Hjulet skal svinge. Det gjør alltid det. Recap av Better Call Saul 3.1: «Mabel»

Del nyheten

Breaking Bad-spinoffen Better Call Saul er tilbake med en ny sesong.

Vi oppsummerer sesongstarten av sesong 3 med spoilere fra episoden.

Sesong 3 åpner, akkurat som de to forrige sesongene, med en svart-hvit prolog som følger Jimmy/Saul etter post-Walter White, i livet som en enkel daglig leder med navn Gene, for en Cinnabon-avdeling i Omaha. Vi ser hvordan han i en lunsjpause ender opp med å angi en butikktyv til noen politifolk, bare for å så plutselig rope ut noen raske råd han ville gitt tyven som advokat. Etter det svimer han av på jobben, noe som kanskje tilsier at Gene er på vei tilbake, som Saul Goodman, i nåtiden.

Øyeblikket kan også sees på som Saul sitt forsøk, til tross for at han nøler med det, å få tyven til ikke å grave seg dypere ned i hullet, akkurat som vi så Jimmy endte opp med å gjøre i Breaking Bad. Det beste for tyven nå er å ha noen som er der for å hjelpe ham (en advokat), så tyven har en mulighet til å styre livet sitt videre.

«Gene» blir avbrutt i lunsjpausen. Foto: Netflix, Sony Pictures Television

Så hopper serien tilbake til der hvor sesong 2 avsluttet, hvor Chuck har fått Jimmy til å innrømme at han gjorde et lovbrudd med å endre Mesa Verde-dokumentene. Mens Jimmy går ut for å ringe Howard så finner vi ut at Chuck har tatt opp samtalen. I det de senere sammen fikser det reflekterende materialet vinduene nevner at han ikke vil glemme hva som skjedde her i dag, og avslutter med å si «And you will pay.»

Serien har ofte vist, eller påminnet oss om at Jimmy og Chuck er mer like enn hva Chuck ønsker å innrømme. Jimmy har blitt overkjørt for mange ganger, og serien har så langt gjort en god sak i at han tar snarveier fordi han ikke lenger har tro på at den riktige måten vil gi ham noe. Jimmy er tålmodig bare når han tror det er verdt det, og når han gjør det er det ingen som gir ham tillit til det, utenom Kim. Et lettere eksempel på tålmodigheten hans vises i episoden når han maler over regnbuen på venterommet. Dette til tross for at han skulle vente på Kim før de startet.

For Chuck er alt hva han mener er rett det viktigste, det så vi i slutten av forrige sesong, hvor han gikk til store lengder for å få den gleden av å ha rett. Det fikk han av Howard, og han har et nytt mål i sikte nå. Innspillingen er nok ubrukelig i retten, og det er for sent å få Mesa Verde tilbake som en klient, men han ser det som en mulighet til å ydmyke og straffe hans bror.

 

Jimmy McGill er tilbake. Foto: Netflix, Sony Pictures Television

Etter den spennende sesongfinalen i fjor med Mike hvor en med initialene G.F. la igjen en lapp om at han ikke skulle drepe Hector Salamanca. Mike skrur så bilen løs bare for å finne en dings som kan spore ham opp og ender opp med å finne tingen som sporer ham inne i lokket til bensinen på bilen han bruker, og finner ut at det er brukt på samme måte på hans andre bil som står parkert i gata der han bor. Med hjelp av hans venn fra svartemarkedet tar han å finner ut systemet som sporer han opp, bare for å bruke det til å spore opp de som sporer opp han.

Noe ca. 14 minutter er mye å vie episoden til i det Mike-sekvensene stort sett er fri for dialog. Men det er gjort på en nødvendig og forklarende som viser hvordan Mike, mye som Jimmy, sakte men sikkert setter opp en felle som kommer til å ha mye å si når vi finner ut hvem som egentlig sporer han opp.

Mike er på jakten av de som sporer han. Foto: Netflix, Sony Pictures Television.

Personlig var dette en ganske grei episode helhetlig, men også en nødvendig episode for hva som kommer. Noe av episoden kunne vært kuttet ned, eller gitt til Mike. Uansett hva vi så Mike gjøre så var det interessant og spennende. Vi vet ikke hva som kunne komme, men det er ikke akkurat som at en person som har overvåket Mike i en stund ikke lar seg bli sporet opp med en gang. Serien må vise oss at personen som sørger for at Mike blir overvåket ikke er en som kan finnes på et blunk, og heller ikke vise at Mike er helt MacGyver med at han på et blunk kan finne han. Og hvis det var noe som fungerte i episoden var det virkelig alt med Mike.

Ellers: 

  • Serien gjør ikke akkurat en god sak for hvorfor man skal stå på Chuck sin side, men det er kanskje mening? Aldri er det som Chuck prøver å gi Jimmy et forsøk på å bli bedre, og med det hjelper han Jimmy bare med å bli verre.
  • Vi fikk aldri se Kim under Breaking Bad, men hva om hun likevel var en del av livet til Saul i perioden serien var satt til? Vi så aldri noe bak fasaden til Saul, og Kim kan ha endt opp med å tilvende seg Jimmy. Dette selv om det er vanskelig å se for hun ende opp sammen med Saul Goodman.
  • To sanger som ble brukt i episoden: I Starten med Gene som jobbet på Cinnabon ble «Sugar Town» av Nancy Sinatra brukt. Når Mike prøvde å finne tingen som sporet han opp ble BADBADNOTGOOD med «Can’t Leave The Night» brukt.
Annonse
X
X
X