil om at SKAM er en av de største norske suksesshistoriene. Serien ble en stor hit i Norge og konseptet ble også solgt til utlandet, blant annet med en amerikansk utgave som ble sendt på Facebook.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X