Vitner gjør ikke ting enklere. Recap av Better Call Saul 3.2: «Witness»

Del nyheten

Flere Breaking Bad-karakterer introduseres i Better Call Saul. Vi oppsummerer ukas episode.

På overflaten så ting ut til å gå bra for Wexler-McGill, de har i det minste fått både ny dekor og ny assistent, som ser ut til å fått fart på hva Jimmy og Kim har på gang. Men neida, det er ingen pause å få, når de nå finner ut fra Ernie/Ernsto at Chuck har et opptak av Jimmys innrømmelse. Kim foreslår en lovlig strategi får å løse problemet, men Jimmy mister temperamentet og bestemmer seg heller for en løsning med eksplosive resultater.

I ukas episode kom endelig introduksjonen av den karakteren alle har ventet på, etter at AMC, som står bak Better Call Saul, ganske tydelig promoterte det. Men om du var litt ekstra våken så du kanskje at det også var andre karakterer fra Breaking Bad som debuterte i ukas episode.

Naturligvis var Gus Fring en av dem, men vi fikk også se Victor, som var en av Gus sine underordnende, da han et lite øyeblikk kom kjørende i en Escalade. En annen var Francesca, som vi nå ganske sikkert kommer til å få se en hel del av, spesielt ettersom hun så ut til å fremdeles være assistenten til Jimmy når han senere går under navnet Saul Goodman. Denne utgaven av karakteren er riktignok med mer sjarm og uskyld, så man kan bare anta at det å jobbe under Jimmy vil endre henne som person over tid.

Francesca (Tina Parker) blir assistenten til Jimmy og Kim. Foto: AMC

Mike og Jimmy prøver å finne ut hvem som har fulgt etter Mike og hva denne mannen gjorde i Los Pollos Hermanos. Dette endte i at Mike senere fikk en telefonsamtale som ser ut til å ville forandre livet hans.

Hele sekvensen rundt Jimmy og Mike sin overvåkning av Los Pollos Hermanos var utmerket spilt inn. I starten (der med den store sjekken rundt restauranten) får vi bli kjent med stedet på nytt (for seere av Breaking Bad) og undre på om vi plutselig vil få se Gus. Det vi imidlertid får, er 5 minutter med en ganske usikker Jimmy, før en mann som er ute av bildefokus plutselig kommer, men vi ser nok til at vi allikevel forstår at det er Gus. Når Gus endelig snakker så er det i det Jimmy kaster klokka si ned i søppelet i tilfelle mannen han overvåket for Mike også kastet noe ned i søppelet.

Foruten introduksjonen av Gus, var det forholdet mellom Jimmy og Chuck som virkelig gav oss noe å tenke på. Hvis ikke ting allerede var ødelagt mellom dem to, så er det ødelagt nå, med Jimmy som fullt ut brøler til sin bror at han ødela familien deres.

Gus Fring (Giancarlo Esposito) fra Breaking Bad er tilbake i Better Call Saul. Foto: AMC

Hvis det er noe Breaking Bad har lært oss er det at Saul Goodman ender opp med å bli en isolert mann. Vi så lite menneskelig kontakt i Breaking Bad, og vi ser det samme hos Jimmy i hans senere identitet som Cinnabon-ansatte Gene. Hva vi ser nå i Better Call Saul er skjebnen vi har ventet på, om at Jimmy og Chuck sitt forhold til hverandre ødelegges og hvordan dette skjedde.

Utbruddet til Jimmy kom med både privatetterforskeren og Howard i rommet, så det ser ut til at hva enn som skjer med Jimmy nå er i hendene til Chuck – og det kan for all del være grunnen til at Jimmy ender opp med å gå under navnet Saul Goodman.

Ellers:

Serieskaper Vince Gilligan gjorde spesiell og solid regi i episoden. Energien i Jimmys angrep på skrivebordet til Chuck var flott utført, og det fungerte at det kom der det kom, etter at Jimmy sitt sinne ovenfor Chuck hadde bygget seg opp de siste episodene. To andre sekvenser som også er vanskelig å glemme er den subtile avsløringen av Los Pollos Hermanos-skiltet, og når vi fikk se mannen Mike fulgte, gå inn i rørene og vi så Albuquerque i bakgrunnen.

En interessant detalj som kom frem i episoden var at Chuck sin kone Rebecca (som vi så i et tilbakeblikk) forlot ham. Igjen et tegn på at ikke alle karakterene som er en del av livet til Jimmy, eller har tilknytninger til ham, nødvendigvis ender opp død.

Annonse