TV-kanalen Fox vurderer en ny 24-serie. Hovedpersonen blir en ung Jack Bauer. 

Fox er ikke helt villig til å gi opp 24-universet etter at 24: Legacy aldri slo an blant publikum. Ifølge amerikansk presse vurderer kanalen nå en ny serie om Jack Bauer, som var hovedpersonen i originalserien 24. Men fremfor å fortsette historien med Kiefer Sutherland i hovedrollen vil den potensielle serien handle om en yngre utgave av Bauer.

 

Ingen suksess med spin-off

Forrige gang Jack Bauer var å se på skjermen var i 2014-sesongen 24: Live Another Day, som blåste liv i serien som ble avsluttet i 2010. Siden den gang har Kiefer Sutherland spilt president i Netflix-aktuelle Designated Survivor, som i vår ble kansellert.

Sist vi hørte noe om Designated Survivor var at produksjonsselskapet bak serien var i dialog med Netflix om å fortsette serien. Dette var i mai og håper for mer av Sutherland som president svinner hen.

Annonse

Corey Hawkins og Charlie Hofheimer i 24: Legacy. Den Viaplay-aktuelle serien ble ingen suksess og Fox kansellerte serien. Foto: Fox

Til tross for at Sutherland kan bli ledig på markedet utforskes andre muligheter. Det er 24-skapere Joel Surnow og Bob Cochran som jobber med konseptet for en ny serie.

Etter at 24: Legacy, som hadde Corey Hawkins i hovedrollen, ble kansellert i 2017 uttalte Fox at de jobbet med «spennende konsept». Det viste seg å være en serie om en ung Jack Bauer.

 

Omfattende bakgrunnshistorie å ta av

24 hadde premiere i 2001 og der var Jack Bauer i midten av 30-årene. Rollefiguren er født 18. februar 1966. En ny serie vil trolig sette handlingen til slutten av 80-tallet eller tidlig 90-tallet.

Det er nok av bakgrunnshistorie å utforske for rollefiguren. I løpet av serien ble det kjent at Bauer tok en bachelor innen kunst og en mastergrad i kriminologi ved Universitet i California. Jepp, du leste riktig. Kunst. Det er vel rimelig å anta at akkurat livet som bachelorstudent ikke blir hovedfokus for actionserien – om den blir noe av.

I 2001 var Jack Bauer 35 år og hadde en tenåringsdatter. Da hadde han alt tjenestegjort 12 år i forsvaret, jobbet for politiet og i CIA. Foto: Fox

Han ble utdannet offiser i det amerikanske forsvaret og var med i Green Berets og senere spesialstyrken Delta Force. Han tjenestegjorde i totalt 12 år og ble dekorert flere ganger, blant annet med Purple Heart. Etter forsvaret jobbet han både for Los Angeles-politiet og CIA.

Midt i alt dette maktet han både å gifte seg og få barn. En produktiv kar, men vi vet alt at han kan få gjort litt av hvert i løpet av 24 timer.

Fox er for tiden i ferd med en større omorganisering etter at Disney gikk inn for å kjøpe store deler av selskapet (minus nyhetsavdelingen). Kjente merkevarer er foretrekke for kanaler, da det har vist seg veldig vanskelig å slå gjennom med nye serier i et marked som flommer over av serier fra nye aktører som Amazon, Hulu og Netflix.

Kanalen har blant annet hatt suksess med både Prison Break og The X-Files, med strømmetjenesters inntog er det også enklere å selge serier internasjonalt.

Ikke alle er like begeistret for nyversjonene. Jeg tok blant annet en prat med Prison Break-skuespiller Peter Stormare i 2017 som brukte ordet «desperat» om trenden. Men seerne har omfavnet flere av returene.

Det største «hinderet» er hvorvidt fans er villig til å se noen andre enn Kiefer Sutherland i rollen som Jack Bauer. Et ønske om å få se hvordan det gikk med Bauer etter avslutningen av 24: Live Another Day står fortsatt sterkt hos fans.

Hvis det blir noe av serien vil det være serie nummer to om en velkjent actionhelt ved navn Jack. I august har Amazon-serien om en ung Jack Ryan premiere.

ABONNENT

Lord Of The Rings

Stor oversikt: Kommende serier

Hvilke TV-serier kommer på TV og strømming? Serienytt gir deg den komplette oversikt over alle serier som er på vei.

 

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer