Kun et fåtall serier har maktet å få 9/10 eller høyere på IMDb. Her kan du se hvilke (og hvor du kan se de).

IMDb har eksistert siden 1990. Nettstedet lar brukerne gi karakter fra 1-10 på både serier og filmer. Databasen til IMDb inneholder over 146 000 serier.

I vår Seriedatabase finner du oversikt over blant annet hvor seriene er tilgjengelige. For å se på hva IMDb-brukerne mener er de beste seriene har vi satt sammen følgende oversikt. Den oppdateres automatisk etter hvert som karakterer endrer seg, nye serier blir lagt til eller serier fjernes.

Vi har satt en nedre grense på 9.0 i snitt, en grense som nesten ingen serie har maktet å komme over og når snittet er blitt så høyt betyr det vanligvis at det skal litt til for å ikke bli fornøyd om du enda ikke har sett seriene.

Listen viser også kun de seriene som er tilgjengelig på strømmetjenester i Norge (Netflix, HBO Nordic, NRK, Viaplay, Amazon Prime Video, TV 2 Sumo osv).

Selv om det er åpenbart at en slik liste kan diskuteres og vi alle mener det mangler knallgode serier, og at noen kanskje er plassert kunstig høyt, er vi enig om en ting: Alle seriene som listes her kan trygt anbefales.

De beste seriene på strømming ifølge IMDb-brukerne:

Drama, Spenning, Thriller
9.5
Netflix

Breaking Bad

Når kjemilæreren Walter White får dødsdommen av legen bestemmer han seg for å gjøre det han må for at familien er økonomisk sikret etter sin bortgang. Dermed går han fra lovlydig borger til å bli kriminell, med de følgene det får.Breaking Bad er en lovprist serie ansett for å være en av tidenes beste. Serien og dens skuespillere har vunnet en rekke velfortjente priser.
Action, Drama
9.5
HBO Nordic

Band Of Brothers

Amerikansk krigsdrama.Vi følger soldatene i det berømte Easy Company under 2. verdenskrig i denne prisbelønnte serien fra HBO.
Drama, Miniserie
9.4
HBO Nordic

Chernobyl

Chernobyl er en dramatisering av en av tidenes største menneskeskapte katastrofer, og forteller historien om de modige mennene og kvinnene som ofret alt for å redde Europa fra en utenkelig ulykke.
Action, Drama, Fantasy, Spenning
9.3
HBO Nordic

Game Of Thrones

I Westeros bryter det ut en kamp om tronen. Kong Robert Baratheon ber sin gamle venn Ned Stark om hjelp til å avdekke et komplott. Samtidig lurer en trussel bak en gigantisk mur i nord.Dette er serien som for alvor bragte fantasysjangeren ut skyggen. En av tidenes mest populære og spektakulære serier.
Drama, Krim
9.3
HBO Nordic

The Wire

Dramaserie om Baltimore, dens etterforskere og den kriminelle underverden. Ansett av mange som verdens beste TV-serie. En gripende, engasjerende og tankevekkende serie som håndterer vanskelige samfunnstema med eleganse og god drama.
Animasjon, Komedie
Ferske episoder uteFornyet
9.2
Netflix

Rick and Morty

Absurd komedie som presser grensene. I serien følger vi den helsprø og kyniske professoren Rick som drar på eventyr sammen med sin naive og godhjertede barnebarn Morty.
Drama, Spenning
9.2
HBO Nordic

The Sopranos

Prisvinnende dramaserie om en lokal mafiasjef som får problemer med angstanfall.
Drama, Krim, Spenning, Thriller
9.1
Netflix

Sherlock

Historien om mesterdetektiven Sherlock Holmes er i denne utgaven satt til moderne tid. Benedict Cumberbatch og Martin Freeman har hovedrollen i serien som er blitt en storfavoritt blant kritikere og seere.
Drama, Antalogiserie, Krim, Spenning, Thriller
9.0
HBO Nordic

True Detective

Amerikansk antalogiserie som hver sesong handler om nye etterforskere, et nytt mysterium og satt til en ny by. Sesongene har til felles at de utforsker samfunnets mørkere sider. Første sesong ble hyllet av kritikere, med prisvinnende prestasjon av Matthew McConaughey.
Action, Drama, Eventyr, Science Fiction
9.0
Netflix

Firefly

Vi følger besetningen ombord på Serenity i denne kult-klassikeren.