Whittle og Browning til Serienytt: – Sesongen er en tikkende tidsbombe

Annonse

Den nyeste sesongen av American Gods er en tikkende tidsbombe ifølge seriens stjerne Ricky Whittle. Serienytt møtte han og skuespiller Emily Browning i München i forbindelse med premieren av sesong 2.

En forsinket produksjon

Etter en lang ventetid var American Gods tilbake på norske skjermer via strømmetjenesten Amazon Prime Video 11. mars. Nærmere to år er gått siden første sesong forbauset seere og kritikere.

Forsinkelsen skyldes delvis en problemfylt produksjon. Serieskaperne Bryan Fuller og Michael Green forlot serien og ble erstattet med Jesse Alexander. Det fungerte dårlig og han ble til slutt fjernet som sjefprodusent.

Vi berørte ikke den tematikken i særlig grad da vi møtte Ricky Whittle og Emily Browning, som spiller ekteparet Shadow og Laura Moon. Praten dreide seg i hovedsak om hva vi har i vente.

Emily Browning og Ricky Whittle, her i American Gods, snakket løst og fast om den nye serien under pressevisning i München. Foto: Starz

Tikkende tidsbombe

Det manglet ikke på dramatikk og avsløringer da første sesong ble avsluttet og dette er noe den nye sesongen tar raskt tak i ifølge skuespillerne.

Vi gjør oppmerksom på at intervjuet inneholder spoilere for første sesong.

– Sesongen starter 20 minutter sesong 1 tok slutt og den er en tikkende tidsbombe. Vi vet ikke hva Laura fortalte til Shadow. Hvor skal denne dynamikken mellom Wednesday gå når Shadow får vite at kona hans ikke døde i en bilulykke, men ble drept av den Shadow jobber for? Situasjonen vil fortsette å eskalere til en de siste episodene med en spektakulær finale hvor nye avsløringer og svar endelig kommer. Svar på saker som har vært mye kilden for Shadow sin frustrasjon. Han vil tro på verdenen han nå er en del av, men han vil også vite om den. At Shadow ikke har fått vite alt av Wednesday øker hans frustrasjon, sier Whittle.

Dette er for øvrig andre gang vi prater med Whittle, som fikk hovedrollen i serien etter rollen som Lincoln i The 100. Han er minst like engasjert i rollefiguren denne gang.

– Han er en intelligent person, så han vet han må lytte mer enn han snakker. Han ønsker å ville vite om denne verdenen. Han har kommet så langt uten noen form for tro. Han vokste opp uten en far, moren hans dør når han er veldig ung, som vi får se denne sesongen. Det fascinerende med Shadow er at han er hovedkarakteren, men han er også den vi vet minst om. Han har hatt ingenting, og han fant noe i Laura, men hun ble tatt fra han. Nå vil han vite hva som skjer rundt han, hva er konsekvensene av krigen mellom gudene. Er alle en gud? Og hva er en gud? Viktigst av alt for Shadow: Hvor passer han inn i dette puslespillet, og hvor skal det lede han?

Browning: Ikke kritikk av boken

American Gods er basert på en bok skrevet av Neil Gaiman. Han er også tungt involvert i serien. Emily Browning har tidligere uttalt seg om hvordan hennes rollefigur er blitt skrevet til fordel for Shadow, noe som av enkelte ble tolket som kritikk av boken. Det er ikke tilfellet, påpeker Browning.

– Jeg tror hun var det litt for Shadow i boken, og tror jeg har sagt det før, og folk antar det er kritikk av boka. Men det er ikke det, men ofte når man leser en bok så føler jeg at karakterer som Laura ofte er der til fordel for protagonisten, fordi man ofte ser historien gjennom en karakter. Men med TV-serien så tror jeg vi måtte utvide de kvinnelige rollene, påpeker hun.

Emily Browning i American Gods. Foto: Starz

– Hva gjelder hennes hensikt og rollen hennes i historien, så er hun virkelig en skytsengel for Shadow. Det vil hun fortsette å være denne sesongen. Selv om «engel» er feil ord jeg ville brukt, siden det er hun absolutt ikke, men jeg tror at hun vil beskytte han uansett pris. Det er noe hun innser tror jeg etter at hun har kommet tilbake fra de døde, fordi hun ikke visste hvordan hun skulle elske han i livet. Etter hennes død ser hun en glød i han som får henne til å innse at han er hennes nordstjerne. Denne sesongen starter med at hun sitter ved siden av han i en bil, og innser at det ikke vil være så lett å få han tilbake som hun trodde.

Det er flere nye guder rollefigurer denne sesongen. Hvem var så Whittle og Brownings favoritter?

– En rollefigur som dere ser først i episode 2 er Mr. Town, spilt av Dean Winters. Han er en ond kar som torturer Shadow, og er en av agentene til Mr. World. Shadow var som en boksesekk for alle i første sesong, bedre skal det ikke bli, sier Ricky og fortsetter.

– Det blir enda mørkere for han. Dean er dyktig til å spille et forferdelig menneske! Vi har også flere nye rollefigurer som dukker opp og stjeler scenen. Devery Jacobs, som spiller Sam Crow, er en velkjent rollefigur fra bøkene som mange har sett fram til å møte. Det blir den første gangen vi får se Shadow har interaksjoner med andre mennesker. De har en kul dynamikk. Og så den utrolige Kahyun Kim, som spiller New Media. En fantastisk rollefigur som det er behov for. Media forandres og utvikles. Kahyun og hennes energi og talent gir serien en ny twist. Hun erstatter ikke Media (spilt av Gillian Anderson), Media er fremdeles der ute, men Kahyun er nye Media. Hun er instragram-generasjonen. Det hadde vært interessant å se de to møtes, sier Ricky.

New Media er en av de ny gudene. Foto: Starz

– Hun er jævla morsom

For Emily var også Dean Winters en å fremheve, selv om det var en annen som imponerte like mye.

– Vel, jeg ville bare først nevne Dean Winters, siden det var den personen jeg var mest spent på å møte fordi den første serien jeg binget på strømming var Oz. Jeg elsket serien og Ryan O’Reilly, som Winters spilte på serien, var min favorittkarakter. Jeg ristet og svettet liksom fordi jeg var besatt av den karakteren. Han er så bra i serien, og jeg tror jeg fortalte han at “jeg elsket Ryan O’Reilly og deg”. Så det var et kult øyeblikk for meg, sier hun før hun trekker frem en annen nykommer.

– Men min nye favorittkarakter blant de nye er Mama-Ji, som spilles av Sakina Jaffrey. Vi har en veldig veldig morsom og kort scene i episode 7. Jeg elsker at hun jobber på en cafe med sin blå uniform og virker både så hyggelig og gretten samtidig. Så når man ser henne som krigergud er hun utrolig. Og hun er så jævla morsom!

Ricky kan ikke si seg mer enig.

– Jeg elsker at hun er en krigergud og hun kan kjempe imot hvem som helst, om noen bare kan ta hennes vakt. Haha! Det er American Gods, det er mørk humor og selv om det ikke er komikk så finnes så bra biter av komikk i historien. Noe vi hadde med Laura og Sweeney i første sesong, som også fortsetter denne sesongen. Sakina kommer også inn å har noe fantastisk morsomme sekvenser med Laura som gjorde meg litt sjalu.

Tror ikke fansen vil merke skiftet

Deres oppfatning av hvordan serien vil være, nå som de samme personene som stod bak første sesong ikke er involvert, ble også besvart av Ricky.

– Det morsomme med serien er at selv med eller uten Bryan og Michael så ville hver sesong set annerledes ut. Slik er boken, den går igjennom ulike stadier, så det har vært logisk. Men med nye skapere så kommer alltids nye ideer og nye innfallsvinkler. Men ikke på en slik måte at fansen kommer til å bli opprørt, eller merke skillet.

– Visuelt er det akkurat det samme, takket være Chris Byrne, som er ansvarlig for seriens visuelle særpreg. Den der unike, rike tonen vi har, som de eksperimenterte frem i Hannibal. De unike nærbildene som eksempel. Chris er fenomenal, og vi fikk han til å bli med i sesong 2. Han har fått det til at hver regissør beholder den samme visuelle stilen.

– Jeg føler sesong 2 er enklere, fordi vi har levd med disse karakterer så du bryr deg om dem, på grunn av med serien har vi nå etablert verdenen og karakterene til deg. Vi behøver ikke å presentere like mye som er nytt. Du vet hvem Sweeney og Laura, og nå vil man bare se dem snakke dritt til hverandre. Mens man er allerede investert i alle forholdene. Så nå blir det spennende å se hvordan dynamikken mellom karakterene begynner å skifte, avslutter Whittle.

Første episode av sesong 2 av American Gods er nå tilgjengelig på Amazon Prime Video. Sesong 2 består av 8 episoder, med ny episode hver uke.

Vil du høre mer om sesong 2 av American Gods, er dette også et tema i den seneste episoden av Fjernsynt Podcasten som kan høres over hos Radcrew.


LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X