Annonse

631 000 seere fikk med seg premieren på andre sesong av Frikjent.

Mikset mottagelse fra kritikerne ser ikke ut til å ha skremt vekk seerne. Seertallene er på nivå med premieren av første sesong (660 000). Med tanke på at stadig flere «kutter kabelen» og velger å se serie via strømming, er det godt gjort å matche første sesongs premieretall. Den totale mengden seere vil ventelig vokse endel når opptak og strømme-tall legges til de kommende dagene.

Det gikk ut over seertallene til Aber Bergen, som nå er nede i 60 000 seere. Ned fra premierens 114 000. Om det har så mye å si i lengden vil vise seg, Aber Bergen er tilgjengelig både på Viafree og Viaplay, som gjør at seerne som valgte den vekk til fordel for Frikjent ikke nødvendigvis har kuttet ut serien.

Tallene er nok betryggende for TV2 som i høst har slitt på seriefronten. Selskapet er under større omstillinger og ser ut til å ha tatt litt time-out i høst for å finne fotfeste igjen. Mens HBO Nordic, Netflix og nå også Viaplay har pøst på med både egne og innkjøpte serier, har det vært sjeldent stille fra TV2, som i fjor kjøpte C More Norge. Denne uken kunne TV2 Sumo skilte med både Frikjent og The Young Pope og dermed melde seg litt på i seriekampen igjen, selv om vår oversikt viser at de fortsatt ikke kan vise til like mye ferskvare som konkurrenter som Netflix, Viaplay og HBO Nordic.

Les også: – Vær glad Netflix ikke tar like mye betalt per serie som verstingen

Annonse

Frikjents andre sesong opplevde variert mottagelse fra kritikerne. Undertegnede, NRK Filmpolitiets Sigurd Vik og Dagsavisens Reidar Spigseth utgjorde de «gretne gubbene» og var mest kritisk til serien, mens den farte litt bedre hos Dagbladets Marie Kleve og VGs Ingvill Dybfest Dahl.

En ting er kritikerne, en annen er TV-seerne. Til syvende og sist er tross alt den eneste dommen som teller din egen. Hva syntes du om sesongpremieren?

[poll id=»75″]

Annonse