Kun et fåtall serier har maktet å få 9/10 eller høyere på IMDb. Her kan du se hvilke (og hvor du kan se de).

IMDb har eksistert siden 1990. Nettstedet lar brukerne gi karakter fra 1-10 på både serier og filmer. Databasen til IMDb inneholder over 146 000 serier.

I vår Seriedatabase finner du oversikt over blant annet hvor seriene er tilgjengelige. For å se på hva IMDb-brukerne mener er de beste seriene har vi satt sammen følgende oversikt. Den oppdateres automatisk etterhvert som karakterer endrer seg, nye serier blir lagt til eller serier fjernes.

Vi har satt en nedre grense på 9.0 i snitt, en grense som nesten ingen serie har maktet å komme over og når snittet er blitt så høyt betyr det vanligvis at det skal litt til for å ikke bli fornøyd om du enda ikke har sett seriene.

Listen viser også kun de seriene som er tilgjengelig på strømmetjenester i Norge (Netflix, HBO Nordic, NRK, Viaplay, Amazon Prime Video, TV 2 Sumo osv).

Selv om det er åpenbart at en slik liste kan diskuteres og vi alle mener det mangler knallgode serier, og at noen kanskje er plassert kunstig høyt, er vi enig om en ting: Alle seriene som listes her kan trygt anbefales.

De beste seriene på strømming ifølge IMDb-brukerne:

Serier på Netflix
Drama | Spenning
Netflix

Breaking Bad

Action | Drama | Krigsdrama | Periodedrama
HBO Nordic

Band Of Brothers

Drama | Miniserie
HBO Nordic

Chernobyl

Game of Thrones sesong 1. Foto: HBO Nordic
Action | Drama | Fantasy | Krigsdrama
HBO Nordic

Game Of Thrones

Animasjon | Komedie
Netflix | Fornyet

Rick and Morty

Drama | Krim
HBO Nordic

The Wire

Drama | Spenning
HBO Nordic

The Sopranos

Drama | Krim
Netflix

Sherlock

Drama | Krim
C More | HBO Nordic | TV 2 Sumo | Viaplay | Fornyet

Fargo

Antalogiserie | Drama | Krim | Spenning | Thriller
HBO Nordic

True Detective

Firefly
Action | Drama | Science Fiction
Netflix

Firefly

Drama | Miniserie
Netflix

When They See Us


2 KOMMENTARER

 1. Her er det tydelig at forfatter av denne saken har kun lagt til sine favoritter. Storserier som eksempelvis Fargo og Westworld, Dark og Stranger Things, Mindhunter og American Crimestory er ikke nevnt, enda de topper Imdb ratinglister. Chernobyl som har blitt den serien som topper ratingen av samtlige serier, også over Breaking Bad og Game of Thrones, får ikke den omtalen som denne serien fortjener. Band of Brothers er nevnt som se hør og bør, men ikke The Pacific? Denne saken kunne vært mye mer gjennomført enn den fremstår nå, mener nå jeg

  • Hei Gunnar!

   Her er det nok en liten misforståelse ute og går. Som nevnt i artikkelen: Oversikten er basert på IMDb-snittet og endres automatisk, det er ikke vi som avgjør. Vi satt nedre grense på 9.0. Fargo (8.9), American Crime Story (8.5), Westworld (8.8) osv faller derfor utenfor, det er ikke opp til oss med brukerne på IMDb.

   Som også betyr at serier kan ramle inn og ut av listen alt etter hvordan snittet endrer seg. Formålet her er å gi leserne en enkel oversikt basert på IMDb.

   Redaksjonens toppliste ville nok sett ganske annerledes ut – men det får bli en annen artikkel 🙂

   Mvh,
   Vidar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here