De nye seriene som kommer vinteren 2019/20

Del nyheten

Ny norsk Netflix-original, en nordmann som Hamilton på Viaplay og en Westworld-stjerne i ny norsk TV 2-serie er blant de flere titalls nye seriene som kommer i vintermånedene. Serienytt gir deg her løpende oppdatert oversikt over hva du kan se frem til i vinter.

Kan serievinteren nærme seg den absurde seriehøsten? Vi endte på over 100 nye serier som hadde premiere internasjonalt i høst, med over 60 av de også tilgjengelig på en strømmetjeneste i Norge.

Trolig blir tallet noe lavere i vintermånedene. Men! Det er også tiden for en ny aktør som Apple TV+, i tillegg til at produksjonen av nye serier ikke har roet ned for øvrige. Netflix har hastverk med å fylle opp med egne originaler, blant annet norske Hjem til jul, og kommer nok med noen titalls nye serier, nå som Disney og andre trekker innholdet derfra, mens HBO, Viaplay og øvrige har økt investeringen.

Over 20 serier er i skrivende stund lagt til og nye serier legges til fortløpende. Vi antar det vil bli rundt 60-70 nye serier i perioden desember 2019 til og med februar 2020. Vi legger til bilder og annen informasjon når dette blir frigitt av kanaler og strømmetjenester, med full oversikt over hvor seriene er bekreftet å komme (om seriene blir tilgjengelig i Norge). I oversikten finner du bilde, beskrivelse, hvor seriene kommer, hvilket land de kommer fra og hvilke sjangere de tilhører.

Planlagt sendetidspunkt for serier kan bli endret. For noen av seriene er det antatt at de sendes i vinter, men det kan også hende seriene blir flyttet til vinteren eller våren. Vi tar utgangspunkt i perioden 1. desember – 29. februar i vår oversikt.

Ikke alle seriene vises nødvendigvis i Norge. Selv om vi i 2019 er prisgitt en rekke strømmetjenester betyr ikke det at alle seriene dukker opp i Norge. Noen kan også først bli vist her ved en senere anledning.

Heksejakt. Foto: TV 2
TV 2-serien Heksejakt har Ingrid Bolsø Berdal i hovedrollen, serien forventes å bli ett av vinterens absolutte høydepunkt. Foto: TV 2

Seriene som er/blir tilgjengelig i Norge er merket i oversikten. Slik får du enkelt oversikt over hvor serien går.

Klikk på «til serieside» for mer informasjon. Der finner du trailer (om tilgjengelig) og informasjon om bl.a. skuespillere og andre nyheter. Kanskje viktigst av alt: Du finner premieredato (der hvor den er tilgjengelig).

Nederst i artikkelen er også oversikt over kjente premièredatoer. Den er hentet fra vår populære premierekalender.

Du kan også sjekke ut seriedatabasens forenklede oversikt. Her kan du også filtrere på sjanger og kanal. Du finner den oversikten her.

Nye serier høsten 2019
Seriedatabasen vår gir rask og enkel oversikt. Foto: Serienytt

De nye seriene som kommer vinteren 2019/20

Nye serier

86

Antall serier så langt i oversikten. Antallet forventes å bli 50-60.

Premieredatoer

76

Kjente premièredatoer for nye serier i Norge.

Strømmetjeneste

Strømmetjeneste
 • Alle
 • Allente (13)
 • Apple TV+ (2)
 • C More (5)
 • Discovery+ (1)
 • Disney+ (1)
 • HBO Max (3)
 • Netflix (29)
 • NRK TV (7)
 • Paramount+ (2)
 • Paramount+; Strim (1)

22. juli

NRK TV
Drama
8.0
Historien om terrorangrepet 22. juli fortelles gjennom de mange som på ulike måter ble berørt i sitt arbeid: Helsearbeidere, politifolk, lærere og journalister som gjennomgikk en nasjonal tragedie.

A Christmas Carol

Drama, Fantasy, Miniserie, Periodedrama
7.2
Den skruppelløse Ebenezer Scrooge får besøk av spøkelset til sin døde partner. For at de begge skal bli tilgitt må Scrooge gjenfinne sin egen medmenneskelighet.

AJ and the Queen

Netflix
Drama, Komedie
7.6
Ruby Red er en drag queen som bare opplever ulykke på sine reiser i USA. Hun får en usannsynlig side-kick som heter AJ.

Aldri voksen

Discovery+
Komedie
7.0
En vennegjeng fra ungdomstiden er i fasen av livet hvor de nå er tenåringsforeldre. Med store barn i huset møter de nå sitt eget ungdoms-jeg i døra.

Allerud VGS

NRK TV
Komedie
5.2
Allerud videregående skole sliter med en seriøs knekk i populariteten. Søkertallet er rekordlavt og elevene presterer dårlig. Nå må skolen gjøres attraktiv igjen.

Atiye

Netflix
Drama, Fantasy, Spenning
7.7
Atiye er en ung og vakker maler som lever et perfekt liv i Istanbul. Men med en oppdagelse gjort i et av de mest antikke templene på jorden endrer alt seg. Arkeologen Erhan gjør en oppdagelse som knytter Atiye til tempelet på det mest merkelige vis.
Fornyet

Avenue 5

HBO Max, Strim
Komedie, Science Fiction
5.9
Veep-skaper Armando Iannucci står bak serien satt flere hundre år frem i tid, hvor vi følger en kaptein (spilt av Hugh Laurie) og hans besetning som forsøker å komme overens med omgivelsene i en folksom turistnæring.

Baghdad Central

Drama, Krim, Thriller
7.2
Krimthriller som viser Irak fra perspektivet til en tidligere irakiske politimann, i perioden etter Saddam Husseins fall. Serien er basert på boken skrevet av Elliot Colla.

Box 21

Allente, Strim, Viaplay
Drama, Krim
7.0
To unge jenter fra Øst-Europa blir lovet et bedre liv i Sverige, men drømmen viser seg fort å bli til et mareritt når jentene blir tvunget inn i sexslaveri. Detektiv Ewert Grens står overfor flere utfordringer når han møter den grusomme realiteten innen menneskehandel.

Briarpatch

Drama, Antalogiserie, Krim
6.4
Serien er basert på boken Briarpatch av Ross Thomas. Vi følger etterforsker Allegra Dill som vender hjem til Texas for å etterforske drapet på søsteren.

Bryllup, begravelse og dåp

Allente, C More, Strim, TV 2 Play
Drama
5.8
To nokså ulike familier forenes når Meja og Sunny velger å gifte seg på den svenske landsbygda. Ti minutters uhemmet dumhet under bryllupet innleder et år som snur opp ned på alles liv.

Charmed

Strim, Viaplay
Drama
4.5
Søstrene Maggie og Melanie mister sin mor i det som ved første øyekast ser ut som en ulykke. Etter dødsfallet får de besøk av Macy, som viser seg å være deres eldre søster. De tre oppdager at de har magiske evner og at moren ikke døde i en ulykke. Hun ble myrdet av noen med mektige krefter og onde hensikter. De tre må ta opp kampen for å forsvare menneskeheten.Dette er en nyversjon av klassikeren Charmed fra 90-tallet.

Council of Dads

Drama
6.7
Når Scott Perry oppdager at han har kreft frykter han at døtrene vil vokse opp uten hjelp og råd. Han og konen Robin rekrutterer seks venner som skal utgjøre "fedre-rådet".

Deep Water

Drama
6.2
En moderne fortelling om tre selvstendige kvinner som må balansere karrière og privatliv.

Dei utvalda

Spenning, Thriller
4.1
Tolv unge jenter våkner opp på en avsidesliggende herregård. Ingen vet hvordan de kom dit.

Deputy

Action, Drama
5.8
Vanligvis blir sheriffer i USA valgt av folket. Men Bill Hollister (Stephen Dorff) ender opp i jobben når den forrige sheriffen blir drept.

Dracula

Netflix
Drama, Skrekk, Spenning
6.8
Handlingen i Dracula er satt til 1897. Serien kommer fra Sherlock-skaperne Stefen Moffat og Mark Gatiss.

Fast & Furious: Spy Racers

Netflix
Action, Animasjon
5.5
Tenåringen Tony Toretto følger i fetteren Doms fotspor når han og kompisen blir rekruttert av myndighetene til å infiltrere en racing-liga bestående av kriminelle.

Foodie Love

Drama, Romanse
7.8
To mennesker med en lidenskap for mat utvikler et forhold etter å ha funnet hverandre via en app.

Førstegangstjenesten

NRK TV
Komedie
8.2
En krigsentusiast, en bortskjemt russ, en kvinnelig mannssjåvinist og en hvit flerkulturell rapper melder seg til tjeneste.

Gentefied

Netflix
Komedie
7.1
Tre latinamerikanske søskenbarn legger til side uenighetene og jobber for å holde bestefarens tacosjappe gående i et nabolag i Los Angeles som raskt gentifiseres.

Giri/Haji

Netflix
Drama, Krim
7.9
En Tokyo-etterforsker reiser til London for å finne sin snikmorder-bror, idet en yakuza-krig er i ferd med å bryte ut i hjembyen.

Gold Digger

Allente, Strim, TV 2 Play
Drama, Krim
6.5
Den velstående 60-åringen Julia innleder en ny fase i livet når hun forelsker seg i den langt yngre tekstforfatteren Benjamin. Samtidig blir mørke hemmeligheter avslørt når de voksne barna hennes begynner å grave i Benjamins fortid. Er følelsene hans ekte, eller er han bare ute etter Julias penger?

Hamilton

Allente, C More, Strim, TV 2 Play
Drama, Thriller, Spionthriller
6.4
Serien forteller historien om en ung Carl Hamilton som rekrutteres til agentlivet. Karakteren er blitt ikonisk gjennom 13 bøker av Jan Guillou, ofte beskrevet som en "svensk James Bond".

Hjem til jul

Netflix
Drama, Komedie, Romanse
7.6
Johanne har nettopp har fylt 30 og innser at hun er den eneste blant venner og familie uten en partner. Hun starter derfor en 24 dagers jakt etter en partner hun kan ta med hjem til jul.
Fornyet

Hunters

Amazon Prime Video
Drama, Spenning, Thriller, Spionthriller
7.1
I 1973 gjemmer flere hundre tidligere nazi-offiserer seg i New York og konspirerer for å skape et fjerde rike i USA. En gruppe kjent som The Hunters setter igang en jakt for å finne og stoppe de.

I Am Not Okay With This

Netflix
Drama
7.6
En tenåring må håndtere utfordringene ved skole, familie og sin egen sekualitet samtidig som hun får nye superkrefter.

Intelligence

Allente, Strim, TV 2 Play
Komedie
6.0
NSA-agenten Jerry blir del av et nyetablert team som håndterer cyberkriminalitet.

Interrogation

Allente, Paramount+, Strim, TV 2 Play
Krim, Thriller
7.4
Serien sikter på å gjøre seerne til etterforskere ved å bygge hver episode på avhør fra reelle saksfiler. Episodene kan sees i vilkårlig rekkefølge før siste avslørende episode avslører mysteriet.

Luna Nera

Netflix
Drama, Fantasy, Romanse, Spenning, Thriller
5.7
Vi er i Italia på 1600-tallet. En tenåring får vite at hun tilhører en familie av hekser. Samtidig starter kjærestens far en jakt på henne.

Medical Police

Netflix
Komedie
5.8
To amerikanere oppdager et dødelig virus i São Paulo, Brasil. De blir rekruttert av et hemmelig byrå og blir med i en global kamp for å redde verden og avdekke en hemmelig konspirasjon.

Messiah

Netflix
Drama, Thriller, Spionthriller
7.7
CIA-agenten Eva Geller etterforsker en mann som får stadig flere tilhengere som hevder han kan utføre mirakler. Hun må finne ut om han virkelig har overnaturlige evner eller bare er en eksepsjonelt dyktig svindler.

Mythic Quest: Raven’s Banquet

Apple TV+
Komedie
7.4
Mythic Quest: Raven's Banquet er en kommende amerikansk komedie-TV-serie med Rob McElhenney, som handler om et spillselskap hvor en egenrådig og selvsentrert spillskaper står sentralt.

Natt til lørdag

Drama
6.6
Flørt, fest og seksuelle grenser. Karl, Rosa og Ida har hver sin opplevelse av hva som egentlig skjedde den natten.

October Faction

Netflix
Drama, Fantasy, Science Fiction
6.1
Monsterjegerne Fred og Deloris Allen slår seg til ro med sine barn, men får det vanskelig med å holde sine identiteter hemmelig. Basert på et populært tegneserieblad.

Onisciente

Netflix
Drama, Krim, Science Fiction, Spenning, Thriller
6.3
I en ikke alt for fjern fremtid overvåkes alle av en egen drone. En kvinne avdekker et mord som ikke er fanget opp av overvåkingssystemet.

Pandora

Allente, Strim, Viaplay
Drama, Science Fiction
3.9
I år 2199 finner en ung kvinne som har mistet alt en ny mening med livet: Å forsvare verden mot ytre fiender.

Party of Five

Drama
5.2
Når foreldrene deporteres må en søskenflokk på fem klare seg selv. Serien er nyversjon av klassikeren fra 90-tallet.

Prodigal Son

Allente, Strim, TV 2 Play
Drama, Krim, Spenning, Thriller
7.7
Malcolm Bright (Tom Payne) er sønn til en fengslet seriemorder (spilt av Michael Sheen). Etter å ha blitt sparket av FBI blir han oppsøkt av en NYPD-etterforsker (Lou Diamond Phillips) som behøver hjelp til å løse en sak. Det viser seg at drapsmannen har kopiert fremgangsmåten til hans far.
Fornyet

Ragnarok

Netflix
Action, Drama, Spenning
7.5

Den norskspråklige serien i seks deler utspiller seg i den oppdiktede byen Edda, midt i den store og sjarmerende norske landsbyen, og er en moderne oppveksthistorie med røtter i norrøn mytologi – iscenesatt til en videregående skole.

Sandition

Drama, Periodedrama
7.8
Periodedrama som bygger på et uferdig verk av Jane Austen. Vi følger en ung og naiv heltinne som navigerer landskapet i en liten kystby.

Scissor Seven

Netflix
Animasjon
8.1
Seven er usedvanlig dyktig med saksene og flink til å holde seg skjult. Han tilbyr sine tjenester som snikmorder.

Single Parents

Komedie
6.9
En gruppe enslige foreldre støtter hverandre i jobben med å oppdra sine 7 år gamle barn samtidig som de holder fast ved et privatliv ved siden av foreldrerollen.

Soundtrack

Netflix
Drama, Romanse
6.8
Strebende musikere i Los Angeles blir knyttet sammen gjennom musikken som definerer hvem de er.

Søskensjokk

NRK TV
Drama, Barn
0.0
Åtte år gamle Sigrid får brått en helt ny hverdag når stemoren og tre nye søsken flytter inn.

Spectros

Netflix
Drama, Fantasy, Thriller
4.7
En gruppe tenåringer blir involvert i en konflikt mellom japanske Shinto-spøkelser og brasiliansk heksekunst.

Spinning Out

Netflix
Drama
7.7
Kat Baker er en talentfull kunstløper som er nær ved å gi seg etter et stygt fall. Hun velger en ny retning sammen med en talentfull "bad-boy" partner som risikerer å avsløre en av hennes hemmeligheter som kan rasere livet hennes.

The Capture

Drama, Krim, Thriller
7.9
Jakten på sannheten er krevende i et overvåkingssamfunn der alle bilder kan manipuleres. Når soldaten Shaun blir mistenkt for kidnapping aner etterforsker Rachel at en større konspirasjon finner sted.

The Ghost Bride

Netflix
Drama, Skrekk, Spenning
6.3
I 1890 står en kvinne opp fra de døde, hun blir tett knyttet til mysteriet rundt den døde sønnen til en velstående familie. 

The Neighbor

Netflix
Drama, Komedie, Superhelt
6.5
Jose Ramon lever et vanlig liv inntil han en dag oppdager at naboen Javier er den kjente superhelten Titan. Det betyr derimot ikke at han er en god person, Javier lever et liv i kaos og nekter å ta ansvar for sine handlinger.

The New Pope

HBO Max, Strim
Drama
8.1
Serie fra The Young Pope-skaper Paolo Sorrentino. Miniserien er satt til moderne tid, med John Malkovich i hovedrollen. Jude Law, som hadde hovedrollen i The Young Pope, er også med.

The Stranger

Netflix
Drama, Spenning, Thriller
7.4
En fremmed forteller en hemmelighet til en mann som lever det perfekte liv. Det ødelegger alt. Basert på boken ved samme navn av Harlan Coben.

The War of the Worlds

NRK TV
Action, Drama, Science Fiction, Spenning
5.0
Miniserie i tre deler basert på den klassiske H.G. Wells-fortellingen om en invasjon fra verdensrommet.
Fornyet

The Witcher

Netflix
Action, Drama, Fantasy
8.3
I serien følger vi en konflikfylt monsterjeger Geralt som forsøker å finne sin plass i verden hvor "mennesker er mer utspekulert enn beistene han jakter på".The Witcher baserer seg på de populære bøkene til Andrzej Sapkowksi. Det har tidligere blitt en lite suksessfull polsk film og fiasko-seriene The Hexer.
Kommer på C MoreKommer på TV 2 Play

Transplant

Drama
7.4
Dr. Bashir “Bash” Hamed flyktet fra Syria. Nå må han bygge opp et nytt liv og medisinsk karrière i Canada.

Treadstone

Amazon Prime Video
Action, Drama, Thriller, Spionthriller
7.1
Spin-off av Bourne-filmene. Vi følger en rekke agenter verden over som blir aktivert av organisasjonen Treadstone, som også skapte agenten Jason Bourne.Heroes-skaper Tim Kring står bak serien.

Triad Princess

Netflix
Drama, Romanse
7.2
Angie vokser opp i skyggen av sin far . Hun drømmer om et uavhengig liv og påtar seg oppdrag som livvakt for en kjent skuespiller.
Fornyet

Truth Be Told

Apple TV+
Drama, Krim, Thriller
7.1
En ambisiøs journalist og en dedikert jus-student samarbeider om en sak hvor de mistenker at noen er blitt uskyldig dømt.

Tynn is

Allente, Strim, TV 2 Play
Drama, Spenning
5.7
Et forskningsfartøy angripes utenfor Grønland samtidig som Arktisk råd forsøker å lande en avtale som vil forby miljøskadelig oljeboring i regionen.

Unstoppable

Netflix
Drama
7.5
Tre jenter i 20-årene drar avgårde for å få en pause fra i-landsproblemene sine, men møter en bevæpnet kvinne som tvinger dem til å legge om kursen.

V-Wars

Netflix
Action, Drama, Fantasy, Skrekk, Thriller
6.2
Dr. Luther Swann blir fanget i en krig som oppstår etter at isen smelter og et eldgammelt vampyr-virus slippes løs. Han blir tvunget til å ta opp kampen mot sin tidligere bestevenn, som nå er en mektig vampyr.

Wild Bill

NRK TV
Drama, Krim
6.6
Amerikaneren Bill blir politi i en engelsk småby. Med seg har han tenåringsdatteren Kelsey.

Work In Progress

Allente, Paramount+, Strim
Komedie
4.8
En 45 år gammel lesbisk fra Chicago opplever at alt hennes uhell og ulykke sender henne inn i et forhold som transformerer henne.

ZeroZeroZero

Allente, C More, HBO Max, Strim, TV 2 Play
Drama, Krim
8.2
Vi følger ferden til en kokainforsendelse fra det øyeblikket en mektig italiensk mafiagjeng bestemmer seg for å kjøpe den, gjennom pakkingen i Mexico, skipingen over Atlanterhavet, og til lasten er levert og betalt for.

Premieredatoer

Annonse
X
X