Netflix hovedkvarter i Los Angeles
Netflix hovedkvarter i Los Angeles

Visningstall har alltid vært holdt strengt hemmelig av Netflix. Nå lover selskapet endring.

Det er i brev til aksjonærer i forbindelse med kvartalsresultatene at Netflix for andre gang løftet litt på sløret for å vise til sine største suksesserier. Ifølge selskapet er The Umbrella Academy sett av over 45 millioner husholdninger.

Den nye superheltserien ble nylig fornyet og regnes som en viktig serie fremover for strømmeselskapet som nå må klare seg uten Marvel-superheltene fremover. Netflix hevder også at The Highwaymen, som har Kevin Costner og Woody Harrelson i hovedrollen, er sett av i over 45 millioner husholdninger.

Hemmelighold for fall

Netflix har lenge fremholdt at hemmelighetene rundt visningstall er fordi det er av liten interesse, siden dynamikken rundt strømming er annerledes enn på TV-kanaler hvor slik statistikk er viktig for annonsører.

Det hører nok også med til den vurderingen at visningsdata er viktig i å avgjøre hvilket innhold som skal satses videre på. Ved hjelp av maskinlæring og avansert logging har Netflix mulighet til å få innsikt i seervaner som konkurrentene ikke har hatt. Det er et konkurransefortrinn som ikke deles frivillig.

Annonse

Utfordringen er at mediehistorien nå har et svart hull hva gjelder å dokumentere serienes popularitet. Det kan også gjøre det mer krevende for agenter å forhandle frem avtaler all den tid de ikke vet verdien av seriene som skuespillere, regissører, produsenter og manusforfattere bidrar til.

Tester ut topplister

For kunder har det vært vanskelig å vite hva som er populært på Netflix. Tjenesten tester nå ut topplister, blant annet for utvalgte britiske brukere. Hensynet til brukerne er i hovedsak oppgitt som grunn til endringen. Selskapet vil intensivere «ferden mot mer åpenhet» i kommende måneder.

– De kommende månedene vil vi rulle ut mer spesifikk data og rapporter, uttalte innholdsjef Ted Sarandos på tirsdag.

Netflix har også et økende behov for å holde på brukerne i møte med stadig flere konkurrenter. Til høsten kommer blant annet Disney+ og Apples nye strømmetjeneste.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer