TV-kanalen Fox vurderer en ny 24-serie. Hovedpersonen blir en ung Jack Bauer. 

Fox er ikke helt villig til å gi opp 24-universet etter at 24: Legacy aldri slo an blant publikum. Ifølge amerikansk presse vurderer kanalen nå en ny serie om Jack Bauer, som var hovedpersonen i originalserien 24. Men fremfor å fortsette historien med Kiefer Sutherland i hovedrollen vil den potensielle serien handle om en yngre utgave av Bauer.

 

Ingen suksess med spin-off

Forrige gang Jack Bauer var å se på skjermen var i 2014-sesongen 24: Live Another Day, som blåste liv i serien som ble avsluttet i 2010. Siden den gang har Kiefer Sutherland spilt president i Netflix-aktuelle Designated Survivor, som i vår ble kansellert.

Sist vi hørte noe om Designated Survivor var at produksjonsselskapet bak serien var i dialog med Netflix om å fortsette serien. Dette var i mai og håper for mer av Sutherland som president svinner hen.

Corey Hawkins og Charlie Hofheimer i 24: Legacy. Den Viaplay-aktuelle serien ble ingen suksess og Fox kansellerte serien. Foto: Fox

Til tross for at Sutherland kan bli ledig på markedet utforskes andre muligheter. Det er 24-skapere Joel Surnow og Bob Cochran som jobber med konseptet for en ny serie.

Etter at 24: Legacy, som hadde Corey Hawkins i hovedrollen, ble kansellert i 2017 uttalte Fox at de jobbet med «spennende konsept». Det viste seg å være en serie om en ung Jack Bauer.

 

Omfattende bakgrunnshistorie å ta av

24 hadde premiere i 2001 og der var Jack Bauer i midten av 30-årene. Rollefiguren er født 18. februar 1966. En ny serie vil trolig sette handlingen til slutten av 80-tallet eller tidlig 90-tallet.

Det er nok av bakgrunnshistorie å utforske for rollefiguren. I løpet av serien ble det kjent at Bauer tok en bachelor innen kunst og en mastergrad i kriminologi ved Universitet i California. Jepp, du leste riktig. Kunst. Det er vel rimelig å anta at akkurat livet som bachelorstudent ikke blir hovedfokus for actionserien – om den blir noe av.

I 2001 var Jack Bauer 35 år og hadde en tenåringsdatter. Da hadde han alt tjenestegjort 12 år i forsvaret, jobbet for politiet og i CIA. Foto: Fox

Han ble utdannet offiser i det amerikanske forsvaret og var med i Green Berets og senere spesialstyrken Delta Force. Han tjenestegjorde i totalt 12 år og ble dekorert flere ganger, blant annet med Purple Heart. Etter forsvaret jobbet han både for Los Angeles-politiet og CIA.

Midt i alt dette maktet han både å gifte seg og få barn. En produktiv kar, men vi vet alt at han kan få gjort litt av hvert i løpet av 24 timer.

Fox er for tiden i ferd med en større omorganisering etter at Disney gikk inn for å kjøpe store deler av selskapet (minus nyhetsavdelingen). Kjente merkevarer er foretrekke for kanaler, da det har vist seg veldig vanskelig å slå gjennom med nye serier i et marked som flommer over av serier fra nye aktører som Amazon, Hulu og Netflix.

Kanalen har blant annet hatt suksess med både Prison Break og The X-Files, med strømmetjenesters inntog er det også enklere å selge serier internasjonalt.

Ikke alle er like begeistret for nyversjonene. Jeg tok blant annet en prat med Prison Break-skuespiller Peter Stormare i 2017 som brukte ordet «desperat» om trenden. Men seerne har omfavnet flere av returene.

Det største «hinderet» er hvorvidt fans er villig til å se noen andre enn Kiefer Sutherland i rollen som Jack Bauer. Et ønske om å få se hvordan det gikk med Bauer etter avslutningen av 24: Live Another Day står fortsatt sterkt hos fans.

Hvis det blir noe av serien vil det være serie nummer to om en velkjent actionhelt ved navn Jack. I august har Amazon-serien om en ung Jack Ryan premiere.

ABONNENT

Lord Of The Rings

Stor oversikt: Kommende serier

Hvilke TV-serier kommer på TV og strømming? Serienytt gir deg den komplette oversikt over alle serier som er på vei.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here