The Big Bang Theory.
The Big Bang Theory.

The Big Bang Theory går mot slutten. Den kommende 12. sesongen blir seriens siste. 

En av tidenes mest populære serier er snart ved veis ende. TV-kanalen CBS og produksjonsselskapet Warner Bros. Television har bestemt seg for å avslutte serien. Sesong 12, som har amerikansk premiere i september, blir seriens siste.

Avgjørelsen var ikke helt uventet, serien har holdt på i 12 år. Selv ikke populære serier som Friends, How I Met Your Mother, Cheers og M.A.S.H. fikk så mange sesonger.

CBS var i forhandlinger med skuespillere og produksjonsselskap og uttalte senest i starten av august at de håpet det ville bli flere sesonger.

Serien har hatt et stort og lojalt publikum, samtidig har kostnadene ved serien skutt til værs og det er ikke uvanlig at skuespillere gjerne vil gjøre annet etter så mange år i en og samme rolle. De siste sesongene har hatt jevnt over 18 millioner førstegangsseere. Det er blitt totalt 52 Emmy-nominasjoner i løpet av seriens løp.

Annonse

Ifølge bransjenettstedet Deadline var det til syvende og sist produsentene som falt ned på valget om å avslutte på topp. Dette skal opprinnelig ha vært planen da serien ble fornyet for sesong 11 og 12, men den fortsatte suksessen var uventet og gjorde at CBS ønsket å fortsette serien. Grunnet mange usikkerheter, blant annet rundt kontraktsforhandlinger, falt valget til slutt ned på å avslutte serien etter sesong 12.

I Norge har serien vært fast inventar på TVNorge. Kanalen mister med det nok en amerikansk serie, etter at de tidligere valgte å tre ut av enkelte avtaler om flere andre serier.

Livet til Sheldon Cooper blir fortsatt utforsket i serien Young Sheldon, som premierte i 2017. Den serien er fornyet.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
1 Comment
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer
ICH
ICH
2 år siden

Når er det premieredato på sesong 12 av big bang theory??