De beste seriene på Netflix (Høst 2016)

Annonse

Da er turen kommet for en oppdatert liste, mye har skjedd siden forrige liste fra januar. Dette er det vi mener er de beste seriene på Netflix.

Den er utarbeidet av vårt panel bestående av 11 seriefrelste sjeler. Både kvinner og menn er ganske jevnt representert, nytt er også at vi har fått med et par ungdom for å få enda bedre bredde og variert representasjon. Det betyr også bedre tilvekst av barne- og ungdomsserier på listen!

Listen er primært for å hjelpe deg å finne nye serier å sjekke ut, selve rangeringen er mer av triviell art. Selvfølgelig er det lov å krangle om plasseringen, det er jo litt av sjarmen.

Ønsker du oversikt over alle våre anbefalinger? Sjekk ut vårt billige abonnement som gir oversikt til komplette anbefalinger for alt som er på strømming og TV. 

Vi håper listen er til hjelp. Kom gjerne med dine egne tips og råd i kommentarfeltet!

Topplisten

Forrige rundes plassering i parentes

White Collar (88)

USA Network (2009-): En FBI-agent og en svindler jobber sammen for å bekjempe kriminalitet i denne fengende dramaserien. Fans av Suits kan nok fort like denne her. Holder på å dette ut av listen denne runden.

Mer info og trailer finner du her. 

Bates Motel (83)

bates motel

A&E (2013-): En moderne vri på forhistorien til Psycho, som fokuserer på forholdet mellom Norman Bates og moren Norma flere år før handlingen filmen fra 1960 fant sted. Vera Farmiga som spiller Norma er Emmy-nominert for hennes rolle på serien, hvor hun spiller mot Freddie Highmore som hennes sønn Norman.

Mer info og trailer finner du her. 

Marco Polo (RE)

Marco Polo 44

Netflix (2015-): Storserien om den smått ufrivillige eventyreren Marco Polo og hans møte med Kublai Khan er en påkostet affære, med visuell tone og stil inspirert av asiatisk film. En serie som mikser periodedrama og kampsport-action, med en god dose svik og bedrag.

Mer info og trailer finner du her. 

The Blacklist (RE)

The Blacklist. Foto: NBC
The Blacklist. Foto: NBC

NBC (2013-): Krim og spiondrama, en populær serie om Raymond Reddington og den unge agenten Elizabeth Keen. Når Reddington, etter flere år som FBIs mest ettersøkte, ender opp i varetekt har han en liste over de mest kriminelle personene på planeten. En liste han er villig til å dele, såfremt Elizabeth får ansvar for å fange de.

Mer info og trailer finner du her. 

Roswell

Roswell

The WB/UPN (1999-2002): Etter storsuksesen The X-Files var det ikke rart at denne sci-fi serien om unge romvesener fikk en lojal fanbase. Den slet mer blant massene og hanglet videre gjennom tre år, før den ble kansellert. En serie for de spesielt interesserte, den red litt på X-files bølgen fra 90-tallet.

Mer info og trailer finner du her. 

Gossip Girl (80)

Gossip-Girl-s5

The CW (2007-2012): Tenåringsdramaet er veldig godt likt av panelets ungdom, mens de eldre er mer kritisk. En mystisk blogger beretter om små og store hemmeligheter ved en internatskole i New York. Serien fikk flere sesonger og sørg for å sett av tid hvis du begir deg ut på den.

Mer info og trailer finner du her. 

Marvel’s Agent Carter (70)

agent-carter-tv-series-writers

ABC (2015-2016): Netflix var kjapt frempå og sikret seg ABC-serien om Captain Americas kollega og store kjærlighet Peggy Carter. En forståelig investering, med tanke på alle Marvel-seriene Netflix kommer med fremover. Her får vi etterkrigsdrama som følger opp handlingen fra 2011-filmen Captain America: The First Avenger. Steve Rogers lovet henne en dans når han vendte tilbake fra krigen, men superhelten kjent som Captain America måtte ofre alt og fikk aldri anledning til å oppfylle lovnaden. Igjen satt Peggy. Nå er krigen over og hun må klare seg i det mannsdominerte jobbsamfunnet etter at nazistene og Hydra er bekjempet.

Mer info og trailer finner du her. 

Derek (58)

Ricky Gervais as Derek

Channel 4/Netflix (2012-2014): Dette er nok den mest emosjonelle og sympatiske serien fra Ricky Gervais, selv om den ikke faller i smak hos alle. En morsom hyllest til de som tar seg av våre eldre. Le, tørk tårer og bli sjarmert – samtidig som du vil bli satt ut av enkelte vulgære elementer. Denne har litt av alt.

Mer info og trailer finner du her. 

Gotham (77)

gotham_james-gordon-and-harvey-bullock-still

Fox (2014-): Superheltsjangeren har dominert de siste årene og nye serier dukker opp med jevne mellomrom. Her er det en ny vri ved at den vante helten, i dette tilfellet Batman, ikke er med. Serien tar til før Bruce Wayne ble byens mørke ridder, her følger vi hendelsene rett etter at hans foreldre blir brutalt myrdet. En smått gotisk inspirert tone, dette er en langt mørkere serie enn de fleste i sjangeren.

Mer info og trailer finner du her. 

Bones (56)

bones-booth-

Fox (2005-): Det tradisjonelle konseptet med å lage et team bestående av en etterforsker og en sivil spesialist. I dette tilfellet en antropolog og en politietterforsker. Fans av Buffy og Angel vil fort dra kjensel på David Boreanaz i en av hovedrollene.

Mer info og trailer finner du her. 

Shake It Up (NY)

shake-it-up

Disney Channel (2010-2013): Den første barne- og ungdomsserien på listen. Dette er fortellingen om besevennene Cece og Rock som får drømmejobben som dansere på et lokalt show. Hensikten med serien var å servere en klassisk «kompis-serie», men her med to jenter.

Mer info og trailer finner du her. 

Life Unexpected (NY)


The CW (2010-2011):
 En kortlevd serie om Lux Cassidy, en ungdom som etter et liv i fosterhjem finner sine ekte foreldre, som ender opp med å få foreldrerettighetene til henne – mot hennes vilje.

Mer info og trailer finner du her. 

Elementary (NY)

elementary_lucyjonny_nycskyline

CBS (2012-): Også amerikanerne har en nyversjon av Sherlock Holmes. I denne moderne utgaven flytter Sherlock til USA etter et liv med alkoholisme, hvor han tvinges til å leve med Dr. Joan Watson. Han finner fort ut at hennes medisinske ekspertise kommer godt med når saker skal løses.

Mer info og trailer finner du her. 

Masha og Mishka (NY)

masha-og-mishka

ANTV (2009-): Den russiske animasjonsserien er populær blant barna og en serie vi fint kan anbefale for familier der ute.

Mer info og trailer finner du her. 

Pretty Little Liars (NY)

PrettyLittleLiars_KeyArt

Freeform (2010-): Drama, spenning og mystikk omfavner livet fire unge kvinner i Rosewood. Et år etter at deres leder ble myrdet og de fire har levd separate liv, gjenforenes de når de mottar mystiske brev om drapet.

Mer info og trailer finner du her. 

Mr. Selfridge (45)

600x380_mr-selfridge

ITV (2013-): Her har vi Jeremy Piven, som ble udødeliggjort som fantastiske Ari Gold i Entourage, i hovedrollen som entrepenøren Selfridge. Som med Boardwalk Empire og Downton Abbey tar denne for seg starten av 1900-tallet, her er det shoppingfenomenet som står i sentrum. En selvfølge å sjekke ut for fans av kostymedrama.

Mer info og trailer finner du her. 

The Vampire Diaries (84)

The CW (2009-): Action, vampyrdrama, romanse og svik – en cockatail av en serie. Den har holdt på i flere år, så sørg for å ha nok av ledig tid om du begir deg ut på denne. Den har etter hvert bygget opp et omfattende univers og fått egen spin-off (The Originals). Passer godt til alle eventyrfansene der ute som har en forkjærlighet for vampyrer.

Mer info og trailer finner du her. 

The Killing (71)

thekilling2header

AMC/Netflix (2011-2014): Det har gått sport i å lage amerikanske versjoner av suksessfulle nordiske de siste årene, denne basert på Forbrytelsen var en av bølgens første. En drapsgåte blir etterforsket over flere episoder. Serien hadde en trøblete levetid med et par kanselleringer, men ble reddet på ulikt vis, blant annet av Netflix.

Mer info og trailer finner du her. 

How To Get Away With Murder (NY)

How To Get Away With Murder

ABC (2014-): Drivende advokatdrama fra de samme folkene som jobber med Grey’s Anatomy og Scandal. Kritikerfavoritten Viola Davis spiller her en forsvarsadvokat og professor, som sammen med sine studenter utforsker mystiske drap.

Mer info og trailer finner du her. 

Arn (67)

Arn

TV4 (2010): Svensk miniserie om krigen mellom kristne og muslimer, totalt ble det 6 episoder. Her er materiale fra tre filmer klippet om for å presentere historien om tempelridderen Arn i serieformat. Fin serie å få med seg for sjangerfansen.

Mer info og trailer finner du her. 

Sons Of Anarchy (65)

Sons of Anarchy2

FX Networs (2008-2014): En av de mest populære seriene blant leserne våre. Beretningen om Jax Teller både rørte og sjokkerte oss, dette er drama slik vi aldri tidligere er blitt servert. De siste sesongene klarte kanskje ikke helt å følge opp de foregåendes sesongers nivå, men på sitt beste er denne Kurt Sutter nær sagt uovertruffen. I en Hamlet-inspirert handling følger vi en mototorsykkelgjeng, hvor gruppens «unge prins» begynner å grave i hemmeligheten om sin fars skjebne. Det åpner opp gamle sår og gjør flere rundt han nervøs. Hva har hans nærmeste å skjule?

Mer info og trailer finner du her. 

Glee (59)

glee_2

Fox (2010-2015): Serien ble avsluttet i fjor, den kombinerer musikal og komedie til noe fengende og underholdende. Tar for seg underdogs og utstøtte på en videregående skole, i så måte en av de mer klassiske seriene som tar for seg mer hverdagslige utfordringer for ungdom.

Mer info og trailer finner du her. 

New Girl (57)

Fox (2011-): Sjarmerende og herlige Zooey Deschanel har hovedrollen i komedien om en ung kvinne som flytter inn hos tre mannfolk. I ferd med å bli litt av en veteranserie. Som så mange komiserier er den ikke nødvendigvis banebrytende, men den serverer en god avkobling og nok av morsomme øyeblikk.

Mer info og trailer finner du her. 

American Horror Story (NY)

FX Networks (2012-): Serien som anses å ha gitt liv til begrepet «antalogiserie». Et nytt skrekkscenario introduseres for hver sesong, hvor gjerne de samme skuespillerne inntar nye roller. En prisvinnende serie som fortsatt ruller og går. Ferske episoder kan du for øvrig se på TV-kanalen Fox.

Mer info og trailer finner du her. 

Buffy (61)

buffy

The WB/UPN (1997-2001): I dag er Buffy-skaper Joss Whedon mest kjent for å regissere The Avengers-filmene og kultserien Firefly, men på 90-tallet var det gjennom denne vampyrserien han virkelig påvirket TV-serieverden. En sterk kvinnelig actionhelt i en serie som ofte våget å eksperimentere med både fortellerstruktur og kinematografi. Den ble et populærkulturelt fenomen.

Mer info og trailer finner du her. 

Family Guy (74)

familyguy

Fox (1999-): På jakt etter grov humor og satire? Dette er ingredienser som gjør denne til en av de morsomste og mest absurde familier å følge. Den er temmelig grov og er for de som liker at man gjerne finner grensen og tråkker over den.

Mer info og trailer finner du her. 

Legends Of Tomorrow (NY)

dcs-legends-of-tomorrow

The CW (2016-): Superheltserier er det blitt mange av, såpass mange at flere av birollene i eksisterende serier her samles til å være stjerner i sin egen. De må reise i tid for å forhindre den udødelige Savage fra å bli enehersker i en dystropisk fremtid. Det medfører en jakt etter han i både fortid og fremtid.

Mer info og trailer finner du her. 

Californication (63)

Californication1

Showtime (2007-2014): Eksisterer det rett og galt, eller er alt bare konsekvenser? Smått sjokkerte seere ble vitne til David Duchovny i en helt annen rolle enn den som edle Fox Mulder i X-Files. I denne lille perlen av en serie spiller han den sjeldent edrue forfatteren Hank Moody. Det er sex, dop og rock slik vi sjelden har sett på TV før.

Mer info og trailer finner du her. 

Scream (NY)

scream

MTV (2015-): Skrekk og horror rettet mot et ungdommelig publikum. MTV-serien har gjort sine saker bra siden premieren i 2015. En serie som tar for seg sjangerens klassiske grep og klisjeer.

Mer info og trailer finner du her. 

Stargate Universe (47)

Stargate Universe

Syfy (2009-2011): Søsterserien til Stargate SGU og Stargate Atlantis er et mørkere innslag til franchisen. Her følger vi den ufrivillige besetningen på et eldgammelt romskip som må forsøke å finne veien hjem igjen. Kan minne litt om premisset til Lost In Space (en serie som for øvrig får nyversjon) og Star Trek Voyager. Ble kansellert etter sviktende seertall og et ønske fra Syfy om å satse på annet enn Stargate-franchisen.

Mer info og trailer finner du her. 

Star Wars: The Clone Wars (54)

Star Wars Clone Wars. Foto: DisneyXD

Cartoon Netwrok/Netflix (2008-2014): Før George Lucas solgte Star Wars-rettighetene til Disney var dette den store animasjonssatsingen innen franchisen. Her følger vi Anakin og Obi-Wan i tiden mellom episode II og III. En stor hit blant ungdommen, og voksne som aldri får nok av en galakse langt langt unna.

Mer info og trailer finner du her. 

Unbreakable Kimmy Schmidt (53)

ellie-kemper-unbreakable-kimmy-schmidt-w724

Netflix (2015-): Med Tina Fey, som briljerte med 30 Rock, har Netflix sikret seg en viktig alliert i kampen om komitronen. Denne ble hyllet av kritikerne og omfavnet av Emmy-juryen, som nominerte den til syv Emmyer. Historien er absurd, her følger vi Kimmy etter at hun ble reddet etter fire års fangenskap i 15 år av den galne Richard Wayne Gary Wayne (Jon Hamm). Med positiv tilnærming som sin ytre rustning tar hun fatt på livet, og på veien serverer hun oss finurlig og intelligent humor for alle og enhver.

Mer info og trailer finner du her. 

Love (NY)

Love Netflix

Netflix (2016-): Den nye og lavmælte romantiske komiserien til Netflix, skapt av ingen ringere enn Judd Apatow (Freaks And Geeks, Nocked Up). Datinglivet blir satt under lupen fra både menns og kvinners perspektiv.

Mer info og trailer finner du her. 

Brooklyn Nine-Nine (87)

Brooklyn Nine-NIne: Foto NBC

Fox (2013-): Her følger vi etterforskeren Jacob «Jake» Peralta (Andy Samberg) og hans kolleger i et politidistrikt i Brooklyn, New York City. «Jake» har en noe uortodoks og barnslig fremgangsmåte, noe som tidvis kan plage vettet av politikommandøren Raymond Holt (Andre Braugher). Serien er en kontrast til hæren av dødsseriøse politiserier, noe som gir den en unik status. Essensen er samholdet på en arbeidsplass, noe de fleste nok klarer å relatere seg til. Fra Parks And Recreation-skaperne, humoren er lett å kjenne igjen for de som kjenner til den perlen av en serie.

Mer info og trailer finner du her. 

iZombie (NY)

Pilot

The CW (2015-): En zombieserie utenom det vanlige Den unge Olivia Moore ender opp som zombie og må takle et liv hvor hun får en ganske så stor apetitt for menneskelig hjerne. Jepp. Ikke nok med det, når hun spiser hjernen til drepte mennesker overtar hun i en kort periode både personlighet og deler av minnene. Dermed starter jakten på drapsmennene.

Mer info og trailer finner du her. 

Trailer Park Boys (NY)

trailer-park-boys

Showcase/Netflix (2001-): Mockumentary-serien har holdt på siden 2001, med et opphold fra 2007-2014 før Netflix bragte den tilbake. Livet til den småkriminelle trioen i Sunnyvale blir vi aldri lei. En litt skjult perle verdt å sjekke ut.

Mer info og trailer finner du her. 

Suits (36)

Suits

USA Network (2011-): En erfaren advokat hyrer inn en ung svindler som medhjelper, noe som er dømt til å skape dramatikk. En advokatserie utenom det vanlige, den er cocky og fylt av rollefigurer det er lett å elske. En serie med stil! Har klart å holde koken i snart fem år, som er imponerende. Vi blir nok ikke lei med det første.

Mer info og trailer finner du her. 

Broen (46)

Broen

SVT1/DR1 (2011-): En vanvittig suksess som har fått en håndfull nyversjoner i utlandet. Denne definerer «nordisk-noir» mer enn noe annet med mystikk, sære personligheter og et kjølig visuelt uttrykk.

Mer info og trailer finner du her. 

Merlin (48)

merlin

BBC (2008-2012): Eventyrserier er det ikke akkurat overflod av og denne britiske serien ga litt sårt tiltrengt tilvekst. Her følger vi den unge Merlin, magikeren som til slutt ender opp som Kong Arthurs betrodde venn. Den følger Smallville-oppskriften med å ta for seg en ikonisk persons tidligere år. Er mer rettet for et yngre publikum, eller som familieunderholdning.

Mer info og trailer finner du her. 

24 (62)

24_CarWindowKiefer_788919i

Fox (2001-): Rett etter terrorangrepet 11. september kom serien om Jack Bauer, en mann som jobber med å bekjempe .. ja du rettet riktig … terror. Det var et litt upassende sammentreff, men serien viste fort at den hadde noe å tilby med et originalt konsept. Her følger vi Jack gjennom 24-timer, hvor hver episode tar for seg en av de timene. En kontroversiell serie som sparket igang samfunnsdiskusjoner rundt tortur og hvordan muslimer ble portrettert i amerikansk TV-drama.

Mer info og trailer finner du her. 

Wet Hot American Summer: First Day Of Camp (NY)

wet-hot-american-summer-netflix_article_story_large

Netflix (2015): En av de mer absurde komediene. En oppfølger til filmen Wet Hot American Summer fra 2001, hvor historien er en forløper til filmens handling. Det blir bare sprøere av at de nå 15 år eldre skuespillerne inntar de samme rollene.

Mer info og trailer finner du her. 

Doctor Who (37)

doctor-who

BBC (1963-): En sci-fi serie som har holdt på i flere tiår. Her følger vi «The Doctor» som reiser i tid for å stoppe ondskap. Opp gjennom årene har en rekke ulike skuespillere spilt hovedrollen, blant annet David Tennant og Christopher Eccleston.

Mer info og trailer finner du her. 

The O.C. (60)

main.original

FOX (2003-2007): Den Rebelsk ungdom Ryan Atwood blir adoptert av en velstående familie. Det er kulturkollisjon, ungdomsdrama og et kritisk blikk på lokalsamfunnet. Denne ble et populærkultur-fenomen over natten og introduserte unge TV-seere for en rekke viktige samfunnstema, pakket inn i såpeseriens velkjente dramturgiske grep.

Mer info og trailer finner du her. 

Arrow (64)

Season 3 Key Art Arrow

The CW (2012-): Superhelsterien som sparket igang et helt TV-univers bestående av en håndfull serier. Om du liker kappekledde helter bør du sjekke ut denne Robin Hood-inspirerte superhelten.

Mer info og trailer finner du her. 

How I Met Your Mother (66)

how-i-met-your-mother-cast

CBS (2005-2014): En av det siste tiårs mest populære komiserier. Gjennom samtlige episoder blir vi fortalt historien om hvordan Ted Mosby møtte moren til deres barn. Her har man en salig blanding av romanse og komedie, med unge voksnes streben etter å finne sin plass i verden.

Mer info og trailer finner du her. 

The Get Down (NY)

The Get Down Netflix

Netflix (2016): Hip-hop, punk og disco er bakteppet i en av tidenes dyreste serie og årets andre serie med fokus på musikk-miljøet (den andre er HBOs Vinyl). Det musikalske dramaet fra Baz Luhrman fikk en mikset mottagelse. En serie om lokalmiljø, drømmer, musikk og musikkens utvikling og påvirkning.

Mer info og trailer finner du her. 

Star Wars Rebels (55)

Star Wars Rebels

Disney (2014-): Det nyeste animasjonstilskuddet i Star Wars-serien. Handlingen tar til 14 år etter Star Wars Episode III. Her følger vi mannskapet på romskipet Ghost, i det som etter hvert blir forhistorien til dannelsen av Rebel Alliance fra de originale Star Wars-filmene. En fin forrett for alle som venter på de nye Star Wars-filmene. Handlingen er satt til fem år før Star Wars IV: A New Hope. Dette er litt som Star Wars-versjonen av Firefly.

Mer info og trailer finner du her. 

Bloodline (30)

Bloodline sesong 3. Foto: Netflix
Bloodline sesong 3. Foto: Netflix

Netflix (2015-): Kyle Chandler er mangens favoritt og det gleder oss at han raskt fant seg en ny kvalitetsserie etter at Friday Night Lights tok slutt. I dette intense familiedramaet utforskes søskenkjærlighet, lojalitet og komplekse familieforhold. Når familiens sorte får vender hjem blir alles liv snudd på hodet. Hva skjer når konflikten eskalerer og familiemedlemmene tyr til det utenkelige?

Mer info og trailer finner du her. 

Person Of Interest (32)

person-of-interest

CBS (2011-): Hva om myndighetene har utviklet kunstig intelligens med mulighet til å vite om kriminelle handlinger før de finner sted? Denne Minority Report-inspirerte serien er som en moderne versjon av Batman, hvor geniet Harold Finch (Michael Emerson) og hans soldat av en høye hånd John Reese (Jim Caviezel) bekjemper kriminalitet i New York. Denne gir assosiasjoner til alt fra overvåkingssamfunnet, Terminator og Batman til nevnte Minority Report.

Mer info og trailer finner du her. 

Sense8 (31)

sense_s1_002_h

Netflix (2015-): Wachowski-søsknene har aldri manglet ambisjoner og her leverer de kanskje sitt mest krevende prosjekt. Etter hell og uhell i filmverdenen forsøker de å bruke Netflix-modellen til å oppfylle drømmen om en komplisert og omfattende science fiction-historie. Historiens premiss kan godt sees på som en sci-fi vri på et samfunn hvor teknologien bringer oss tettere og tettere sammen. 8 personers sinn blir med ett knyttet sammen på uforklarlig vis og sammen må de stå imot en ytre trussel på jakt etter de alle.

Mer info og trailer finner du her. 

Downton Abbey (22)

downton 3

ITV (2010-): Periodedramaet tar for seg 1910- og 20-tallet på imponerende vis, hvor vi har noe så uvanlig som at en person skriver alt episodene (Julian Fellowes). Her får vi se hvordan overklassen sakte men sikkert må klare overgangen til et mindre klassedelt samfunn etter at imperialismens storhetstid er forbi og ny teknologi gjør verden mindre og mindre.

Mer info og trailer finner du her. 

The Affair (NY)

The Affair sesong 2

Showtime (2014): Et utenomekteskapelig forhold og et mistenkelig dødsfall sørger for et slør av mystikk og drama. Spennende og nyskapende fortellerstruktur som henter inspirasjon fra klassiske filmer som Rashomon.

Mer info og trailer finner du her. 

The Fairly Odd Parents (NY)

the-fairly-odd-parents

Nickelodeon (2001): En veteranserie som har underholdt barn og ungdom i 15 år. Vi følger Timmy, som får hjelp av to feer for å få ønskene sine oppfylt. Men ikke uten konsekvenser.

Mer info og trailer finner du her. 

Elias (35)

Elias

TV 2 (2005-2014): Norsk TV kan hvis de vil, noe denne populære animasjons-serien er et eksempel på. TV-serien ble en kjempesuksess blant barn og fikk også en egen kinofilm etter hvert. Med historier som fenger både barn og voksne, med animasjon som klarer å fange litt av den magiske kyst-følelsen. Et must for familiens yngste medlemmer.

Mer info og trailer finner du her. 

Kampen Om Tungtvannet (NY)

Kampen om tungtvannet 2

NRK (2015): Norsk storsatsing om dramaet som utspant seg under den berømte sabotasje-aksjonen under 2. verdenskrig. En historisk leksjon og gripende drama.

Mer info og trailer finner du her. 

Orphan Black (21)

orphanblack_fa

BBC America (2013-): En vitenskapsnerd, en politietterforsker, en gatesmart jente, en psykotisk morder og en fotballmamma. Tatiana Maslany har fått rollen som samtlige og spiller fantastisk. Det er ikke grunnet tynt budsjett, det er fordi hun spiller kloner i denne herlige science fiction serien som har litt av alt. Den er mystisk, mørk, lys, trist og morsom. Med en god dose action.

Mer info og trailer finner du her. 

Broadchurch (44)

broadchurch_fa

ITV (2013-): En ung gutt blir myrdet i en liten kystby, det blir opp til den nye sjefsetterforskeren Alec Hardy (David Tennant) å finne morderen sammen med partneren Ellie Miller (Olivia Colman). Alle kjenner alle i denne byen, men vet man alt om sin nabo? Etter hvert avsløres et vev av hemmeligheter, mordet setter lokalsamfunnet på hodet og vi som seer blir bergtatt.

Mer info og trailer finner du her. 

Prison Break (51)

Prison Break

Fox (2005-): Visste du at denne serien gjør comeback? En serie som har vist seg å være ypperlig til bingeformatet. Dette er også en av de mest populære seriene blant våre lesere. Den engasjerer, du bør sjekke den ut om du savner en serie du kan diskutere med folk flest. Å se den møysommelige planleggingen og gjennomføringen av et fluktforsøk var et lite kunststykke å få til.

Mer info og trailer finner du her. 

Homeland (43)

homeland 2

Showtime (2011-): Er den hjemvendte krigsfangen blitt omvendt av fienden, eller er han en helt? Det er starten på et nervepirrende spiondrama. På sitt beste en eksepsjonell spionserie som fort fenget med intens spenning og godt skuespill. En av de siste års største suksesser, som også har klart kunststykket å fornye seg i den nyeste sesongen.

Mer info og trailer finner du her. 

The Carrie Diaries (NY)

the-carrie-diaries-preview-ftr1

The CW (2013-2014): Kortlevd dramaserie om Carrie Bradshaws liv som ungdom. Det er en forløper til HBO-suksessen Sex And The City. Denne traff godt hos panelets yngste medlemmer.

Mer info og trailer finner du her. 

Modern Family (42)

Modern-Family

ABC (2009-): En av de mest prisbelønte komiseriene fra det siste tiår. Her følger vi en helsprø familie med alle mulige arketyper. Ed O’Neill ble en publikumsfavoritt her hjemme gjennom Våre Verste År, her får han følge av et helt ensemble med dyktige skuespillere.

Mer info og trailer finner du her. 

Jane The Virgin (NY)

Jane The Virgin

The CW (2014-): Satire og romanse i skjønn forening i denne litt nyskapende serien. Kritikerrost serie om livet til Jane Villanueva, en ung religiøs kvinne som ender opp med å bli gravid – til tross for at hun er jomfru. Det hele etter at en lege roter det til og utsetter henne for kunstig befruktning.

Mer info og trailer finner du her. 

Dexter (40)

dexter-season-7

Showtime (2006-2013): I natt er natten! Hvem skulle tro en serie om en seriemorder kunne bli en slik favoritt? Hvis du ønsker neglebitende spenning i episode etter episode, da er jakten din over.

Mer info og trailer finner du her. 

Manhattan (NY)

manhattan

WGN America (2014-2015): Periodedrama om Manhattan-prosjektet, som var amerikanernes forsøk på å produsere atombombe. Til slutt lykkes de og vi vet alle hvordan det endte, med angrep på Japan som avsluttet 2. verdenskrig. En serie som kritikerne elsket, men som slet med å få nok seere til å overleve.

Mer info og trailer finner du her. 

Happy Valley (NY)

happy.valley

BBC (2014-): Britisk krim som bergtok både seere og kritikere. Når politikvinnen Catherine får vite at mannen som voldtok hennes datter er ute av fengsel blir hun besatt på å finne han. Lite vet hun at han alt er involvert i lyssky aktiviteter.

Mer info og trailer finner du her. 

Lady Dynamite (NY)

Lady-Dynamite netflix

Netflix (2016-): Amerikansk komedie som er løst basert på livet til Maria Bamford, en bipolar kvinne som forsøker å bygge opp et nytt liv.

Mer info og trailer finner du her. 

Last Chance U (NY)

05-last-chance-u.w1200.h630 

Netflix (2016-): Gripende Netflix-dokumentarserie om den amerikanske fotballindustrien.

Mer info og trailer finner du her. 

Foyle’s War (NY)

Foyles War

ITV/STV/UTV (2002-2015): Å drive kriminaletterforskning under 2. verdenskrig ga ekstraordinære utfordringer, noe som Christopher Foyle (Michael Kitchen) får erfare. Med en stoisk ro og mengde med erfaring manøvrerer han et komplekst landskap og løser et nytt mysterium for hver episode, samtidig som krigens påvirkning på det britiske samfunn speiles. Et av de mest imponerende historiske dramaene ITV har produsert. Har vært fast innslag som påskekrim på NRK.

Mer info og trailer finner du her. 

Fragglene (NY)

fragglene

CBC Television/HBO (1983-1987): En av de ultimate barne-TV seriene fra 80-tallet er fortsatt en hit. For barne er den spennende, mens voksne kan le godt av satiren, spesielt fra «Onkel reisende Mac». Visste du forresten at det jobbes med en egen film, med Joseph Gordoon-Levitt som stjerne og produsent?

Mer info og trailer finner du her. 

Line Of Duty (15)

line of duty

BBC Two (2012-): En stor hit for BBC 2 de den kom i 2012, denne har favoritten vår Lennie James (Jericho, The Walking Dead) i en av hovedrollene. En britisk vri på antiterror-arbeidet. To sesonger er så langt sendt, med ytterligere to på vei. Kanskje ikke den mest kjente britiske serien, men tro oss – denne bør du gi en sjanse. Det skal litt til å komme inn på topp 20-plass på denne listen.

Mer info og trailer finner du her. 

The Fresh Prince Of Bel Air (27)

Fresh Prince

NBC (1990-1996): Serien  som sparket igang karrieren til superstjernen Will Smith. Den unge Philadelphia-jyplingen Will må flytte inn til sin rike onkel og tante i Bel-Air, noe som skaper den ene kulturkonflikten etter den andre. Den har overlevd tidens tann ganske overraskende, kanskje fordi humoren har blitt ivaretatt i flere serier etter at denne tok slutt for 20 år siden.

Mer info og trailer finner du her. 

House of Cards (52)

Netflix (2013-): Netflix trengte en skikkelig tungvekter da de for alvor satset på egenprodusert materiale og fikk en perfekt start med House of Cards. Regissert av David Fincher og med Kevin Spacey i hovedrollen, her får det politiske miljø gjennomgå.

Mer info og trailer finner du her. 

Black Sails (69)

Black Sails 2 2015

Starz (2014-): Vi følger piratlivet, her løst basert på eventyret om Treasure Islands, den berømte boken til Robert Louis Stevenson. Kaptein Flint og John Silver møtes ikke akkurat under de mest ideelle omstendigheter, her får vi se hvordan de etter hvert endte opp som berømte piratduoen.

Mer info og trailer finner du her. 

House of Cards – britisk versjon (33)

House Of Cards

BBC (1990): Den britiske originalversjonen av House of Cards slo ned som en bombe på 90-tallet og ga liv til en av tidenes anti-helter i Francis Urquhart. En nådeløs portrettering av det politiske landskap som på genialt vis fanger opp publikums mistro til politikere.

Mer info og trailer finner du her. 

Shameless (US) (28)

shameless42424

Showtime (2011-): Den amerikanske utgaven av Shameless er en serie som blir oversett på grunn av mengden med tv-innhold vi har i dag. Shameless er en underdog, men det er også en underdog som kan være noe av det beste på tv når den er fokusert nok. En komedie for voksne.

Mer info og trailer finner du her. 

The Flash (NY)

The Flash

The CW (2014-): Den mest populære serien blant ungdommen i juryen, og den treffer også ganske så bra hos øvrige. Første sesong har et artig mysterium og berører også nok av science-fiction sjangeren. Den største styrken er nok seriens stjerne Grant Custin, i rollen som Barry Allen/Flash.

Mer info og trailer finner du her. 

Master Of None (29)

Netflix (2015): En særdeles imponerende debut fra Aziz Ansari, som har fått med seg et par av folkene bak Parks And Recreation i denne nye humorserien. Har særpreg og gir et sårt tiltrengt innblikk i livet til andregenerasjons-innvandrere. En fin evolusjon av ironialderens forgjengere Seinfeld og co. Om du er tilhenger av serier som Parks And Recreation og Louie er denne en sikker vinner.

Mer info og trailer finner du her. 

Orange Is The New Black (39)

orangeisthenewblackcast

Netflix (2013-): En kjempehit for Netflix! Her følger vi Piper som ender opp i fengsel. Det blir en fisk-ut-av-vannet opplevelse utenom det vanlige. Her har man et ensemble som er helt absurd, Weeds-skaper Jenji Kohan har skapt et pop-kulturelt fenomen. Et must for de som ønsker utradisjonelle rollefigurer, et annerledes perspektiv og ønsker å se en serie hvor kvinnene er i sentrum.

Mer info og trailer finner du her. 

Marvel’s Jessica Jones (9)

jessica-jones-netflix

Netflix (2015-): En særdeles mørk og dyster thrillerserie satt til det voksende Marvel-universet. Jessica Jones er en pensjonert superhelt, som etter grusom behandling fra en tanke-kontrollerende mann ved navn Kilgrave nå livnærer seg som privatetterforsker. Hun rives tilbake til sitt gamle liv, når Kilgrave – som hun trodde var død – vender tilbake.

Mer info og trailer finner du her. 

Spartacus (16)

spartacus3

Starz (2010-2013): Vold, sex, drama og action – denne serien gjør overdrivelser til sitt våpen og leverer et forrykende eventyr om den legendariske slaven og gladiatoren Spartacus. Med den ene rollefiguren mer episk enn den andre blir det aldri kjedelig og serien forbedrer seg jevnt over. Vær obs på veldig grafisk innhold!

Mer info og trailer finner du her. 

Better Call Saul (23)

Better Call Saul

AMC (2015-): Vi er prisgitt noe så sjeldent som en serie som makter å følge opp moderserien som alle elsket. Breaking Bad var et unikum og vi var vel alle ganske reserverte og tvilsomme til om den kunne følge opp det vi ble servert. Hvor gledelig er det ikke at denne klarer å distansere seg fra Breaking Bad, samtidig som den føles så velkjent?

Mer info og trailer finner du her. 

Archer (13)

Archer

FX (2010-): Ikke den mest kjente animasjonsserien, men godt mulig den beste. Komedie, eventyr og action venter i denne spionserien. En solid tilvekst til Netflix-biblioteket. Har fått seg flere fans i redaksjonen siden forrige liste og gjør dermed et skikkelig byks opp. Nærmer seg topp 10 plassering. Om du ønsker å se en spion som gir faen i det meste er det bare til å besøke dette absurde spionbyrået.

Mer info og trailer finner du her. 

Making A Murderer (NY)

Making A Murder

Netflix (2015-): Netflix-dokumentar som ble den store snakkisen i vinter. Et kritisk søkelys på det amerikanske rettssystem, med utgangspunkt i Steve Avery, som satt nesten to tiår i fengsel for et drap han aldri ble begått. Når han endelig ble frikjent tok det ikke lang tid før han igjen ble arrestert og dømt for et nytt drap. Er det snakk om nok et justismord?

Mer info og trailer finner du her. 

Narcos (34)

Narcos Pablo Wagner Moura

Netflix (2015-): Her følger vi narkobaronen Escobar i hans tidligere dager. En usedvanlig detaljert beretning, som klarer å imponere trass i at Escobar har vært dramatisert utallige ganger tidligere. En sikker hit for de som aldri får nok av god spenning.

Mer info og trailer finner du her. 

Misfits (6)

Misfits

E4 (2009-2013): En ting er å være tenåring og utskudd, det blir ikke mindre komplisert hvis man også oppdager at man har spesielle evner. Her vil du finne en perfekt miks av drama, sci-fi og humor. Manuset er skarpt som bare det og den holder seg godt.

Mer info og trailer finner du her. 

The Fall (14)

The Fall

BBC (2013-): X-Files stjernen Gillian Anderson har hovedrollen i krimdramet, hvor hun spiller en etterforsker som jakter på en seriemorder. To sesonger er så langt produsert, med en tredje på vei.

Mer info og trailer finner du her. 

Les Revenants (10)

les_revenants

Canal+ (2012-): En av få ikke-engelskspråklige serier på listen. En av de skumleste og mest dramatiske seriene vi har sett de siste årene. Franskmennene viser hvordan det skal gjøres! Seriens premiss er både enkelt og smått ekkelt. I en liten fransk by begynner med et døde mennesker å komme tilbake og forsøker å gjenoppta sine tidligere liv.

Mer info og trailer finner du her. 

Peaky Blinders (NY)

peaky blinders season 3

Vi digger periodedramaet om det kriminelle miljøet i Birminghan, satt til 1919. Hvis du er fan av gangsterserier behøver du ikke lete lenger, Peaky Blinders er serien for deg. Med Cillian Murphy i en veldig minnerik rolle.

Mer info og trailer finner du her. 

The 100 (41)

The100

The CW (2014-): 97 år etter en ødeleggende atomkrig vender 100 overlevende tilbake fra romstasjoner som var i bane rundt jorden under krigen. Er en av de CW-seriene som har overrasket oss mest, er en stor hit blant både ungdom og voksne.

Mer info og trailer finner du her. 

Stranger Things (NY)

stranger Things key art

Netflix (2016-): Nostalgitripp av de sjeldne for alle som har vokst opp med spenning og skrekk på 70- og 80-tallet. Stranger Things var en av de store sommer-suksessene på Netflix og også vi i Serienytt lott oss trollbinde av spenning. En gripende og engasjerende historie om monster, science fiction og mysteriet rundt en ung gutts forsvinning.

Mer info og trailer finner du her. 

Bojack Horseman (7)

bojackhorseman

Netflix (2014-): Animasjonsserien til Netflix er smart og spesialkomponert for å binges. Her følger vi en avdanket skuespiller som forsøker å gjøre comeback. Det tar litt tid, men når man har sett alle episodene blir det som et komplisert puslespill endelig får siste brikke på plass. En solid gruppe stemmeskuespillere som Will Arnett (Arrested Development), Aaron Paul (Breaking Bad) og Allison Brie (Community) skader ikke. Også komiker Patton Oswalt, Oscar-nominert Stanley Tucci og Oliva Wilde (House) bidrar på serien.

Mer info og trailer finner du her. 

Arrested Development (19)

arrested-development-4fc80ff4dd9c0

Fox/Netflix (2003-2013): Et av nyere tids største kultfenomen, Arrested Development er serien som lever opp til klisjeen «forut for sin tid». Sær humor med en haug av gullkorn, serien ble bragt tilbake fra de døde av Netflix i 2013 etter at den opprinnelig ble kansellert i 2006.

Mer info og trailer finner du her. 

Friends (38)

Friends

NBC (1994-2004): En av TV-verdenens mest berømte kameratgjeng, her følger vi seks unge mennesker som forsøker å navigere seg gjennom 20- og 30- årene. En serie som treffer alle generasjoner. Man trenger ikke være Einstein for å skjønne at vennskap er seriens kjerne.

Mer info og trailer finner du her. 

Luther (26)

BB239767@LUTHER web use

BBC (2011-): En noe uvanlig britisk krim med den voksende stjernen Idris Elba (The Wire, Thor) i hovedrollen. Han spiller John Luther, en etterforsker med sine egne personlige demoner og noe uvanlige fremgangsmåter. Ruth Wilson (The Affair) har en fortryllende rolle som en morder Luther ikke klarte å sette bak lås og slå. Selv om Elba er blitt en stor Hollywood-stjerne, tar han seg fortsatt tid til å spille inn episoder i ledige stunder.

Mer info og trailer finner du her. 

Rick And Morty (NY)

Rick And Morty

Adult Swim (2016-): En absurd og provoserende komedie som opprinnelig ble sendt på nettstedet Crackle. Netflix har gjort lurt i å kjøpe inn denne serien. Humoren passer nok ikke alle, men for de som ler med – blir det fort en serie de elsker av hele sitt hjerte.

Mer info og trailer finner du her. 

Dag (4)

Dag

TV 2 (2010-2015): Vi er ikke bortskjemt med TV-serier her hjemme som klarer å ta opp kampen med det beste fra det store utland. Men heldigvis har vi Dag! Dette er kanskje tidenes beste norske serie. Atle Antonsen spiller den folkeskye psykologen perfekt. Vi gleder oss til ny sesong som kommer senere i år.

Mer info og trailer finner du her. 

Black Mirror (8)

black-mirror-e1360601054924

Channel 4/Netflix (2011-): Vi skrev om første episode av denne tankevekkende og særegne britiske serien i 2012. Den har ikke vært så lett å se via strømming, noe som nå har endret seg nå som Netflix har engasjert seg og kommer med tredje sesong. Du har garantert aldri sett noe lignende dette, den kan – på godt og vondt – være vanskelig å se og ikke alltid for sarte sjeler. For de som er ute etter noe originalt er den derimot nær obligatorisk.

Mer info og trailer finner du her. 

Hannibal (RE)

axn-hannibal-season-3-1600x900

NBC (2013-2015): Vi ble litt satt ut av at en så visuell lekende og nyskapende serie fant seg et hjem på en amerikansk annonsekanal. De er tradisjonelt sett litt mer rullebåndspreget. Trass kritikerros ble den kansellert etter tredje sesong. En sjelden delikatesse av en serie, her blir selv matlaging skummelt. Tvilen var stor til en serie basert på bøkene til Thomas Harris, men denne gjør tvilen til skamme og hever skrekk til et helt nytt og sofistikert nivå. Helt vidunderlig kinematografi og et skuespill som tar pusten fra en. Perfekt stekt.

Mer info og trailer finner du her.

Firefly (11)

Firefly

Fox (2002): Serien som for all tid ga Fox et dårlig rykte? Ble kansellert etter knapt et dusin episoder, til stor protest fra seerne. Med den spinnville kombinasjonen av western og science-fiction har serien fått kult-status ulikt det meste annet. Serieskaper Joss Whedon fikk til slutt lage en film (Serenity) som på sett og vis avsluttet det hele.

Mer info og trailer finner du her. 

The Americans (25)

The Americans

FX (2013-): Kanskje den beste spionserien som går på amerikansk fjernsyn. Satt til 80-tallet, her følger vi livet til to sovjetiske agenter som i flere år har levd under dekke av å være et amerikansk ektepar. De har fått tenåringsbarn og jobber med å avdekke amerikanske hemmeligheter, samtidig som de sliter med å ikke la seg rive med av frihetene den vestlige verden kan tilby. Situasjonen tilspisser seg når en FBI-agent blir nærmeste nabo.

Mer info og trailer finner du her. 

Sherlock (18)

Sherlock 5

BBC (2010-): Den britiske nyversjonen av ikoniske Sherlock Holmes har tatt verden med storm og gjort Benedict Cumberbatch og Martin Freeman til superstjerner. Lekende, mystisk og altoppslukende – dette er en krimserie verdt å elske. Satt til moderne tid må mesterdetektiven løse kompliserte saker, det hele ispedd humor og eleganse serien er alene om å få til. Det går lang tid mellom sesongene og hver har bare tre episoder. Fordelen med det er at den passer seg ypperlig å binge for de som ikke har fått den med seg enda.

Mer info og trailer finner du her. 

Marvel’s Daredevil (2)

Daredevil_Horizontal-5Characters_US-MAIN3

Netflix (2015-): To menn ønsker å redde lokalmiljøet, men har ganske så forskjellig tilnærming til hvordan det skal gjøres. Produsent Steven S. DeKnight uttalte blant annet at The Wire var en viktig inspirasjonsskilde, noe som satt listen høyt. Den blinde advokaten Matt Murdock forsøker å finne identiteten til lederen av den kriminelle underverdenen i New York, en by nå preget av sterk korrupsjon. Historien er satt til det evig-voksende Marvel-universet, her i bydelen som omtales som Hells Kitchen.

Mer info og trailer finner du her. 

Rectify (3)

rectify 2

Sundance TV (2013-): Når Daniel Holden frikjennes for et mord han satt fengslet for i nesten 20 år, starter hans liv for å bli en del av det siviliserte samfunn. Problemet er at flere år på dødscelle og et lokalsamfunn som ikke er helt overbevist om hans uskyld, gjør det hele til en urovekkende og vanskelig opplevelse. Fengende drama fra serie-nykommeren Sundance TV. Serien gjør sitt inntog på listen etter at den ble lagt til hos Netflix nå i sommer.

Mer info og trailer finner du her. 

Breaking Bad (1)

Breaking Bad film

AMC (2008-2013): Hva er du villig til å gjøre for å sikre din families fremtid? Handlingen er smått morbid og et dypdykk i menneskelig psyke. Kreftdiagnose er en jævlig ting å få, men for Walter White blir det mer en oppvekker som får kjemilæreren til å starte å selge metamfetamin for å sikre familien en real slump med penger før sykdommen tar han. Med på laget får han en tidligere elev, sammen blir de en duo som skaper rabalder helt inn i de største narkotikakartell. Den snille og omtenksomme faren, hva vil dette gjøre med han?

Mer info og trailer finner du her. 

Hva mener DU?

Enig i listen? Noen serier som mangler som vi absolutt bør sjekke ut? Ønsker du tips til serie å se? Du vet hva du har å gjøre i så fall: Rop opp i kommentarfeltet. Ny oppdatert utgave av listen kommer på nyåret. Ønsker du oversikt over alle våre anbefalinger? Sjekk ut vårt billige abonnement som gir oversikt til komplette anbefalinger for alt som er på strømming og TV. 

11 KOMMENTARER

    • Hei Anne-Marte!

      Designated Survivor var ikke på tjenesten da denne ble utarbeidet, jeg tror den kommer til å gjøre det ganske så bra når vi kommer med oppdatert liste i vinter.

      Tror heller ikke Tyrant ble vurdert, litt usikker. Har selv ikke sett denne enda. Du anbefaler den?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X