Okkupert sesong 2 kommer 29. september på Viaplay

Annonse

Okkupert sesong 2 kommer 29. september. Nå er det Viaplay som sender serien først. 

Annonse:
HER kan du se Okkupert sesong 2

Det var i 2015 at storsatsingen Okkupert ble sendt på TV 2 og skapte både debatt og engasjement. Scenarioet med et invadert Norge, som følge av avviklingen av oljevirksomheten kombinert med et mer proteksjonistisk USA utmeldt av Nato, fascinerte seere. Enkelte kan også hevde at alt ved scenarioet ikke lenger er helt usannsynlig, i en tid hvor fornybar energi er i anmarsj og USA i økende grad har lagt press på Nato.

Midt oppi dette sitter lille Norge og forsøker å balansere mellom et godt forhold til EU, USA og Russland.

Serien fikk blandet mottagelse her hjemme, mens den internasjonalt opplevde mye positiv omtale.

 

Nå på Viaplay

Til tross for gode seertall og at serien lot seg bemerke internasjonalt, blant annet gjennom å være tilgjengelig på Netflix, valgte TV 2 å prioritere resursene på andre områder. Det åpnet mulighetene for Viaplay, som slo til.

Dette gjenspeiler også uttalelser fra TV 2-sjefen på årets Nordiske Mediedager, om at det ikke nødvendigvis er TV 2 som kan skilte seg å «være Norges seriemester» (kanalen har heller ingen planer om å lage ny sesong av Frikjent).

Viaplay, som satser aktivt på egenproduserte serier og har en rekke prosjekter på gang, valgte å inngå et samarbeid med TV 2 og har med det sikret seg eksklusive rettigheter til å vise serien først.

Totalrammen på produksjonen av sesong skal være på 75 millioner kroner, hvor Norsk Filminstitutt har gitt tilskudd på 6.5 millioner kroner. Første sesong hadde en kostnadsramme på nærmere 90 millioner kroner. Franske Arte er også med på å ta deler av regningen.

Avtalen skal i følge tidligere rapporter sikre TV 2 visning på et senere tidspunkt.

 

Sendes trolig ukentlig

I en pressemelding kan Viaplay avsløre at flere av skuespillerne fra sesong 1 fortsatt er med. Dette inkluderer Henrik MEstad, Ane Dahl Torp, Eldar Skar, Selome Emnetu, Janne Heltberg og Ingeborga Dapkūnaitė.

Regissør og serieskaper Erik Skjoldbjærg står fortsatt som ansvarlig for serien, med seg på regi har han Jens Lien og Charlotte Brändström. Karianne Lund og Ståle Stein Berg står for manus.

Det er ikke endelig avklart hvor mye av sesongen som gjøres tilgjengelig 29. september. Pressesjef Fredrik Olimb opplyser at de ser på muligheten til å slippe to episoder første uke og deretter hver uke.  Mer informasjon vil komme når premieren nærmer seg.

Møter skarp konkurranse

Serien vil ventelig bli viktig for Viaplay i en høst fylt med spennende nye serier og returnerende favoritter.

Dagen før er en annen «hva om» politisk thrillerserie tilbake på Netflix i form av Designated Survivor sesong 2, mens Gåsmamman sesong 3 er klar på C More. Nye serier som The Deuce (HBO Nordic) og Star Trek: Discovery (Netflix) har også startet sine ukentlige sendinger.

Flere av seriene Okkupert må konkurrere om vår tid med er Viaplays egne, da både Outlander, The Blacklist og Lethal Weapon er serier som er eksklusive for tjenesten og kommer i september. I tillegg kommer Viaplay med nok en egenprodusert serie i Hassel, som kommer 15. september.

Det er ikke bare Okkupert av egenproduserte serier som Viaplay kan skilte med. Hassel kommer 15. september.

Størst konkurranse blir det nok fra NRK (Monster, dato ikke satt) og TV 2 (Grenseland, dato ikke satt).

Du kan følge med i vår premierekalender for oversikt over premiere og sette deg opp på varsling. Du kan også sjekke vår Viaplay-kalender

 

Bildegalleri

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X