Anmeldelse: Narcos: Mexico er en lovende ny start

Del nyheten

Narcos er død, men Narcos: Mexico lever. Dette er, i likhet med den første sesongen av originalserien, en lovende start på en ny narkosaga.

Ny serie

Narcos-universet er tilbake i form av en splitter ny serie satt til Mexico. I hovedrollene finner vi Diego Luno og Michael Peña.

Narcos: Mexico. Foto: Netflix
Narcos: Mexico. Foto: Netflix

Vi har vært vitne til Pablo Escobar og Cali-kartellets fall i de tre sesongene av Narcos. Nå er tiden kommet for å rette fokus til et annet land enn Colombia. Velkommen til Mexico!

Fremfor å fortsette med en fjerde sesong valgte Narcos-skaperne Carlo Bernard og Doug Miro å starte på nytt, med nye rollefigurer, et nytt land og en tur tilbake til 80-tallet (siste sesong av Narcos avsluttet historien til Cali-kartellet slutt på midten av 90-tallet).

Narcos: Mexico handler hovedsakelig om oppstarten av Guadalajara-kartellet, hvor den tidligere livvakten og politimannen Félix Gallardo (Diego Luna) tar kontroll over kaoset som råder. Han samler smuglerne for å skape et imperium for seg selv og sine nye kompanjonger.

Narcos: Mexico. Foto: Netflix
Narcos: Mexico. Foto: Netflix

Samtidig er den amerikanske DEA-agent Kiki Camarena (Michael Peña) lei sin post i USA og tar med seg kone og sønn fra California til den eneste ledige stillingen: Mexico. Det er litt av en oppgave som venter han.

I sin nye stilling sirkler Kiki seg inn på Félix og hans operasjon. Han blir i økende grad oppslukt av oppdraget sitt, som også leder til konsekvenser som vil forandre “The War on drugs” for alltid.

Solide hovedrolleinnehavere

Félix og Kiki har mye til felles, selv om de naturligvis operer på ulike sider av loven. Foruten at de begge er familiemenn må begge håndtere overordnede som setter kjepper i hjulene for hva de ønsker å oppnå grunnet penger, grådighet, egoisme eller makt.

De to skuespillerne er utvilsomt gode valg som det kunne vært interessant å se utvikle seg i sine respektive roller. Luna fikk en stor karrière-boost med Rogue One, han kler rollen som skurken med en form for medmenneskelighet godt.

Men først og fremst er Narcos: Mexico en sterk påminnelse på hvor god Peña kan være i dramaroller, om han får riktig materiale å jobbe med.

Narcos: Mexico
Michael Anthony Peña i Narcos: Mexico. Foto: Netflix

Skuespilleren er kjent for sine morsomme roller, blant annet i de to Ant-Man filmene. Her gis han et manus å jobbe med som er godt balansert mellom drama og komikk.

Et stort rollegalleri

Foruten Peña og Luna har Narcos: Mexico et betydelig rollegalleri spilt av både amerikanske, meksikanske og andre spansktalende skuespillere. Fra kjente amerikanske TV-fjes som Jackie Earle Haley (Watchmen, Preacher), Matt Letscher (The Flash), Aaron Stanton (Mad Men) til skuespillere som Tenoch Huerta Mejía (Sin Nombre), Joaquín Cosio (The Strain, Quantum of Solance) og argentinske Ernesto Alterio.

Narcos: Mexico. Foto: Netflix
Narcos: Mexico. Foto: Netflix

Rollefiguren Amado Carrillo “The Lord of the Skies» Fuentes (José María Yazpik) vender også tilbake i en birolle etter å ha dukket opp i en episode av tredje Narcos-sesong, men denne gangen ser vi han i sine yngre dager før han ble storkjent for både pengevasking og smugling av ganske store narkotika-kvantum.

De kvinnelige rollene er heller ikke i år gitt særlig plass i historien, men i det minste klarer serien å få Kikis kone Mika (Alyssa Diaz fra Ray Donovan) til å være engasjerende når hun endelig får noe materiale å spille på mot slutten av de 10 episodene sesong 1 består av.

Narcos: Mexico. Foto: Netflix
Narcos: Mexico. Foto: Netflix

De mest betydelige rollene utenfor de to hovedrolleinnehaverne går til Cosio og Mejía. Førstnevnte som Félix sin bror Rafael, som har sin egen utvikling over sesongen med å gå fra en smart marijuana-dyrker til en breial Tony Montana-karakter.

Cosio får i rollen som Ernesto “Don Neto” Fonseca Carrillo spilt en av de mer karismatiske rollefigurene, som også er noe en fyllik, onkelen til Amado, og en blanding av mentor og tidvis vemodig samarbeidspartner av Félix. De to vil nok seere både elske og hate utover sesongen.

Mye er kjent fra Narcos

De sentrale rollefigurene skiller seg ikke nevneverdig ut fra roller vi har møtt på i de tre Narcos-sesongene, men i likhet med hvordan seriens tredje sesong fungerte grunnet nye fjes til å overta etter fokuset på Pablo Escobar (Wagner Moura) oppleves det også her som et friskt pust.

Naturligvis på grunn av hvor viktig Mexico var (og forsatt veldig mye er) i narkohandelen, så gir serien oss et blikk på rollefigurer og steder vi allerede har sett i Narcos.

Narcos: Mexico. Foto: Netflix
Narcos: Mexico. Foto: Netflix

Det er smart gjort hvordan vi minnes på at seriens handling påvirkes av det vi så i Narcos. Escobar-kartellets påvirkning på landene i Sør-Amerika er tydelig og en god historietime, selv om serien med sin voice-over (av Scoot McNairy, kjent fra Godless og Halt And Catch Fire) sarkastisk forteller at seerne nå burde være eksperter på den colombianske narkohandelen.

Mye historie igjen å fortelle

Uten å avsløre hvor, eller hvilket år sesong 1 avsluttes, så er det fortsatt mye historie igjen å fortelle. Sesongens siste sekvens introduserer en ny lovende rollefigur som forhåpentligvis er, og burde være en sentral i seriens fremtid.

At serien så vidt rører ved historien til Joaquín «El Chapo» Guzmán (Alejandro Edda, Fear The Walking Dead) viser også hvor mye historie serien har å ta av, hvis de ønsker å spille på det.

Det er bare til å slå fast at dette er et lovende nytt innslag i Narcos-universet.

Narcos: Mexico har premiere 16. november 2018 på Netflix.

[td_block_12 custom_title=»SERIESIDE: Informasjon, trailer, premieredatoer og mer» color_preset=»td-block-color-style-2″ post_ids=»89318″ installed_post_types=»tv-serie» limit=»3″ tdc_css=»»]
Annonse
X
X