NYPD Blue kan komme tilbake. Der vil drapet på en av originalens etterforskere stå i fokus

Del nyheten

ABC har gitt grønt lys for en pilotepisode som handler om sønnen til Andy Sipowicz. Theo Sipowitcz går i farens fotspor og ønsker å bli etterforsker. En av sakene han brenner for å løse? Drapet på faren. 

I 12 sesonger regjerte NYPD Blue, et politidrama skapt av Steven Bochco. Serien premierte i 1993, flere år før TV-seriens «gullalder». I Norge var det TV 2 som viste serien. I NYPD Blue fulgte vi etterforskere og politibetjenter ved en avdeling i New York.

I sentrum stod Andy Sipowicz, spilt av Dennis Franz. En rolle han spilte gjennom samtlige 12 sesonger og som ga han 8 Emmy-nominasjoner, med 4 seire. Da serien tok slutt i 2005 valgte Franz å pensjonere seg og har siden sjeldent vært å se i det offentlige lys. I 2016 dukket han opp for å dele ut en Emmy-pris sammen med Jimmy Smits, som spilte Bobby Simone i fem sesonger.

Smits overtok en av hovedrollene etter at en, ifølge skaper Bochco, «umulig» David Caruso ble skrevet ut av serien i sesong 2. Det tok nærmere 10 år før Caruso igjen oppnådde suksess, da med CSI: Miami fra 2002.

Mens skuespilleren som spilte Sipowicz nyter livet som pensjonist ser det ikke ut til at rollefiguren fikk samme blide skjebne. Hans sønn Theo ønsker å bli etterforsker slik hans far var, ved samme avdeling. En trist vending er at et av de mange uoppklarte drapene er hans far Andy. Da NYPD Blue tok slutt var Andy en strebende alenefar, etter at moren på tragisk vis ble drept.

Den potensielt nye serien har Matt Olmstead og Nick Wootton som produsenter og manusforfattere. De to jobbet også på originalen. NYPD Blue-skaper Steven Bochco døde i april 2018. Hans enke Dayna Bochco er tilknyttet prosjektet som produsent, mens sønnen Jesse Bochco er tilknyttet prosjektet som produsent og regissør.

Hvorvidt serien blir en realitet avgjøres av hvordan ABC vurderer pilotepisoden opp mot kanalenes eksisterende serier.

Det er ikke uvanlig at serier gjør slike «comeback» eller får nyversjoner. De siste årene har blant annet Twin Peaks, The X-Files, 24 og Prison Break alle fortsatt historien flere år etter at seriene opprinnelig ble avsluttet.

[td_block_12 custom_title=»ABONNENT» color_preset=»td-block-color-style-2″ post_ids=»89729″ header_color=»#1e73be» limit=»1″ tdc_css=»»]
Annonse