Jakob Oftebro skal spille Hamilton

Den svenske superagenten Carl Hamilton vies egen serie med en nordmann i hovedrollen.

Jakob Oftebro
Jakob Oftebro. Foto: C More
Annonse

C More satser på ikoniske Hamilton i sin nye serie. Norske Jakob Oftebro skal spille hovedrollen i serien, som det er bestilt to sesonger av. 

Jakob Oftebro er en populær mann, som høsten 2017 hadde en av hovedrollene i NRK-serien Monster. Han blir også aktuell i den kommende Viaplay-serien Rig 45. 32-åringen, som er sønn av Nils Ole Oftebro, er en bevandret mann innen skandinavisk film- og serieproduksjon. Han har spilt i danske 1864 og den norske storfilmen Kon-Tiki, i tillegg til roller i Broen og Lilyhammer.

I en pressemelding fra C More beskrives Oftebro som en av Skandinavias mest talentfulle skuespillere av dramasjef Josefine Tengblad.

– Vi har fulgt med Jakob i lang tid og nå har vi endelig funnet det perfekte prosjektet for ham.

Annonse

Det er ingen hvilken som helst rolle Oftebro nå skal begi seg ut på. Rollen som Hamilton har blant annet Peter Stormare hatt etter suksess i Fargo og The Lost World: Jurassic Park, i tillegg har Stellan Skarsgård og Mikael Persbrandt spilt karakteren i ulike filmer.

Serien vil fortelle historien om en ung Hamilton som rekrutteres til agentlivet. Karakteren er blitt ikonisk gjennom 13 bøker av Jan Guillou, ofte beskrevet som en «svensk James Bond». Innspillingen vil foregå i Stockholm og i utlandet. Kampen Om Tungtvannet-manusforfatter Petter S. Rosenlund står for manus, mens Kasper Barfoed tar regi-ansvar. Produsent blir Patrick Nebout.

Hamilton er ventet å ha premiere i 2019 på C More. Hvis du er nysgjerrig på hvilke andre nye serier som kommer kan du sjekke ut vår oversikt (krever abonnement).

Annonse