Annonse

Hvilke nye krimserier byr serieåret 2018 på? Serienytt gir deg oversikten. 

Krimsjangern byr ofte på det beste av det beste innen TV-serier. Sjangeren står spesielt sterkt hos nordmenn, det dukker opp nye norske krimserier også i 2018 – som blant annet Kieler Gata på TV2.

I tillegg er det selvfølgelig flere spennende serier fra det store utland. Amerikanske og britiske TV-selskaper byr på mye nytt, mens store strømmetjenester som Netflix og Amazon investerer store summer.

Abonnenter får full oversikt her:

Vår oversikt oppdateres fortløpende. Du finner både bilder, premieredato og trailere inne på de respektive seriesidene.

Alle serier i listen er ikke nødvendigvis klar for en kanal eller strømmetjeneste i Norge.

Annonse

Krimserier som kommer i 2018

Strømmetjeneste

Strømmetjeneste
 • Alle
 • Amazon Prime Video (1)
 • C More (5)
 • Discovery+ (4)
 • Fox+ (2)
 • HBO Nordic (5)
 • Netflix (14)
 • NRK TV (3)
 • TNT (1)
 • TV 2 Sumo (7)
 • Viaplay (10)
Drama, Krim
7.3

Jegerne

C More, TV2 Sumo
Spenningsdramaet er en fortsettelse på den populære filmserien med samme navn. Erik Bäckström (Rolf Lassgård) har sluttet som politi og trukket seg tilbake på bygda i Norrland for å lege sårene etter en vanskelig konflikt.
Fornyet
Action, Drama, Krim, Spenning, Thriller
8.2

Bodyguard

Netflix
En krigsveteran får i oppdrag å være livvakt til en politiker som var en viktig fortaler for krigen han var med å utkjempe.
Action, Drama, Krim, Spenning
6.6

F.B.I.

Discovery+
Livet til FBI-agenter ved kontoret i New York er krevende og involverer spenning, action og drama. Serien kommer fra Dick Wolf, som blant annet står bak Chicago Med, Chicago Fire, Chicago P.D og Law & Order-seriene.
Drama, Krim
6.3

Rekyl

Viaplay
Oslos underverden er arena for krimserien Rekyl. Vi følger en gruppe kriminelle som ønsker å bevise at politiet er korrupt og i samme slengen kvitte seg med en enorm gjeld de har til syndikat.
Drama, Krim
7.3

Blood

NRK TV
Cat vender hjem til West Meath etter at moren brått går bort. Dødsfallet blir ansett som en ulykke, men Cat er ikke helt overbevist.
Fornyet
Drama, Krim
7.4

Det som göms i snö

Discovery+, HBO Nordic, Viaplay
Rettssamfunnets grunnleggende prinsipper blir satt på prøve og et skjult maktspill tar seg inn i de fine korridorene. Men gamle sannheter kommer for en dag og lovens voktere går ikke av veien for å bryte samfunnets felles regler i kampen for å skjule sine egne feil.
Drama, Krim, Spenning
6.7

Kriger

Netflix
Krigsveteranen CC går undercover i Københavns farligste motorsykkelgjeng.
Drama, Krim
6.1

Sthlm Rekviem

C More, TV2 Sumo
Fredrika Bergman blir ansatt som sivil etterforsker hos politiet, men er verken velkommen eller ønsket. Samtidig blir en jente bortført fra moren sin på sentralstasjonen i Stockholm. Mistankene går snart i retning av jentas far.
Drama, Krim
7.1

Hidden

Discovery+
Etterforskerne Cadi John og Owen Vaughan får en krevende sak når en savnet kvinne blir funnet død etter flere år.
Drama, Krim, Spenning, Thriller
6

Rig 45

Viaplay
Rig 45 tar handlingen offshore og vil ha Jakob Oftebro i en av hovedrollene.Det er en nordisk produksjon med skuespillere fra Norge, Sverige, Danmark, Finland og Irland. Handlingen er satt til en norsk plattform, som rammes av dødsfall og intriger.Per Hanefjord står for regi. Serien har Catherine Walker, Gary Lewis, Lisa Henniog Søren Malling i fremtredende roller, ved siden av Oftebro.
Drama, Krim
6.1

Flateygåta

NRK TV
Johanna vender hjem fra Paris og setter igang med å løse den 600 år gamle Flatey-gåten, hun ender opp med å bli viklet inn i en drapsetterforskning ledet av eksen sin.
Drama, Krim, Thriller

1983

Netflix
Den kalde krigen går inn i sluttfasen. Tyve år etter et ødeleggende terroristangrep snubler en vanæret etterforsker og en student over en konspirasjon.
Drama, Krim, Spenning
6.6

Dead Lucky

NRK TV
En etterforsker er besatt på å fakke en raner som drepte en av hennes kolleger.
Drama, Antalogiserie, Krim, Spenning
7.7

Seven Seconds

Netflix
Antalogiserie og krimdrama om de menneskelige historiene bak overskriftene som møter oss i nyhetene.Det ble kun en sesong for serien som ble kansellert kort tid etter premieren i 2018.
Drama, Krim, Spenning

Instinct

Dramaserien handler om en tidligere CIA-agent som er blitt professor. Han må vende tilbake til sitt gamle yrke når en seriemorder bruker en av hans bøker som inspirasjon til å begå mord.
Drama, Krim, Thriller
7.2

Karppi

Netflix
Etterforsker Sofia Karppi bearbeider sorgen etter ektemannens død. Når et lik dukker opp på en byggeplass starter det en kjede av hendelser som kan ødelegge hennes liv.
Drama, Krim, Spenning
6.4

Requiem

Netflix
Ikke alt er som det ser ut til da et barn forsvinner. Britisk thrillerserie fra BBC.
Drama, Krim
7.6

Harrow

TV2 Sumo
Dr. Daniel Harrow har lite til overs for autoritet og går til uvanlige steg for å løse krimgåter.
Drama, Krim, Spenning
7.5

Dogs Of Berlin

Netflix
Et drap med politiske forbindelser tvinger to svært ulike etterforskere inn i en kamp mot Berlins underverden, og de konfronteres med sin egen korrupte natur.
Action, Drama, Krim, Science Fiction, Spenning, Thriller
8.1

Altered Carbon

Netflix
Altered Carbon finner sted i fremtiden, hvor det menneskelige sinn kan digitaliseres. Å dø er nå ikke mer enn en ubeleilighet, da sinnet er lagret på en "hjernebark", som enkelt kan plasseres i en ny kropp, kalt "sleeves".Serien følger Envoy-soldaten Takeshi Kovacs (Joel Kinnaman, The Killing), som gjenopplives flere århundre etter sin død, for å etterforske et mordforsøk på Laurens Bancrof (James Purefoy, Hap and Leonard), verdens rikeste mann. Etterhvert som etterforskningen utvikler seg, blir det klart for Kovacs at hans fortid ikke er så glemt som han først antok.
Drama, Krim, Spenning
6.7

Collateral

Netflix
I Collateral blir en ung mann skutt og drept når han leverer pizza sør i London. Sjefsetterforsker DI Kip Glaspie (Carey Mulligan) oppdager raskt at spisestedets daglige leder sendte den syriske flyktningen Abdullah Asif i stedet for han som vanligvis hadde ruten
Drama, Krim, Miniserie, Spenning, Thriller
8.2

Sharp Objects

HBO Nordic
Krimjournalisten Camille Preaker har nylig blitt behandlet på psykiatrisk sykehus etter år med selvskading. Hun vender hjem til WInd Gap, Missouri, for å etterforske mordet på to unge jenter.Miniserien er basert på Gillian Flynns debutroman ved samme navn.
Drama, Krim, Miniserie
7.3

Ordeal By Innocence

Den velstående Rachel Argyll blir myrdet. Et av hennes adopterte barn blir først anklaget for mordet, men også han blir drept. Serien er basert på Agatha Christie-boken ved samme navn.
Drama, Krim, Spenning
6.6

Hard Sun

HBO Nordic
Den pre-apokalyptiske krimserien er satt til London i moderne tid, hvor vi blir kjent med etterforskerne Charlie Hicks (Jim Sturgess, Cloud Atlas) og Elaine Renko (Agyness Deyn, Sunset Song). I det de etterforsker et mord i byen, snubler de over bevis på at verden står ovenfor store ødeleggelser - som om 5 år kan utslette menneskeheten.
Drama, Krim, Spenning
7.5

The Chi

Fox+, HBO Nordic, Viaplay
På sørsiden av Chicago, i noen av USAs farligste nabolag, kan de mest simple avgjørelser ha livsfarlige konsekvenser.
Fornyet
Drama, Krim, Spenning, Thriller, Periodedrama
7.7

The Alienist

Netflix
Psykologisk thriller satt til New York under "Gilded Age". Vi følger Laszlo Kreizler (Daniel Bruhl), en brilliant og besatt "alienist" i et nytt kontroversielt felt om å mental behandling som er nøkkelen til å finne en seriemorder. Basert på prisvinnende bok av Caleb Carr, medvirkende Luke Evans og Dakota Fanning.Luke Evans spiller nyhets-illustratør John Moore og Dakota Fanning spiller den ambisiøse sekretæren Sara Howard. Hun ønsker å bli byens første kvinnelige politietterforsker.
Drama, Krim, Spenning
7.7

McMafia

Amazon Prime Video
Det kompliserte liv innen organisert kriminalitet står for dramaet i McMafia, som handler om en russisk familie som lever i eksil i London.
Action, Drama, Krim
5.8

Magnum P.I.

Viaplay
Thomas Magnum er en veteran som har tjenestegjort i Afghanistan. Han anvender erfaring, ferdigheter og kunnskaper opparbeidet som soldat i sin nye jobb som privatetterforsker.Serien er en nyversjon av klassikeren med samme navn fra 80-tallet.
Action, Drama, Krim, Spenning, Thriller
8.7

Sacred Games

Netflix
Organisert kriminalitet, korrupsjon, politikk og spionasje i Mumbai danner grunnlaget for et drama som vikler sammen livene til de privilegerte, kjendiser og de blodtørstige.Serien er Netflix sin første indiske serie.
Drama, Krim, Spenning, Thriller
8.4

Narcos: Mexico

Netflix
Guadalajara-kartellets vekst på 80-tallet danner bakteppet for serien om DEA-agent Felix Gallardo. Serien er en spin-off av Narcos.
Drama, Krim
7.8

Save Me

Discovery+
Nelson "Nelly" Row får livet snudd på hodet når hans 13 år gamle datter forsvinner på mystisk vis.
Drama, Krim, Miniserie
6.6

Kiri

En ung svart jente blir bortført og myrdet like før hun var ment å bli adoptert.
Drama, Krim, Spenning, Thriller
7.2

Perfume

Netflix
Serien er satt til moderne tid og handler om en ung etterforsker som forsøker å komme til bunns i en rekke brutale mord. Sporene leder han til et eksperiment som involverer å manipulere mennesker ved hjelp av lukt.
Drama, Krim, Spenning
7.1

The Cry

C More, TV2 Sumo
Britisk miniserie der et par opplever at Australia-turen tar en dramatisk vending når sønnen forsvinner under et stopp i en søvnig småby. Gjennom tilbakeblikk får vi vite mer om ekteskapet deres og den vanskelige foreldrerollen, samtidig som letingen etter barnet pågår. Den psykologiske thrilleren «The Cry» bygger på Helen Fitzgeralds kritikerroste roman med samme navn.
Drama, Krim

Deception

Den vanærte illusjonisten Cameron Black (Jack Cutmore-Scott ) sparker igang en ny karrière som konsulent for FBI. Kay Daniels (Ilfenesh Hadera) blir hans FBI-partner.
Krim, Skrekk, Spenning
7.7

Il miracolo

En statuett av jomfru Maria gråter på mystisk vis ni timer blod i timen. Alle som kommer i kontakt med den får livet sitt påvirket - blant annet mafiasjefen Molocco som blir funnet tildekket i statuens blod.
Drama, Krim, Romanse
7.3

Take Two

Ella (Rachel Bilson) er en nylig rehabilitert skuespiller som forsøker å sparke igang karrieren ved å "skygge" privatetterforskeren Eddie (Eddie Cibrian). Hennes fortid som skuespiller for en politiserie viser seg å være nyttig når de to skal løse krimsaker.Castle-skapere Terri Edda Miller og Andrew W. Marlowe står bak serien.
Drama, Krim
7.1

Gone

Viaplay
Som overlevende i en berømt kidnappingssak blir Kit tidlig interessert i lignende saker. Sammen med agenten som reddet henne, jobber hun i en spesialstyrke som leter etter savnede personer.
Action, Drama, Krim
7.0

Deep State

Fox+, Viaplay
Hva skjer når en mann som tror han har pensjonert seg fra MI6 kalles tilbake for en siste jobb, bare for å oppdage at han kanskje ikke har noe liv å vende tilbake til?
Drama, Krim, Spenning, Thriller
6.6

The Oath

Viaplay
En kriminell gjeng utenom de vanlige, bestående av menn og kvinner som har sverget å bekjempe kriminalitet.
Drama, Krim
6.6

The ABC Murders

TV2 Sumo
Hercule Poirot har trukket seg tilbake og blir stadig mer isolert. Når noen begynner å sende han daglige brev signert ABC aner han uråd. Snart starter jakten på en seriemorder.
Drama, Krim, Spenning, Spionthriller
7.6

Deutschland 86

C More, TV2 Sumo
Oppfølgerserien til Deutschland 83. Den tidligere grensevakten Martin Rauch hentes tilbake fra eksil for å hjelpe i en ny operasjon.
Komedie, Krim
6.4

Carter

Viaplay
En skuespiller slår seg sammen med sin venn, som er etterforsker. Sammen går de inn for å løse saker.
Drama, Krim, Thriller
7.7

Hackerville

HBO Nordic
Et hackerangrep mot tyske banker spores tilbake til Romania. Den tyske etterforskeren Lisa Metz reiser til landet for å etterforske angrepet sammen med en lokal etterforsker.
Krim, Spenning, Thriller
6.4

Bite Club

Viaplay
En gruppe overlevende etter hai-angrep blir jaktet på av en seriemorder.
Fornyet
Drama, Krim, Spenning, Thriller
6.1

Znaki

Netflix
Når drapet på en ung kvinne viser seg å ha likheter med en sak fra tiår tilbake må en ny etterforsker gjøre sitt beste for å komme til bunns i mysteriet.
Drama, Krim, Miniserie, Science Fiction
6.6

The City & the City

Kriminaletterforsker Taydor Borlu er hjemsøkt av forsvinningen til sin kone. Han får i oppdrag å etterforske mordet på en ung student.Serien er basert på boken ved samme navn av China Mieville.
Ferske episoder ute
Drama, Krim
6.4

Strangers

C More, TV2 Sumo
Livet til universitetslæreren Jonah Mulray endrer seg på dramatisk vis når konen Megan omkommer. Han finner ut at hun har levd et farlig dobbeltliv som kan ha kostet henne livet.
Drama, Krim
5.8

The Detail

TNT
Tre kvinnelige etterforskere løser saker samtidig som de forsøker å balansere yrkeslivet med privatlivet.
Annonse