Okkupert sesong 2.

Det er ønskelig å lage en tredje sesong av Okkupert og i april fikk prosjektet, som har et budsjett på 83 millioner kroner, nærmere 4 millioner i støtte fra Norsk Filminstitutt (NFI)

Etter at sesong 2 først ble vist på Viaplay og TV2 Sumo ruller og går den nå på TV2. Mange lurer på om det blir enda mer av den norske storserien om en fremtid hvor Norge er okkupert av Russland.

Viaplay vurderer flere serier

Viaplay har de siste månedene hatt premiere på flere originaler, som ALEX, Hassel og Advokaten. Selskapet tok også over Okkupert fra og med sesong 2, hvor produksjonen ble gjort i samarbeid med andre selskaper (blant annet fransk-tyske ARTE).

Vi Kontaktet Viaplay med tanke på fremtiden til samtlige serier.

– Vi har ikke noe nytt å melde om nye sesonger ennå, men flere av de du nevner vurderes, sier Viaplays norske pressesjer Fredrik Olimb til Serienytt.

Annonse

Kun Prison Break var sett mer på Viaplay Norge i 2017, men Okkupert maktet ikke å komme på topp 5 i øvrige skandinaviske land. Serien har fått gode skussmål i blant annet USA og England. Den har blitt vist i en rekke land

NFI med støtte

Planene om sesong 3 har fått støtte fra NFI.

– Godt vante seere av i dag forventer å kunne følge favorittseriene sine i sesong etter sesong. Store aktører internasjonalt byr på nettopp det, mens Norge har sett få flersesongs høykonsept dramaserier. Lilyhammer 3 klarte det, og nå sikter ARTE-coproduserte Okkupert mot en trilogi om et moderne samfunn som gjennomlever okkupasjon og storpolitisk spill. Den kontrafaktiske scenarietenkningen serien legger for dagen har allerede fascinert en internasjonal seerskare og medier som Politico, Washington Post og Vanity Fair. Okkupert 3 vil sette et verdig punktum for Jo Nesbøs briljante serieidé, skriver konsulent Silje Riise Ness i sin vurdering.

Ane Dahl Torp er aktuell i vårens store norske serie Heimebane, som kommer med en andre sesong. Kan det også bli mer av henne i Okkupert 3? Foto: Viaplay

Det fremkommer av beskrivelsen at sesong 3 er tenkt å avslutte serien.

Fortsatt jobbes det med å få øvrig finansiering av prosjektet på plass, avslører manusforfatter Erik Skjoldbjærg til TV2.

Okkupert sesong 2 ble først sendt på Viaplay høsten 2017. I vår har serien også blitt tilgjengelig på TV2 Sumo og ble fra 17. mai sendt på TV2.

 


Annonse:
HER kan du se Okkupert


 

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
2 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer
David Halten
David Halten
2 år siden

Gleder meg til sesong 3. Okkupert sesong 1 og 2 var meget engasjerende, vel skrevet og produsert. Gode skuespillere ga oss akkurat passe dybde i de personene de spilte. Plottet hadde noen overraskende, men troverdige tvister, noe som kjennetegner en kvalitetsserie.

Det hjelper selvfølgelig at Okkupert handler om landet som vi bor og er glad i, noe som nok gjør interessen for serien litt høyere her til lands enn for andre land sine seere.

Jeg har sett mange serier, og Okkupert er ikke bare bra «til norsk å være», men, etter min smak og mening, rett og slett bra!

kstavanger
kstavanger
1 år siden

Enig med deg! Liker meget godt serien.