Rig 45. Foto: Viaplay
Annonse

Viaplays nye sommerthriller Rig 45 klarer ikke å utmerke seg blant alle de nye seriene. 

Et mistenkelig dødsfall på en av Benthos Oil-plattformene medfører at en interuntreder sendes til plattformen Rig 45. Midt i julefeiringen, med en storm på vei, har alle hastverk med å få løst saken og komme seg videre med hverdagen. Så enkelt blir det selvfølgelig ikke.

Det blir opp til internutreder Andrea (Catherine Walker) å komme til bunns i hva som har skjedd. Veldig motvillig sendes hun ut på plattformen, til store protester fra ektemann som er lei av at hun er så lite hjemme med barna.

Hun ankommer riggen, som sliter mer bemerkelsesverdig dårlig belysning, idet nok en mistenkelig ulykke inntreffer. Noe er ikke som det skal på Rig 45.

For når stormen er over besetningen handler alt om å komme seg hjem i live. En morder er iblant dem, men ingen vet hvem det er.

Annonse

Tradisjonell krimthriller

Handlingen følger raskt de forutsigbare vendingene i de første par episodene. Selvfølgelig ender besetningen opp med å bli isolert og dødsfall inntreffer, med påfølgende paranoia om akkurat hvem det er som står bak.

Det hele fremstår litt for tafatt og sjarmløst, det hjelper ikke på at Andrea fremstår som en rimelig udyktig etterforsker – hvorfor selskapet insisterer på at hun har spesielle kvaliteter og må ut fremstår som et av de større mysteriene. For å være satt til Nordsjøen er det også overraskende tamt visuelt uttrykk på serien.

Rig 45 har skuespillere fra flere land, blant annet Jakob Oftebro, svenske Lisa Henni, danske Søren Malling og David Dencik, irske Catherine Walker og Judith Roddy og skotske Gary Lewis. Foto: Viaplay.

Skuespillerne er av det bedre slag, med blant annet Outlander-kjenning Gary Lewis som gir det hele litt mer pondus. Men de gis ikke akkurat særegenhet og dybde å jobbe med, det gis liten anledning til å bli engasjert i rollebesetningen.

Viaplay, som så mange andre strømmetjenester, satser nå friskt på innhold. Her går det nok litt raskt i svingene med flere titalls egenproduksjoner på vei. Resultatet blir dessverre ofte at det som produseres blir for utvannet, produksjonsmiljøene har fortsatt et stykke igjen til å ha nok kvalitet til å imøtekomme etterspørselen – talentene blir spredt tynt. Da ender man med kvantitet fremfor kvalitet og jeg er redd Rig 45 lider litt under rullebåndsproduksjon etter at tre episoder er konsumert. Det er fristende å gi opp hele serien, for det er nok av annet innhold på blant annet Viaplay som engasjerer mer.

Katastrofen avverges

Jakob Oftebro i Rig 45. Foto: Viaplay

Heldigvis blir det litt mer fart over det hele i tredje episode når øvrig ensemble, med blant annet Jakob Oftebro i rollen som Halvar, blir litt mer involvert i mystikken. Litt spenning blir det og det er godt mulig at de tre resterende episodene retter opp i inntrykket.

Det betyr ikke nødvendigvis at jeg ser serien ferdig. Til det er ventelisten av serier blitt fryktelig lang. Men litt nysgjerrig er jeg for hvordan dette her ender.

Rig 45 har premiere på Viaplay 8. juni 2018. 

Annonse