2018: De nye krimseriene

Del nyheten

Hvilke nye krimserier byr serieåret 2018 på? Serienytt gir deg oversikten. 

Krimsjangern byr ofte på det beste av det beste innen TV-serier. Sjangeren står spesielt sterkt hos nordmenn, det dukker opp nye norske krimserier også i 2018 – som blant annet Kieler Gata på TV 2.

I tillegg er det selvfølgelig flere spennende serier fra det store utland. Amerikanske og britiske TV-selskaper byr på mye nytt, mens store strømmetjenester som Netflix og Amazon investerer store summer.

[td_block_11 custom_title=»Abonnenter får full oversikt her:» color_preset=»td-block-color-style-1″ post_ids=»60858″ installed_post_types=»page» limit=»1″ tdc_css=»»]

Vår oversikt oppdateres fortløpende. Du finner både bilder, premieredato og trailere inne på de respektive seriesidene.

Alle serier i listen er ikke nødvendigvis klar for en kanal eller strømmetjeneste i Norge.

Krimserier som kommer i 2018

Strømmetjeneste

Strømmetjeneste
 • Alle
 • Allente (14)
 • Britbox (1)
 • C More (3)
 • Discovery+ (4)
 • Disney+ (3)
 • HBO Max (4)
 • Netflix (14)
 • Prime Video (1)
 • SkyShowtime (2)
 • Strim (18)

Jegerne

Allente, C More, Strim, TV 2 Play
Drama, Krim
7.3
Spenningsdramaet er en fortsettelse på den populære filmserien med samme navn. Erik Bäckström (Rolf Lassgård) har sluttet som politi og trukket seg tilbake på bygda i Norrland for å lege sårene etter en vanskelig konflikt.
Ferske episoder ute

FBI

Allente, SkyShowtime, Strim, TV 2 Play
Action, Drama, Krim, Spenning
6.6
Livet til FBI-agentene i New York er krevende, fullt av spenning, action og drama. Serien kommer fra Dick Wolf, som blant annet står bak Chicago Med, Chicago Fire, Chicago P.D og Law & Order-seriene.
Fornyet

Bodyguard

Netflix
Action, Drama, Krim, Spenning, Thriller
8.2
En krigsveteran får i oppdrag å være livvakt til en politiker som var en viktig fortaler for krigen han var med å utkjempe.

Blood

Discovery+
Drama, Krim
7.3
Cat vender hjem til West Meath etter at moren brått går bort. Dødsfallet blir ansett som en ulykke, men Cat er ikke helt overbevist.

Rekyl

Allente, Strim, Viaplay
Drama, Krim
6.3
Oslos underverden er arena for krimserien Rekyl. Vi følger en gruppe kriminelle som ønsker å bevise at politiet er korrupt og i samme slengen kvitte seg med en enorm gjeld de har til syndikat.

Flateygåta

Drama, Krim
6.1
Johanna vender hjem fra Paris og setter igang med å løse den 600 år gamle Flatey-gåten, hun ender opp med å bli viklet inn i en drapsetterforskning ledet av eksen sin.

Det som göms i snö

Allente, Discovery+, HBO Max, Strim, Viaplay
Drama, Krim
7.4
Rettssamfunnets grunnleggende prinsipper blir satt på prøve og et skjult maktspill tar seg inn i de fine korridorene. Men gamle sannheter kommer for en dag og lovens voktere går ikke av veien for å bryte samfunnets felles regler i kampen for å skjule sine egne feil.

Kriger

Netflix
Drama, Krim, Miniserie, Spenning
6.7
Krigsveteranen CC går undercover i Københavns farligste motorsykkelgjeng.

Sthlm Rekviem

Allente, C More, Strim, TV 2 Play
Drama, Krim
6.1
Fredrika Bergman blir ansatt som sivil etterforsker hos politiet, men er verken velkommen eller ønsket. Samtidig blir en jente bortført fra moren sin på sentralstasjonen i Stockholm. Mistankene går snart i retning av jentas far.

Hidden

Discovery+
Drama, Krim
7.1
Etterforskerne Cadi John og Owen Vaughan får en krevende sak når en savnet kvinne blir funnet død etter flere år.

Karppi

Netflix
Drama, Krim, Thriller
7.2
Etterforsker Sofia Karppi bearbeider sorgen etter ektemannens død. Når et lik dukker opp på en byggeplass starter det en kjede av hendelser som kan ødelegge hennes liv.

Rig 45

Allente, Strim, Viaplay
Drama, Krim, Spenning, Thriller
6.0
Rig 45 tar handlingen offshore og vil ha Jakob Oftebro i en av hovedrollene.Det er en nordisk produksjon med skuespillere fra Norge, Sverige, Danmark, Finland og Irland. Handlingen er satt til en norsk plattform, som rammes av dødsfall og intriger.Per Hanefjord står for regi. Serien har Catherine Walker, Gary Lewis, Lisa Henniog Søren Malling i fremtredende roller, ved siden av Oftebro.

Save Me

Discovery+
Drama, Krim
7.8
Nelson "Nelly" Row får livet snudd på hodet når hans 13 år gamle datter forsvinner på mystisk vis.

Harrow

Allente, Disney+, Strim, TV 2 Play
Drama, Krim
7.6
Dr. Daniel Harrow har lite til overs for autoritet og går til uvanlige steg for å løse krimgåter.

1983

Netflix
Drama, Krim, Thriller
6.8
Den kalde krigen går inn i sluttfasen. Tyve år etter et ødeleggende terroristangrep snubler en vanæret etterforsker og en student over en konspirasjon.

Dead Lucky

Drama, Krim, Spenning
6.6
En etterforsker er besatt på å fakke en raner som drepte en av hennes kolleger.

Seven Seconds

Netflix
Drama, Antalogiserie, Krim, Spenning
7.7
Antalogiserie og krimdrama om de menneskelige historiene bak overskriftene som møter oss i nyhetene.Det ble kun en sesong for serien som ble kansellert kort tid etter premieren i 2018.

Requiem

Netflix
Drama, Krim, Spenning
6.4
Ikke alt er som det ser ut til da et barn forsvinner. Britisk thrillerserie fra BBC.

Instinct

Drama, Krim, Spenning
Dramaserien handler om en tidligere CIA-agent som er blitt professor. Han må vende tilbake til sitt gamle yrke når en seriemorder bruker en av hans bøker som inspirasjon til å begå mord.

Dogs Of Berlin

Netflix
Drama, Krim, Spenning
7.5
Et drap med politiske forbindelser tvinger to svært ulike etterforskere inn i en kamp mot Berlins underverden, og de konfronteres med sin egen korrupte natur.

Magnum P.I.

Allente, Paramount+, Strim, Viaplay
Action, Drama, Krim
5.9
Thomas Magnum er en veteran som har tjenestegjort i Afghanistan. Han anvender erfaring, ferdigheter og kunnskaper opparbeidet som soldat i sin nye jobb som privatetterforsker.Serien er en nyversjon av klassikeren med samme navn fra 80-tallet.
Fornyet

The Chi

Disney+, HBO Max, Strim
Drama, Krim, Spenning
7.5
På sørsiden av Chicago, i noen av USAs farligste nabolag, kan de minste avgjørelser ha livsfarlige konsekvenser. Serien følger en gruppe ungdommer som prøver å finne rett vei i livet.

Sharp Objects

HBO Max, Strim
Drama, Krim, Miniserie, Spenning, Thriller
8.2
Krimjournalisten Camille Preaker har nylig blitt behandlet på psykiatrisk sykehus etter år med selvskading. Hun vender hjem til WInd Gap, Missouri, for å etterforske mordet på to unge jenter.Miniserien er basert på Gillian Flynns debutroman ved samme navn.
Ferske episoder ute

Balthazar

Allente, Strim, TV 2 Play
Drama, Krim
7.6
Raphaël Balthazar er en dyktig fagmann som finner svar fra de døde. Han begynner å samarbeide med politiet for å løse de mest komplekse sakene.

Sacred Games

Netflix
Action, Drama, Krim, Spenning, Thriller
8.5
Organisert kriminalitet, korrupsjon, politikk og spionasje i Mumbai danner grunnlaget for et drama som vikler sammen livene til de privilegerte, kjendiser og de blodtørstige.Serien er Netflix sin første indiske serie.

Ordeal By Innocence

Drama, Krim, Miniserie
7.3
Den velstående Rachel Argyll blir myrdet. Et av hennes adopterte barn blir først anklaget for mordet, men også han blir drept. Serien er basert på Agatha Christie-boken ved samme navn.

Collateral

Netflix
Drama, Krim, Spenning
6.7
I Collateral blir en ung mann skutt og drept når han leverer pizza sør i London. Sjefsetterforsker DI Kip Glaspie (Carey Mulligan) oppdager raskt at spisestedets daglige leder sendte den syriske flyktningen Abdullah Asif i stedet for han som vanligvis hadde ruten

Altered Carbon

Netflix
Action, Drama, Krim, Science Fiction, Spenning, Thriller
8.1
Altered Carbon finner sted i fremtiden, hvor det menneskelige sinn kan digitaliseres. Å dø er nå ikke mer enn en ubeleilighet, da sinnet er lagret på en "hjernebark", som enkelt kan plasseres i en ny kropp, kalt "sleeves".Serien følger Envoy-soldaten Takeshi Kovacs (Joel Kinnaman, The Killing), som gjenopplives flere århundre etter sin død, for å etterforske et mordforsøk på Laurens Bancrof (James Purefoy, Hap and Leonard), verdens rikeste mann. Etterhvert som etterforskningen utvikler seg, blir det klart for Kovacs at hans fortid ikke er så glemt som han først antok.
Fornyet

The Alienist

Netflix
Drama, Krim, Spenning, Thriller, Periodedrama
7.7
Psykologisk thriller satt til New York under "Gilded Age". Vi følger Laszlo Kreizler (Daniel Bruhl), en brilliant og besatt "alienist" i et nytt kontroversielt felt om å mental behandling som er nøkkelen til å finne en seriemorder. Basert på prisvinnende bok av Caleb Carr, medvirkende Luke Evans og Dakota Fanning.Luke Evans spiller nyhets-illustratør John Moore og Dakota Fanning spiller den ambisiøse sekretæren Sara Howard. Hun ønsker å bli byens første kvinnelige politietterforsker.

Hard Sun

Drama, Krim, Spenning
6.6
Den pre-apokalyptiske krimserien er satt til London i moderne tid, hvor vi blir kjent med etterforskerne Charlie Hicks (Jim Sturgess, Cloud Atlas) og Elaine Renko (Agyness Deyn, Sunset Song). I det de etterforsker et mord i byen, snubler de over bevis på at verden står ovenfor store ødeleggelser - som om 5 år kan utslette menneskeheten.

Narcos: Mexico

Netflix
Drama, Krim, Spenning, Thriller
8.4
Guadalajara-kartellets vekst på 80-tallet danner bakteppet for serien om DEA-agent Felix Gallardo. Serien er en spin-off av Narcos.

McMafia

Amazon Prime Video
Drama, Krim, Spenning
7.7
Det kompliserte liv innen organisert kriminalitet står for dramaet i McMafia, som handler om en russisk familie som lever i eksil i London.

The Cry

Drama, Krim, Spenning
7.1
Britisk miniserie der et par opplever at Australia-turen tar en dramatisk vending når sønnen forsvinner under et stopp i en søvnig småby.

Perfume

Netflix
Drama, Krim, Spenning, Thriller
7.2
Serien er satt til moderne tid og handler om en ung etterforsker som forsøker å komme til bunns i en rekke brutale mord. Sporene leder han til et eksperiment som involverer å manipulere mennesker ved hjelp av lukt.

Kiri

BritBox, Strim, TV 2 Play
Drama, Krim, Miniserie
6.6
En ung svart jente blir bortført og myrdet like før hun var ment å bli adoptert.

Deutschland 86

Allente, C More, Strim, TV 2 Play
Drama, Krim, Spenning, Spionthriller
7.6
Oppfølgerserien til Deutschland 83. Den tidligere grensevakten Martin Rauch hentes tilbake fra eksil for å hjelpe i en ny operasjon.

Il miracolo

Krim, Skrekk, Spenning
7.7
En statuett av jomfru Maria gråter på mystisk vis ni timer blod i timen. Alle som kommer i kontakt med den får livet sitt påvirket - blant annet mafiasjefen Molocco som blir funnet tildekket i statuens blod.

Deception

Drama, Krim
Den vanærte illusjonisten Cameron Black (Jack Cutmore-Scott ) sparker igang en ny karrière som konsulent for FBI. Kay Daniels (Ilfenesh Hadera) blir hans FBI-partner.

Gone

Drama, Krim
7.1
Som overlevende i en berømt kidnappingssak blir Kit tidlig interessert i lignende saker. Sammen med agenten som reddet henne, jobber hun i en spesialstyrke som leter etter savnede personer.

Znaki

Netflix
Drama, Krim, Spenning, Thriller
6.1
Når drapet på en ung kvinne viser seg å ha likheter med en sak fra tiår tilbake må en ny etterforsker gjøre sitt beste for å komme til bunns i mysteriet.

Take Two

Drama, Krim, Romanse
7.3
Ella (Rachel Bilson) er en nylig rehabilitert skuespiller som forsøker å sparke igang karrieren ved å "skygge" privatetterforskeren Eddie (Eddie Cibrian). Hennes fortid som skuespiller for en politiserie viser seg å være nyttig når de to skal løse krimsaker.Castle-skapere Terri Edda Miller og Andrew W. Marlowe står bak serien.

Deep State

Disney+
Action, Drama, Krim
7.0
Hva skjer når en mann som tror han har pensjonert seg fra MI6 kalles tilbake for en siste jobb, bare for å oppdage at han kanskje ikke har noe liv å vende tilbake til?

Deadly Class

Allente, Strim, Viaplay
Action, Drama, Krim, Spenning
8.2
Vi følger livene til eleer ved King's Dominion, en eliteskole for leiemordere. Serien baseres på bøkene med samme navn.

The Oath

Drama, Krim, Spenning, Thriller
6.6
En kriminell gjeng utenom de vanlige, bestående av menn og kvinner som har sverget å bekjempe kriminalitet.

The ABC Murders

Drama, Krim
6.6
Hercule Poirot har trukket seg tilbake og blir stadig mer isolert. Når noen begynner å sende han daglige brev signert ABC aner han uråd. Snart starter jakten på en seriemorder.

Hackerville

Drama, Krim, Thriller
7.7
Et hackerangrep mot tyske banker spores tilbake til Romania. Den tyske etterforskeren Lisa Metz reiser til landet for å etterforske angrepet sammen med en lokal etterforsker.

Bite Club

Allente, Strim, Viaplay
Krim, Spenning, Thriller
6.4
En gruppe overlevende etter hai-angrep blir jaktet på av en seriemorder.

Carter

Komedie, Krim
6.4
En skuespiller slår seg sammen med sin venn, som er etterforsker. Sammen går de inn for å løse saker. 

Strangers

Allente, Strim, TV 2 Play
Drama, Krim
6.4
Livet til universitetslæreren Jonah Mulray endrer seg på dramatisk vis når konen Megan omkommer. Han finner ut at hun har levd et farlig dobbeltliv som kan ha kostet henne livet.

The City & the City

Drama, Krim, Miniserie, Science Fiction
6.6
Kriminaletterforsker Taydor Borlu er hjemsøkt av forsvinningen til sin kone. Han får i oppdrag å etterforske mordet på en ung student.Serien er basert på boken ved samme navn av China Mieville.

The Detail

TNT
Drama, Krim
5.8
Tre kvinnelige etterforskere løser saker samtidig som de forsøker å balansere yrkeslivet med privatlivet.

Maman a tort

Allente, Strim, TV 2 Play
Drama, Krim
7.2
Barnepsykologen Vasile aner uråd når treårige Malone hevder at moren hans ikke er hans egentlige mor. Politikvinnen Marianne går motvillig med på å hjelpe til, og snart knyttes Malones sak sammen med en annen pågående sak. Snakker barnet sant?
Annonse