Amazon utvikler Jack Reacher TV-serie

Del nyheten

En ny actionthriller er på vei til Amazon, som har sikret seg serieprosjektet Jack Reacher som er basert på den populære rollefiguren fra bøkene til Lee Child.

Det er Variety som melder at Amazon har vunnet en budkrig om prosjektet, som kommer fra Scorpion og Breakout Kings-skaper Nick Santora. Skydance Television og Paramount Television vil produsere serien i samarbeid med Amazon Studios.

Serien vil basere seg på de populære bøkene skrevet av Lee Child. Jack er en tidligere soldat som reiser lander rundt og påtar seg farlige og krevende oppdrag. Bøkene har alt blitt filmatisert med Tom Cruise i hovedrollen.

Hvem som vil spille Jack Reacher i den potensielle nye serien er ikke bestemt enda.

Del av Amazons satsing på storserier

Amazon følger her samme formelen som Jack Ryan, actionserien som ble en suksess for strømmetjenesten i 2018 – som også er basert på populære bøker som tidligere er blitt filmatisert.

Siden Amazon lanserte Amazon Prime Video globalt i 2016 har selskapet satset voldsomt på originaler. Over 20 serier er på vei, blant annet sommerens storsatsing The Boys, høstens fantasy-serie Carnival Row og de kommende storprosjektene basert på Ringenes Herre og The Wheel of Time.

Jack Ryan er alt fornyet for både sesong 2 og 3 og Amazon bladde opp for å redde Science Fiction-serien The Expanse.

Amazon endret også strategi etter at Jennifer Salke ble ny sjef i Amazon Studios i februar 2018 og Amazon-grunnlegger Jeff Bezos ba om store hitserier i skala til HBOs Game of Thrones. Da gikk satsingen vekk fra de smalere seriene som Transparent og Mozart in the Jungle og mer i retning kjente merkevarer.

Antallet serier har også økt kraftig på tjenesten det siste året, hvor også gamle klassikere som 21 Jump Street og Silk Stalkings har dukket opp (I skrivende stund er det ingen strømmetjeneste tilgjengelig i Norge med flere serier fra 80– og 90-tallet, du finner oversikt over Amazons serietilbud her). Amazon er nok avhengig av store hitserier for å effektiv kunne konkurrere mot Netflix og kommende strømmetjenester som Disney+, Apple TV+ og HBO Max.

Annonse