Hjem Nyheter De beste seriene på Netflix ifølge IMDb-brukerne

De beste seriene på Netflix ifølge IMDb-brukerne

-

Hvilke serier er verdt å få med seg på Netflix? Vi har samlet en løpende oppdatert oversikt over tilgjengelige serier som har fått høyest gjennomsnittlig karakter på nettstedet IMDb.

IMDb har eksistert siden 1990. Nettstedet lar brukerne gi karakter fra 1-10 på både serier og filmer. Databasen til IMDb inneholder over 146 000 serier.

I vår Seriedatabase finner du oversikt over blant annet hvor seriene er tilgjengelige. For å se på hva IMDb-brukerne mener er de beste seriene har vi satt sammen følgende oversikt. Den oppdateres automatisk etter hvert som karakterer endrer seg, nye serier blir lagt til eller serier fjernes.

Vi har satt en nedre grense på 8.0 i snitt. Da sitter vi igjen med ca 25% av Netflix-biblioteket, som forhåpentligvis gjør det litt enklere for deg å finne frem til det IMDb-brukerne mener er godbitene på Netflix.

De høyest rangerte seriene på IMDb:

Sjangere
Drama, Spenning, Thriller
9.5

Breaking Bad

Netflix
Når kjemilæreren Walter White får dødsdommen av legen bestemmer han seg for å gjøre det han må for at familien er økonomisk sikret etter sin bortgang. Dermed går han fra lovlydig borger til å bli kriminell, med de følgene det får.Breaking Bad er en lovprist serie ansett for å være en av tidenes beste. Serien og dens skuespillere har vunnet en rekke velfortjente priser.
Fornyet
Animasjon, Komedie
9.2

Rick and Morty

HBO Nordic, Netflix
Absurd komedie som presser grensene. I serien følger vi den helsprø og kyniske professoren Rick som drar på eventyr sammen med sin naive og godhjertede barnebarn Morty.
Ferske episoder ute
Drama, Komedie, Romanse
9.1

It’s Okay to Not Be Okay

Netflix
En asosial barnebokforfatter legger ut på en usedvanlig emosjonell reise sammen med en oppofrende helsearbeider i psykiatrien.
Drama, Krim, Spenning, Thriller
9.1

Sherlock

Netflix
Historien om mesterdetektiven Sherlock Holmes er i denne utgaven satt til moderne tid. Benedict Cumberbatch og Martin Freeman har hovedrollen i serien som er blitt en storfavoritt blant kritikere og seere.
Ferske episoder ute
Drama, Miniserie, Periodedrama
8.9

The Queen’s Gambit

Netflix
Det foreldreløse sjakkgeniet Beth Harmon vokser opp under den kalde krigen, hvor han kjemper en hard kamp for å bli verdens beste sjakkspiller.Serien er basert på boken med samme navn fra 1983, skrevet av Walter Tevis.
Drama, Miniserie
8.9

When They See Us

Netflix
Basert på den sanne historien om fem fargede tenåringer som ble dømt for en voldtekt de ikke begikk.
Komedie, Romanse
8.9

Friends

Netflix
Komiserie om en vennegjeng i USA. Friends, kjent som Venner for livet i Norge, er en av tidenes mest suksessfulle serier.
Fornyet
Drama, Fantasy, Eventyr, Skrekk, Spenning, Thriller
8.8

Stranger Things

Netflix
En gjeng ungdommer opplever mystiske hendelser i byen etter at en av vennene deres forsvinner sporløst.
Fornyet
Drama, Komedie, Science Fiction, Skrekk
8.8

Black Mirror

Netflix
Kritikerrost britisk antalogiserie som mikser svart humor, politikk og drama.
Fornyet
Action, Drama, Spenning, Periodedrama
8.8

Peaky Blinders

C More, Netflix, TV2 Sumo
Vi følger en gjeng med gangstere i Birmingham i årene etter 1. verdenskrig.
Action, Drama, Krim, Spenning
8.8

Narcos

Netflix
Dramaserie om jakten på narkobaronen Pablo Escobar. En møysommelig etterforskning gjennom flere år skapte politiske kontroverser og en stadig økende eskalering av den storstilte krigen mot narkotika.Serien ble en kjempesuksess for Netflix. Narcos-universet utforskes videre i serien Narcos: Mexico.
Drama, Periodedrama
8.7

Anne With An E

Netflix
Anne Shirley (Amybeth McNulty) er en ung foreldreløs jente som ved en feil blir sendt for å leve med to søsken som trodde de ville få fosteransvaret for en gutt. Med en uendelige strøm av fantasi og et sylskarp intellekt forandrer den ungen jenten Anne livet til de rundt henne.
Fornyet
Drama, Skrekk, Spenning, Thriller
8.7

The Haunting of Hill House

Netflix
Historien hopper mellom fortid og nåtid når en oppbrutt familie bearbeider skremmende minner om det gamle hjemmet deres og de nifse hendelsene som jagde dem ut.
Fornyet
Drama, Romanse, Periodedrama
8.7

The Crown

Netflix
Basert på den prisvinnende forestillingen The Audience, forteller The Crown historien om dronning Elizabeth II sine tidlige år. Rollen som dronning Elizabeth II spilles av Claire Foy. Matt Smith har rollen som prins Phillip, John Lithgow som Sir Winston Churchill, Victoria Hamilton som dronningmoren, Jared Harris som kong George VI, Vanessa Kirby som prinsesse Margareth og Dame Eileen Atkins spiller dronning Mary, blant mange andre. Serien er en av de dyreste noensinne produsert, første sesong består av 10 episoder.
Drama, Spenning, Thriller
8.7

House Of Cards

Netflix
Veien til toppen er nådeløs for Frank Underwood. Hvor langt er han villig til å gå?
Fornyet
Action, Drama, Komedie
8.7

Cobra Kai

Netflix, Youtube Premium
Handlingen er satt til over tre tiår etter den første Karate Kid-filmen. William Zabka returnerer i rollen som Johnny Lawrence, rivalen til filmens hovedperson Daniel LaRusso (Machio). En strebende Johnny gjenåpner karate-treningssenteret Cobra Kai, noe som ikke faller i god jord hos Johnny.Hvem er egentlig helten og hvem er skurken denne gang? Konfliktene eskalerer og involverer en ny generasjon - blant annet de to kamphanenes egne barn.De to første sesongene ble først sendt på Youtube, men Netflix overtok serien fra og med tredje sesong.
Drama, Krim, Spenning, Thriller
8.7

Dark

Netflix
Barn forsvinner på mystisk vis i den tyske byen Winden. Et gammelt mysterium avdekkes sakte men sikkert i søken etter svar på hva som har skjedd.
Action, Drama, Krim, Spenning, Thriller
8.7

Sacred Games

Netflix
Organisert kriminalitet, korrupsjon, politikk og spionasje i Mumbai danner grunnlaget for et drama som vikler sammen livene til de privilegerte, kjendiser og de blodtørstige.Serien er Netflix sin første indiske serie.
AvsluttesFornyet
Drama, Spenning
8.7

Better Call Saul

Netflix
Hvordan ble egentlig Breaking Bads Saul Goodman til den han er? Her få vi hans historie.
Animasjon, Komedie
8.7

Bojack Horseman

Netflix
Hesten BoJack Horseman er fortapt i et hav av selvstendighet og sprit. Den en gang så kjente skuespilleren bestemmer seg for å gjøre comeback.
Action, Drama, Spenning, Superhelt
8.6

Marvel’s Daredevil

Netflix
Den blinde advokat Matt Murdock ønsker å gjøre bydelen sin til et bedre sted. Av og til strekker ikke loven til, i slike tilfeller inntar han rollen som superhelten Daredevil.
Fornyet
Animasjon, Komedie
8.6

Archer

Netflix
Amerikansk animasjonsserie. Satireserie om spionbransjen.
Drama, Periodedrama
8.6

Pose

HBO Nordic, Netflix
Amerikansk musikal fra Glee- og American Horror Story-skaper Ryan Murphy. Serien er satt til New York i 1986 og utforsker ulike sosiale lag i storbyen.
Drama, Krim, Spenning, Thriller
8.6

Mindhunter

Netflix
To FBI-spesialister reiser landet rundt og intervjuer dømte seriemordere i håp om å bedre forstå den kriminelle adferden.
Drama, Krim, Spenning, Thriller
8.6

Broen

C More, Netflix, TV2 Sumo
Når et lik oppdages på broen mellom Sverige og Danmark må etterforskere fra begge land samarbeide om å finne drapsmannen.
Action, Drama, Spenning
8.6

Sons of Anarchy

Amazon Prime Video, Netflix, Viaplay
Krimdrama som tar for seg en Hamlet-inspirert historie om samhold, bedrag, mystikk og tragedie i biker-klubben SAMCRO.
Fornyet
Animasjon, Barn
8.6

Hilda

Netflix
Bli med Hilda da hun reiser fra en villmark med alver og kjemper til Trollberg, en travel by stappfull av nye venner og mysteriøse skapninger.
Drama
8.5

Suits

Netflix
Et narkotikasalg går i vasken for den unge briljante Mike Ross. Flukten ender med å imponere den dyktige advokaten Harvey Specter nok til at han ansetter han. Sammen blir de en ustoppelig duo.
Fornyet
Drama, Komedie
8.5

After Life

Netflix
Ricky Gervais spiller Tony, som brått blir enkemann. Han vurderer selvmord, men bestemmer seg i stedet et liv hvor han staffer omgivelsene ved å si og gjøre akkurat det han ønsker.
Drama, Komedie
8.5

Dag

Netflix, TV2 Sumo
Serien om en ekteskapsrådgiver som mener mennesker bør leve isolert.
Drama, Krim, Spenning, Thriller
8.5

Luther

Netflix
En mørk thriller om den geni-erklærte etterforskeren Luther. Hans engasjement og temperament skaper utfordringer, i tillegg sliter han med å ikke bli påvirket av de dystre forbrytelsene han er satt til å oppklare. Stjernen Idris Elba, kjent fra The Wire og en rekke storfilmer, har hovedrollen.
Avsluttes
Action, Drama, Spenning, Periodedrama
8.5

Vikings

HBO Nordic, Netflix, TV2 Sumo, Viaplay
Serien følger Ragnar Lothbrok, en nysgjerrig og overbevisende mann som er alltid ute etter å bryte gjennom hindringer og oppdage nye steder å erobre. Den unge bonden og familiemannen er dypt frustrert over politikken hans lokale høvdingen Earl Haraldson driver, som fortsetter å sende sine vikinger øst hver sommer.Destinasjonen er de baltiske stater og Russland, hvor befolkningene er fattige på nødvendig materiell. Vikings er en serie som viser Ragnars ambisjoner om å oppdage sivilisasjoner over det store havet i vest så vel som hans uunngåelige konflikter underveis.
Action, Drama, Spenning, Superhelt, Thriller
8.5

Marvel’s The Punisher

Netflix
Frank Castle opplever det verst tenkelige marerittet: Familien blir brutalt drept. Han inntar rollen som en hevner overfor alt og alle som begår ugjerninger.
Action, Drama, Periodedrama
8.5

Spartacus

C More, Netflix, TV2 Sumo
En episk beretning om slaven som ledet det legendariske slaveopprøret mot romerne.
Komedie
8.5

Community

Amazon Prime Video, Netflix, Viaplay
Jeff Winger mister advokatbevilgningen etter å ha løyet om sin kompetanse. Han begynner derfor på Greendale Community College for å få en gyldig utdannelse.

Seriekalenderen 2020

Seriekalenderen 2020 gir deg en enkel og utfyllende oversikt over premieredatoer for nye serier og sesonger på TV og strømming i Norge.

Topplister: De beste seriene ifølge IMDb

På leting etter noe å se? Sjekk våre dynamiske lister over hva som er rangert høyest av IMDb-brukerne.

Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer
X
X