Thrillerserien Absentia kommer på Viaplay

Del nyheten

Thrillerserien Absentia kommer på Viaplay i desember. Serien har blant annet Castle-stjernen Stana Katic i en fremtredende rolle. 

Mystikk og seriemorder

Absentia er fortellingen om FBI-agent Emily Byrne (Castles Stana Katic), som forsvant sporløst etter å ha jaktet på en notorisk seriemorder. Seks år senere blir hun funnet i live i en hytte.

Hun husker ingenting fra årene hun var savnet. Hun vender hjem til en mann (Patrick Heusinger) som nå er gift med en annen kvinne, i tillegg blir Emily raskt involvert i en ny sak.

Sesong 1 består av totalt 10 episoder. Serien, som er spilt inn i Bulgaria, ble sendt på AXN fra september 2017. Handlingen er satt til Boston.

Trøblete Castle-brudd med Katic

Stana Katic var sist å se i Castle, som ble avsluttet i 2016. Det var en kansellering med nok av kontroverser. Blant annet ble Katic ikke bedt om å returnere til en potensiell niende sesong, som var planlagt å kun handle om Nathan Fillions karakter Richard Castle.

Castle tok slutt i 2016. Katic ble sparket før kanselleringen var et faktum. Foto: ABC

ABC valgte til slutt å ikke satse på sesong 9 av Castle. Det tok ikke lang tid før Katic fant en ny arbeidsplass, nå gjennom Sony-eide AXN.

Absentia kommer på Viaplay 5. desember

Sesong 1 av Katics nye serie ble spilt inn over 62 dager i Bulgaria. Serien er skapt av Gaia Violo og Matt Cirulnick. Serien hadde verdenspremiere på Monte Carlo Television Festival i juni i år.

Den er den første egenproduserte serien til Sony Pictures Television Networks og markerer en ny strategi for nettverket. Den er blitt vist på ulike AXN-kanaler i en rekke land, i tillegg til Showcase i Canada. Det har vært en mer trøblete ferd å finne et hjem til serien i USA.

Seriens tone beskrives som en miks av thriller og en liten dose nordic noir. Skuespillerne er fra en rekke land, blant annet Mexico og Uruguay, mens israelske Masha TV står for produksjonen. Regi er av Oded Ruskin (False Flag).

I Norge er det Viaplay som har sikret seg eksklusive rettigheter til serien. Premieredato er satt til 5. desember.

Du kan sjekke Premierekalenderen vår for oversikt over hva som kommer. 

Annonse