Hvilke serier er verdt å få med seg på Amazon Prime Video? Vi har samlet en løpende oppdatert oversikt over tilgjengelige serier som har fått høyest gjennomsnittlig karakter på nettstedet IMDb.

Vi har unnagjort HBO Nordic, Viaplay og Netflix, nå går turen til å servere oversikt over hva brukerne på IMDb mener er de beste seriene tilgjengelig hos den amerikanske giganten.

Tjenesten ble først tilgjengelig i Norge mot slutten av 2016 med et begrenset utvalg titler, men har siden økt antallet serier. Både nye serier og eldre klassikere er å finne i Amazon-biblioteket.

IMDb har eksistert siden 1990. Nettstedet lar brukerne gi karakter fra 1-10 på både serier og filmer. Databasen til IMDb inneholder over 146 000 serier.

I vår Seriedatabase finner du oversikt over blant annet hvor seriene er tilgjengelige. For å se på hva IMDb-brukerne mener er de beste seriene har vi satt sammen følgende oversikt. Den oppdateres automatisk etter hvert som karakterer endrer seg, nye serier blir lagt til eller serier fjernes.

Annonse

Vi har satt en nedre grense på 8.0 i snitt. Da sitter vi igjen med ca 40% av Amazon-biblioteket, som forhåpentligvis gjør det litt enklere for deg å finne frem til det IMDb-brukerne mener er godbitene på Amazon Prime Video.

De høyest rangerte seriene på IMDb:

Sjangere
Komedie
8.9

Seinfeld

Amazon Prime Video, C More, TV2 Sumo, Viaplay
Serien om ingenting har blitt like legendarisk som M.A.S.H. og Cheers. Dette er godt mulig tidenes mest kritikerroste og elskede komiserie. Den kyniske vennegjengen i New York får til det mest utrolige i sitt daglige liv.
Kommer på C More
Komedie
8.9

The Office US

Amazon Prime Video, HBO Nordic, TV2 Sumo, Viaplay
Amerikansk satireserie om kontorlivet. Basert på den britiske suksess-serien.
Drama, Komedie
8.8

Freaks And Geeks

Amazon Prime Video
Kultklassiker fra Paul Feig, den fikk bare 18 episoder. Ansett som en av de beste seriene fra de siste 30 årene.Komedien handler om amerikanske ungdom på 80-tallet, hvor to kameratgjenger utgjør henholdsvis "freaks" og "geeks".
Fornyet
Drama, Komedie
8.8

The Marvelous Mrs. Maisel

Amazon Prime Video
Miriam Maisel har alt hun kunne ønske seg. Men når hennes perfekte liv raseres oppdager hun et talent for stand-up.
Drama
8.8

House

Amazon Prime Video, Viaplay
Den geniale legen Gregory House og hans team er siste mulighet når en pasients sykdom virker umulig å diagnostisere.
Fornyet
Action, Drama, Komedie, Superhelt
8.8

The Boys

Amazon Prime Video
I en verden full av superhelter er det ikke alle som er blant de mest noble. Derfor setter gruppen The Boys igang med å jakte ned korrupte supermennesker. Serien er basert på tegneseriebladene fra Garth Ennis.
Komedie
8.7

Fleabag

Amazon Prime Video
Komedie om en ung kvinne og hennes liv i London.
Drama, Romanse, Periodedrama
8.7

Downton Abbey

Amazon Prime Video
Periodedrama om livet til den aristokratiske Crawley-familien.
Drama, Krim, Spenning
8.7

The Shield

Amazon Prime Video
Kontroversiell serie som for alvor satt TV-kanalen FX Networks på kartet. Her følger vi etterforsker Vic Mackey, en korrupt politimann som leder en enhet i Los Angeles.
Action, Drama, Science Fiction, Thriller
8.7

Battlestar Galactica

Amazon Prime Video
Menneskehetens antatt siste overlevende etter et angrep som utslettet flere planeter flykter på krigskipet Galactica. Deres siste håp er ryktet om en fjern koloni som de forsøker å finne, samtidig som deres angripere (Cylons) jakter på de for å fullføre jobben de startet på: Å utslette sine skapere.
Fornyet
Drama
8.7

This Is Us

Amazon Prime Video
This Is Us forteller historien om ulike mennesker som er født på samme dag.
Drama, Periodedrama
8.6

Mad Men

Amazon Prime Video
Prisvinnende amerikansk dramaserie om reklamebransjen på 60-tallet. Don Draper (Jon Hamm) er en gudbenådet markedsfører med en dyster hemmelighet. Han briljerer i en nådeløs bransje hvor menn får kontorplass og kvinnene må ta til takke med å være sekretærer. Mens samfunnet er i drastisk endring sliter Don med finne sin egen identitet.
Komedie
8.6

Spaced

Amazon Prime Video
Simon Pegg (Hot Fuzz) og Jessica Hynes (Shaun of the Dead) har hovedrollen i denne Emmy-nominerte britiske komiserien om to slappinger som leier en leilighet i London hvor de utgir seg for å være et par.
Komedie
8.6

Parks and Recreation

Amazon Prime Video, Viaplay
Satireserien med en haug av humortalent både foran og bak kamera, serien sparket også i gang karrieren til Chris Pratt (Guardians of The Galaxy).
Action, Drama, Spenning
8.6

Sons of Anarchy

Amazon Prime Video, Netflix, Viaplay
Krimdrama som tar for seg en Hamlet-inspirert historie om samhold, bedrag, mystikk og tragedie i biker-klubben SAMCRO.
Action, Drama, Komedie, Spenning, Western
8.6

Justified

Amazon Prime Video
Marshall Raylan Givens går uortodoks til verks når kriminelle skal fakkes, noe som gir sjefene hodebry. Etter en skuddveksling i Miami vender han tilbake til hjembyen for å fortsette karrièren.
Action, Drama
8.5

Fauji

Amazon Prime Video
Unge menn trener iherdig ved en kommandoskole for å bli soldater.
Action, Drama
8.5

The Family Man

Amazon Prime Video
En tilsynelatende helt ordinær mann lever et actionpreget liv som agent i den nasjonale etterforskningsetaten i India.
Drama, Spenning, Thriller
8.5

Mr. Robot

Amazon Prime Video, HBO Nordic, Viaplay
Hackeren Elliot Alderson jobber til daglig med IT sikkerhet. En dag møter han den mystiske Mr. Robot, som får han med på å starte en digital revolusjon. En prisvinnende serie som for alvor satt serieskaper Sam Esmail og seriens stjerne Rami Malek på kartet.
Komedie
8.5

Community

Amazon Prime Video, Netflix, Viaplay
Jeff Winger mister advokatbevilgningen etter å ha løyet om sin kompetanse. Han begynner derfor på Greendale Community College for å få en gyldig utdannelse.
Drama, Fantasy, Skrekk, Spenning
8.5

Supernatural

Amazon Prime Video
To brødre reiser rundt i USA for å bekjempe overnaturlige skapninger.
8.4

Traders

Amazon Prime Video
Livet til Toronto-baserte investorer står for dramaet i denne canadiske serien fra 90-tallet.
Fornyet
Action, Drama, Krim, Spenning, Thriller
8.4

The Expanse

Amazon Prime Video
Serien er basert på en populær bokserie av Daniel Abraham og Ty Franck. Den har Thomas Jane og Steven Strait i fremtredende roller. Satt 200 år inn i fremtiden tar den for seg kolonisering, klasseskille og storpolitikk. Noe mystisk er på ferde, som leder etterforsker Joe ALoisus Miller (Thomas Jane) og romskipkaptein Jim Holden (Steven Strait) ut to separate og livsfarlige reiser for å komme til bunns i mysteriet bak en forsvunnet kvinne.
Drama, Krim
8.4

Psych

Amazon Prime Video
Psych er en humoristisk krimserie om den unge politikonsulenten Shawn Spencer og hans bestevenn Gus som sammen har startet opp sitt private etterforskningsbyrå.

Topplister: De beste seriene ifølge IMDb

På leting etter noe å se? Sjekk våre dynamiske lister over hva som er rangert høyest av IMDb-brukerne.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer