Roseanne. Foto: ABC
Annonse

ABC har valgt å kansellere årets store seersuksess Roseanne etter at seriens stjerne Roseanne Barr (65) skrev rasistisk kommentar på Twitter. 

Rasistisk melding om tidligere Obama-rådgiver

Det var tirsdag morgen amerikansk tid at skuespiller Roseanne Barr tvitret om Barack Obamas tidligere rådgiver Valerie Jarret.

– Det muslimske brorskap og Apeplaneten fikk et barn = VJ, lød den uhyggelige meldingen fra skuespilleren som i USA er et av de mest kjente TV-fjes gjennom flere tiår.

En rekke kjente produsenter og skuespillere reagerte med vantro. Seriens skuespiller Sara Gilbert omtalte utbruddet som «mildt sagt skuffende» og Roseanne-produsent Vanda Sykes forlot serien i protest før ABC i løpet av dagen kansellerte serien. Agentbyrået ICM Partners valgte å bryte med Barr.

ABC: – Avskyelig

– Roseannes Twitter-uttalelse er avskyelig, frastøtende og ikke i tråd med våre verdier, vi har besluttet å kansellere hennes serie, uttalte ABC-sjef Channing Dungey om avgjørelsen.

Annonse

Disney-sjef Robert Iger valgte også å kommentere avgjørelsen.

– Det var kun en ting å gjøre her og det var å gjøre det rette, sa sjefen til selskapet som eier ABC.

Også seriens sjefprodusent og flere av skuespillerne har uttalt seg kritisk til Barr og avgjørelsen er blitt støttet, selv om de nå står uten jobb som følge av stjernens oppførsel.

ABC har også avsluttet Emmy-kampanje for serien, som blant annet har mottatt mye ros for skuespiller John Goodmans arbeid.

Roseanne Barr beklaget: – Ikke synes synd på meg

Skuespilleren beklaget oppførselen sin og har også lagt til senere at hun forlater Twitter.

https://twitter.com/therealroseanne/status/1001471669641216005

– Jeg beklager til Valerie Jarret og til alle amerikansere. Jeg er oppriktig lei meg for min dårlige spøk om hennes politikk og utseende. Jeg burde visst bedre. Tilgi meg, min spøk var usmakelig, skrev hun. 

Etter at kanselleringen var et faktum ba hun om at ingen følte sympati med henne.

– Ikke synes synd på meg, folkens! Jeg ønsker bare å unnskylde til de hundrevis av menneskene og fantastiske manusforfatterne (alle liberale) og talentfulle skuespillerne som mistet jobben på grunn av min idiotiske tweet.

Roseanne var en seermagnet

Roseanne er en av de mange seriene som er bragt tilbake etter å ha tidligere vært kansellert. Serien fikk raskt mye oppmerksomhet for å skildre en familie som stemte Donald Trump.

Seriens tilbakekomst ble sett av nær 19 millioner i førstegangsvisningen, et tall som vokste til over 27 millioner i løpet av syv dager.

ABC har i vår valgt å kansellere Designated Survivor, Alex, Inc., Quantico, Marvel’s Inhumans og ytterligere tre nykommere.

 


Mai er måneden hvor blant annet de store amerikanske nettverkene CBS, FOX, NBC og ABC avgjør hvilke serier de skal satse videre på for høstsesongen. Nye serier annonseres og etablerte serier blir enten fornyet eller kansellert for å gi plass til nye serier. 

  • Serienytt har samlet en stor oversikt over alle serier som avsluttes i 2018. Den oppdateres fortløpende. Du kan lese den her.
  • Oversikt over amerikanske serier som kommer tilbake for 2018/2019-sesongen finner du her.
  • Abonnenter kan lese vår oversikt over alle nye amerikanske serier som kommer i 2018 her

 

Annonse