Annonse

Viaplay har avslørt at de har nok en serie på gang. Rig 45 tar handlingen offshore og vil ha Jakob Oftebro i en av hovedrollene.

Det er en nordisk produksjon med skuespillere fra Norge, Sverige, Danmark, Finland og Irland. Handlingen er satt til en norsk plattform, som rammes av dødsfall og intriger.

Per Hanefjord står for regi. Serien har Catherine Walker, Gary Lewis, Lisa Henniog Søren Malling i fremtredende roller, ved siden av Oftebro.

Rig 45 Jakob Oftebro
Jakob Oftebro. Foto: Viaplay.

Norske Jakob Oftebro (31) var sist å se som en smått moralsk korrupt etterforsker i NRK-storsatsingen Monster. Av kjente filmer han har spilt i finner vi blant annet Kon-Tiki og Max Manus. Han har tidligere jobbet med regissør Hanefjord på Mordene i Fjällbacka.

Monster-anmeldelse: Forsøker litt vel hardt.

Annonse

 

Offshore i fokus

Handlingen minner om en typisk klaustrofobi-setting hvor en gruppe mennesker er avstengt fra omverdenen med en morder iblant de. En storm får fatale konsekvenser og sikkerhetsansvarlige Andrea (Catherine Walker) etterforsker saken.

Selv om Norge er en oljenasjon har vi ikke akkurat vært nedlesset i serier som tar for seg bransjen. 90-talls serien Offshore er et unntak, ved siden av oljenæringen som fungerer som et politisk bakteppe i Okkupert.

I tillegg jobber NRK med storsatsingen Lykkeland, som er satt til perioden 1969-1972. Den tar for seg starten på oljeboomen. Produksjonen av de 8 episodene i den serien er ventet å bli ferdigstilt høsten 2018. Sendestart er ikke fastsatt for den serien.

 

Viaplay fortsetter satsing på egenprodusert

Rig 45 blir siste tilskudd i en økende mengde produksjoner hos Viaplay, som sparket igang det hele med Swedish Dicks høsten 2016. I tillegg til serier som ALEX og Hassel tok også tjenesten over Okkupert fra TV2.

Swedish Dicks: Intervju med Felisha Cooper og Vivian Bang

Andre originalproduksjoner på vei fra Viaplay er Embassy Down, FrihetenStella Blómqvist, Conspiracy of Silence, Advokaten og SVT-samarbeidsprosjektet Vår Tid Er Nå.

Av seriene er det foreløpig Swedish Dicks, med blant annet Peter Stormare og Keanu Reeves ulike roller, som har fått oppfølgersesong. Den kommer julen 2017.

Antatt sendetidspunkt for Rig 45 er i løpet av sommeren 2018.

Annonse