SKAM og Dag kåret til Nordens beste serier

Annonse

Under tidenes første Nordiske Seriedager ble SKAM og Dag kåret til årets beste serier i Norden.

Det var i henholdsvis dramakategorien (Skam) og komediekategorien (Dag) de to seriene stakk av med de gjeve prisene. Skam slo ut svenske Norskov og danske Broen, mens Dag danket ut svenske Solsidan og danske Bedre Skilt End Aldrig.

Blant annet Serienytts egen Steffen Stø satt i juryen som kåret det beste som nordisk serieproduksjon har å by på. Det er anmeldere fra de skandinaviske landene som utgjorde juryen. For Norge var Asbjørn Slettemark (OP-5) og Marte Hedenstad (NRK Filmpolitiet) de to øvrige jurymedlemmene. Fra Sverige og Danmark bestod juryen av Daniel Åberg, Sandra Weibro, Ida Kjellin, Henrik Palle, Kristian Lindberg og Nanna Frank Rasmussen.

Dag. Foto: TV 2
Dag. Foto: TV 2

Skam har vært det store samtale-emnet siden i fjor, og er en serie som henvender seg til ungdom (ikke at voksne holder seg unna av den grunn). NRK-serien har oppnådd formidabel suksess og går nå også sin seiersgang i Danmark. Serien er skapt av Julie Andem, med Lisa Teige, Josefine Frida Pettersen og Thomas Hayes i fremtredende roller.

TV 2-serien Dag har holdt på noen år og var tilbake i fjor etter et par års pause. Serien er den norske serien som klarer seg best på våre egne topplister, hvor den har holdt seg stabilt innom topp 10 på Netflix-listen. Atle Antonsen, Tuva Novotny og Anders Baasmo Christiansen har hovedrollene i serien, skrevet av Kristopher Schau og Øystein Karlsen.

Nordiske Seriedager ble holdt for første gang i år. Det er NRK, TV 2 og Aftenposten som har gått sammen om arrangementet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X