De beste seriene på HBO Nordic (Høst 2016)

Del nyheten

Det er på høy tid vi kommer med ny liste over de beste seriene på HBO Nordic. Den er ment til å hjelpe dere lesere i å finne nye serier å sjekke ut.

Hele 18 nykommere, de fleste nye serier, har funnet sin vei inn på listen. Nytt siden sist er også at vi har styrket seriepanelet vårt med et par ungdommer og styrket panelet med et par kvinner, slik at det ikke lenger er mannsdominert.

Vi gjør obs på at det er meget høyt og jevnt nivå på HBO-listen, det skal dermed ikke mer enn en middels eller dårlig karakter fra 1 av panelets 11 medlemmer for å sende en serie langt nedover.

Redaksjonen har stemt over alt av serier de har sett, samtlige som har fått to stemmer eller mer og oppnådd middels karakter eller bedre er blitt tatt med. Det er også vektlagt slik at serier få i panelet har sett eller serier som er ganske ferske vil få det litt vanskeligere å nå høyt opp.

Vi håper den hjelper deg på vei til en ny seriefavoritt. Kom gjerne med dine egne tips i kommentarfelt!

Ønsker du oversikt over alle våre anbefalinger? Sjekk ut vårt billige abonnement som gir oversikt til komplette anbefalinger for alt som er på strømming og TV. 

Forrige rundes plassering er lagt til i parentes.

Ballers (RE)

Ballers S2

HBO (2015-): Actionstjernen Dwayne Johnson er stjernen i en underholdende serie om NFL, dette er en serie som har folkene bak Entourage og Friday Night Lights involvert.

Les mer om serien.

Vinyl (NY)

Vinyl Cast

HBO (2016): Det ble med en sesong for HBO-serien om 70-tallets rockemiljø. Mick Jagger, Martin Scorsese og Terence Winter var alle involvert i produksjonen, resultatet ble en serie som splittet publikum og kritikere. Om du er interessert i musikk og bransjen, sjekk den ut.

Les mer om serien.

Nurse Jackie (NY)

Nurse_Jackie_Holy_Shift

Showtime (2009-2015): En smart og sentimental serie om sykepleieren Jackie Peyton. Om du er på utkikk etter sterke kvinnelige rollefigurer, liker drama og litt kontroverser – da er dette serien for deg.

Les mer om serien.

Hung (80)

Hung

HBO (2009-2011): En kortlevd HBO-serie om en mann med minimalt med hell men maksimalt med penis. Etter at alt som kan gå galt går galt, ender Ray Drecker (Thomas Jane) opp med å profittere på sine edlere deler. Om du er interessert i et dypdykk i mannlig prostitusjon så trenger du ikke lete lenger enn dette.

Les mer om serien.

Ray Donovan (87)

Ray Donovan

Showtime (2013-): Er denne god, eller for likt The Sopranos og annet? Se gjerne og døm selv. En populær serie med skuespillere som sanker Emmy-nominasjoner. Dramaet er et godt tilskudd til den voksende anti-helt klubben i dramasjangeren. Her er det Ray Donovan, en mann med en trøblet sjel og fortid, som må sjonglere familieliv og jobben som «fikser» hos den rike eliten.

Les mer om serien.

Continuum (79)

Continuum

Showcase (2012-2015): Den første av flere sci-fi serier på HBO Nordic. Kanadierne viser at de har noe å fare med de også, her har vi en science fiction serie med mye å like. Kiera Cameron (Rachel Nichols) reiser tilbake i tid for å stoppe en opprørsgruppe fra å endre fremtiden.

Les mer om serien.

The Newsroom (81)

thenewsroomseason

HBO (2012-2014): Nyhetsdramaet til Aaron Sorkin setter et kritisk blikk på bransjen. Den skapte nok av furoe da den hadde premiere. Om du er glad i samfunnskritikk eller liker Sorkin-drama som The West Wing er det bare til å sjekke denne ut.

Les mer om serien.

The Shannara Chronicles (61)

Shannara_Ep101-4019MTV (2016-): HBO Nordic har i større grad omfavnet fantasy-sjangeren, som ikke er rart etter suksessen med Game Of Thrones. Serien er ment som familieunderholdning og er noe ganske annet enn den dystre og røffe eventyrserien satt til Westeros. Eventyr for hele familien, med en solid dose tenårings-såpe.

Les mer om serien.

Turn (NY)

Turn

AMC (2014-2017): Litt merkelig er det at en AMC-serie som både omfatter spionsjangeren og er et periodedrama har fått så liten oppmerksomhet. Denne er bare til å sjekke ut for de som aldri får nok av kostymedrama og spenning.

Les mer om serien.

The 4400 (75)

The 4400USA Network (2004-2007): Noen minnes kanskje at denne ble sendt på norsk fjernsyn i en tid hvor sci-fi mystikk opplevde sin høydare. 4400 mennesker som på mystisk vis forsvant over de siste tiår vender tilbake. Hva har skjedd? Og hvorfor vender de tilbake?

Serien var en av flere som kom i kjølevannet av Lost-bølgen på midten av 2000-tallet, uten å lykkes med å nå samme popularitet. Det ble totalt 4 sesonger før den ble kansellert. Passer fint for binge-formatet.

Les mer om serien.

Supergirl (NY)

Melissa-Benoist-as-Supergirl

CBS/The CW (2015-): Superheltserie er ikke noe tjenesten er kjent for og vi ble smått overrasket over at de kjøpte den inn, for å vise den fra oktober av. Denne sørger for et tilbud for ungdom og voksne som liker sjangeren, denne faller litt i samme kategori som The Shannara Chronicles. En serie for hele familien.

Les mer om serien.

Jericho (59)

JerichoCBS (2006-2008): Den post-apokalyptiske serien fikk mye hype men slet med å overbevise første halvdel av sesong 1. Men den ble merkbart bedre, bare for å bli kansellert etter kun en sesong. En av mediehistoriens mest spektakulære redningsaksjoner ble igangsatt av fansen, hvor folk ble oppfordret å sende nøtter til CBS. Noe som virket og flere episoder ble laget for å gi den en avslutning.

Les mer om serien.

True Blood (82)

truebloodHBO (2008-2014): Et popkulturelt fenomen av de sjeldne. Utgangspunktet, at vampyrer lever åpent i samfunnet, ga den en unik vri. Med HBOs frie tøyler var det også nok sex og grafisk action og gore til å tiltale oss de gangene manusarbeidet skrantet.

Les mer om serien.

Hell On Wheels (72)

HELL-ON-WHEELS-Season-1-Cast-Promo-600x343AMC (2011-2016): Westernserien fra kvalitetskanalen AMC ble aldri helt den samme suksessen som Mad Men og Breaking Bad, ei heller har den fått samme status som eksempelvis Deadwood. Men dette er absolutt en nokså god serie og vel verdt å sjekke ut for western-fansen.

Les mer om serien.

The Path (NY)

thepath.week8.del.1.-1277-1600x1600Hulu (2016-): Vi lot oss begeistre av traileren og syntes det er spennende med en serie som tar for seg et religiøst sekt-miljø. Samtidig digger vi Aaron Paul (Breaking Bad) og Hugh Dancy (Hannibal). Solid, om enn noe seig, drama.

Les mer om serien.

How To Make It In America (56)

how to makeitamericas2topp15HBO (2010-2011): Det ble kun to sesonger for serien man håper skulle erstatte Entourages popularitet. Som nevnte serie er også denne om jakten på «den amerikanske drøm», en tematikk produsent Mark Wahlberg er smått besatt av.

Les mer om serien.

Animals (NY)

animals-postHBO (2016-): En sær animasjonsserie med en spesiell vri. Det er Duplass-brødrene som står bak, her får vi livet servert fra dyrenes analytiske perspektiv.

Les mer om serien.

Masters Of Sex (54)

masters of sex 2Showtime (2013-): Det handler ikke overraskende om sex i denne kritikerroste Showtime-serien. Den tar utgangspunktet i en sann historie, vi følger den ambisiøse doktoren William Masters som forsøker å på vitenskapelig vis oppdage sexens hemmeligheter.

Les mer om serien.

The Magicians (NY)

MagiciansSyfy (2016-): Magikerserien er rettet mot Harry Potter-fans som er blitt voksne. Det nye tilskuddet til HBO Nordic-biblioteket gjør at tjenesten har litt mer variasjon. Den kan være ganske brutal.

Les mer om serien.

Californication (74)

californication-1280x800-010Showtime (2007-2014): Eksisterer det rett og galt, eller er alt bare konsekvenser? Smått sjokkerte seere ble vitne til David Duchovny i en helt annen rolle enn den som edle Fox Mulder i X-Files. I denne lille perlen av en serie spiller han den sjeldent edrue forfatteren Hank Moody. Det er sex, dop og rock slik vi sjelden har sett på TV før.

Les mer om serien.

Entourage (69)

entourage-season-8HBO (2004-2011): Gutteserien over aller gutteserier. Vi følger skuespilleren Vincent Chase i jakten på suksess i Hollywood. Med seg har han kompisgjengen. Agenten hans Ari Gold er en av tidenes morsomste rollefigurer, spilt til perfeksjon av Jeremy Piven. Han er bat-shit crazy og det på en god måte.

Les mer om serien.

The L Word (70)

The L Word 2Showtime (2004-2009): Serien som for alvor bragte livet til lesbiske jenter til TV-skjermen. Kanskje litt for mye melodrama her enn i klassikeren Queer As Folk, men på sitt beste er dette fengende drama.

Les mer om serien.

The Red Road (48)

theredroad_fafaSundance TV (2014-2015): Det mangler ikke på dramaperler fra nykommer Sundance, som her følger opp suksessen med Rectify. Serien, med Game Of Thrones-stjernen Jason Momoa i hovedrollen. Opplevde ikke helt den samme kritikersuksessen, men vi syntes nå den er vel verdt en titt.

Les mer om serien.

Sex And The City (71)

y99sexcast2_20000530_00477.jpgHBO (1998-2004): En av HBOs største suksesser og pioneer når det kommer til tema og fokus. Kanskje ikke den beste serien, men absolutt en av de mer historisk viktige – som skapte både debatt og sørget for å befeste HBO som seriemester for 15 år siden.

Les mer om serien.

Into The Badlands (NY)

Into_the_BadlandsAMC (2015-): En ambisiøs actionsatsing for nettverket bak Breaking Bad, Mad Men og The Walking Dead. Dramasekvensene er ganske så ordinære, men premisset er finurlig og actionsekvensene helt overlegent det meste annet vi har sett. Her mikses velkjent asiatisk kampsport med en dystropisk amerikansk fremtid.

Les mer om serien.

After The Thrones (NY)

after-the-thrones

HBO (2016-): Talkshow om TV-serien Game Of Thrones. Denne er for seriens største fans, som her blir servert detaljer og diskusjon om episodene.

Les mer om serien.

The Comeback (77)

comeback_The HBOHBO (2006-): En passende tittel, siden serien gjorde comeback til stor suksess i 2014. Friends-stjernen Lisa Kudrow spiller i serien som tar for seg Hollywood på både komisk og dramatisk vis. Det er ikke uvanlig at Hollywood lager serier om Hollywood, navlebeskuelse er blitt en egen kunst der. Men vi klager ikke, da få ting er morsommere enn satire om underholdningsbransjen!

Les mer om serien.

Difficult People (NY)

Difficult People

Hulu (2015-): Livet til to komikere som forakter det meste. En skreddersydd serie for alle som elsker komikersjangeren, gjerne også litt underholdende gretne og furtne rollefigurer.

Les mer om serien.

Billions (NY)

BILLIONS

Showtime (2016-): Den nådeløse verdenen til finansinstitusjoner blir her dramatisert i dette kyniske dramaet, som serverer nok av spenning og konflikter når en mektig megler og statsadvokaten braker sammen. I midten står advokatens kone, som jobber for megleren.

Les mer om serien.

Big Love (67)

Bill Paxton and Chloe Sevigny and Ginnifer Goodwin and Jeanne TripplehornHBO (2006-2011): Vi følger mormoneren Bill Henrickson (Bill Paxton) og hans ganske så store familie. Kritikerne elsker serien om den fundamentalistiske mormoneren. Et komplekst dramatisk dypdykk i familielivet.

Les mer om serien.

Bosch (RE)

BOSCH_210_21564_RT_S1-1600x1600Amazon (2015-): En ny krimserie som hyller det tradisjonelle i sjangeren. Basert på noen solide bøker, her følger vi en eldre etterforsker som ikke helt klarer å innfinne seg med samfunnets hyppige endringer. Obs! I perioder er ikke denne serien tilgjengelig på tjenesten.

Les mer om serien.

The Office (USA) (62)

office_michaelcomesbackNBC (2005-2013): Amerikanerne laget sin egen utgave av den britiske serien med samme navn, her med Steve Carrell i hovedrollen.

Les mer om serien.

Tell Me You Love Me (49)

tell me you love meHBO (2007): Som med Lucky Louie ble det kun en sesong av denne dramaserien, som i sin tid fikk mye oppmerksomhet for sin realistiske portrettering av seksualitet. En serie for de som virkelig ønsker seg et dypdyk i HBO-arkivet.

Les mer om serien.

The Affair (41)

TheAffairShowtimeShowtime (2014): Et utenomekteskapelig forhold og et mistenkelig dødsfall sørger for et slør av mystikk og drama. Spennende og nyskapende fortellerstruktur som henter inspirasjon fra klassiske filmer som Rashomon.

Les mer om serien.

Girls (66)

hbo-s-girls-is-the-best-new-tv-show-of-2012HBO (2012-): Det var litt av en gambling HBO tok med å satse på det nokså ubeskrevede bladet Lena Dunham, som skapte serien og inntok hovedrollen. Men gamblingen ga kjempegevinst. Her følger vi en gjeng hjelpeløse og selvopptatte jenter i 20-årene. Serien er minst like provoserende som den er morsom og er en av vår tids mest diskuterte serier.

Les mer om serien.

High Maintenance (NY)

High Maintenance 4553

HBO (2016): Ny serie på HBO Nordic, som forteller historien om en hasj-selger og kundene han møter. Finurlig og tankevekkende. En serie som alt har endel sesonger som webserie, før nå HBO har gitt den et hjem.

Les mer om serien.

Fear The Walking Dead (64)

Fear The Walking Dead sesong 2

AMC (2015-): Spin-off serien til The Walking Dead tar for seg utbruddet, hvor vi her følger en «moderne familie» oppleve det mystiske utbruddet som gjør at de døde vender tilbake – sulten på menneskesnacks.

Les mer om serien.

The Last Panthers (60)

The Last Panthers Bogdan

Sky/Canal Digital (2015-): Serien åpner med et dristig ran i en gullsmedforretning i Marseille. Det tragiske dødsfallet til en liten ung jente under brekket setter i gang en kjederedaksjon og får den britiske forsikringsagenten Naomi og hennes mentor Tom involvert. Her får vi se den mørke siden av Europa i et komplekst Europeisk drama.

Les mer om serien.

The Borgias (57)

borgias-0205-2Showtime (2011-2013): Paven slik vi aldri har sett han før. Vi følger Borgias-familien på sitt mektigste, med Rodrigo Borgia (Jeremy Irons) som Vatikanets nye kontakt med Gud.

Les mer om serien.

Vice Principals (NY)

Bill Murray Walton Goggins Danny McBride Vice Principals

HBO (2016): Vi liker godt den sære og særdeles frekke komedien om de to vise-rektorene som ikke skyr unna noe i kampen med å få den nye rektoren ut av vei – slik at de to kan kjempe om sin (u)rettmessige plass som skolens øverste sjef.

Les mer om serien.

Strike Back (63)

strikeback3_03-1600x1600Sky1/Cinemax (2010-2015): Actionpakket serie som ikke sparer på kruttet. Opprinnelig en Sky-serie med Richard Armitage (The Hobbit) i hovedrollen, men alt tok en ny vending til det bedre fra sesong 2 da Cinemax ble involvert og revitaliserte det hele. Nye hovedrolleinnhavere kom på plass og serien ble mer lekende og absurd action ulikt alt annet der ute. Vi liker særegenhet her i Serienytt og det scorer denne høyt på.

Les mer om serien.

Dexter (53)

dexter-season-7Showtime (2006-2013): I natt er natten! Hvem skulle tro en serie om en seriemorder kunne bli en slik favoritt? Hvis du ønsker neglebitende spenning i episode etter episode, da er jakten din over.

Les mer om serien.

Lucky Louie (50)

Lucky LouieHBO (2006): Før Louis C.K. opplevde kritikersuksess med Louie på FX forsøkte han seg med mindre hell på HBO i 2006. Også den gang stod han bak manus, regi og skuespill. En sikker vinner for fans av komikeren.

Les mer om serien.

Gomorrah (26)

Gomorrah-low-res1Sky Italia (2014): Basert på boken og filmen ved samme navn tar den for seg organsiert kriminalitet i Napoli. Den kan i beskrivelse minne mye om The Sopranos, men er noe helt eget og annerledes. Uten at det er en negativ ting. Ikke la deg skremme av at det foregår på italiensk. Sjekk den ut om mafialivet frister deg.

Les mer om serien.

Silicon Valley (43)

siliconValley_HBOHBO (2014-): Komisere om en gjeng geeks som forsøker å etablere eget selskap i teknologiens storstue Silicon Valley. Denne tar bransjen på kornet og leverer satire av høy kvalitet.

Les mer om serien.

Penny Dreadful (32)

Penny-Dreadful-2014-DShowtime (2014-): Skrekk og drama, dette er en serie fylt med kjente skrekkfigurer og ble godt mottatt av kritikerne. Dette er den perfekte miks av skrekk og periodedrama, med skuespill fra øverste hylle.

Les mer om serien.

Roots (NY)

Roots 232

HBO (2016): Nyversjon av den berømte serien med samme navn. Serien er en imponerende beretning om en av de mindre stolte delene av Amerikas historie, her er det slaveri som utforskes.

Les mer om serien.

Real Time With Bill Maher (46)

Ben Affleck, Bill Maher, Sam HarrisHBO (2003-): Bill Maher har provosert og underholdt i over et tiår. Han er ikke redd for å tråkke i salaten og gjestene er ikke redd for å irettesette han. En litt skjult perle av et aktualitetsprogram, som definitivt vet å provosere.

Les mer om serien.

Black Sails (76)

awesome-trailer-for-the-starz-pirate-series-black-sails-1Starz (2014-): Vi følger piratlivet, her løst basert på eventyret om Treasure Islands, den berømte boken til Robert Louis Stevenson. Kaptein Flint og John Silver møtes ikke akkurat under de mest ideelle omstendigheter, her får vi se hvordan de etter hvert endte opp som berømte piratduoen.

Les mer om serien.

Halt And Catch Fire (44)

halt_and_catch_fire_amc_a_lAMC (2014-): Nok en ny periodedrama som holder høy klasse. Denne gang er det 80-tallet og eksplosjonen som databransjen opplevde. Jepp, denne er som skapt for nerder og geeks der ute. Men andre bør fint finne mye å glede seg over også.

Les mer om serien.

Bored To Death (29)

bored-to-death1HBO (2009-2011): Før Cheers-stjernen Ted Danson fant seg til rette i CSI var han med i denne mindre kjente dramakomedien om privatetterforskeren og forfatteren Jonathan Arnes (spilt av Jason Schwartzman). Komikeren Zach Galifianakis er også fast inventar.

Les mer om serien.

Treme (20)

753961_Treme_404-011413_PS101111_PS81636-1600x1600HBO (2010-2013): En av mange HBO-serier på listen hvor The Wire-skaper David Simon står bak. Dette imponerende dramaet handler om New Orleans og dens innbyggere etter at orkanen Katrina herjet.

Les mer om serien.

30 Rock (52)

30 RockNBC (2006-2013): HBO Nordic liker å kjøpe inn satire og få serier er mer anerkjent enn denne. Tina Fey-serien tar for seg livet på settet til et sketsjeprogram. Alec Baldwin har hovedrollen. Serien viser at NBC har mer enn nok med selvironi, men den slet med å tiltrekke seg de store publikumsmassene tross mye god kritikk.

Les mer om serien.

Generation Kill (35)

Generation KillHBO (2008): Miniserie om krig og elendighet, denne gang med fokus på invasjonen av Irak i 2003. Med på manussiden sikret HBO seg The Wire-folkene David Simon og Ed Burns. De tok boken med samme navn og skapte fengende flott underholdning, fri for de vanlige klisjeene som gjerne følger slike historier. Ikke like kjent som Band Of Brothers, men fans av den serien bør gi denne en sjanse. Vi tror du kommer til å bli imponert.

Les mer om serien.

Rome (38)

RomeHBO (2005-2007): Omstendighetene rundt Caesars attentat og påfølgende konflikt med Cleopatra er bakteppet i serien om to vanlige romerske soldater, som ender opp med å påvirke store historiske hendelser. Dramet om Titus Pullo (Ray Stevenson) og Lucius Vorenus (Kevin McKidd) er et verdt å få med seg, spesielt for de som liker dramatisering av kjent historie.

Les mer om serien.

Vikings (58)

vikings_sesong2_History (2013-): Vikingdramet er en ypperlig serie for enhver som elsker drama, action og et kreativt og ikke alt for historisk korrekt skråblikk på vikingtiden. En av de beste actionseriene som gjerne har kommet litt i skyggen av Game Of Thrones. Det er det ingen grunn til, dette er en storslagen og engasjerende serie.

Les mer om serien.

Boardwalk Empire (39)

Boardwalk-EmpireHBO (2010-2014): Det var litt av et varp for HBO å sikre seg mafioso-mesteren Martin Scorsese, som fungerer som produsent for serien om Nucky Thompson. Men det er The Sopranos-manusforfatter Terence Winter som er seriens hjerte og sjel. Gjennom fem sesonger blir vi servert mafiadrama av ypperste klasse.

Les mer om serien.

True Detective (24)

True Detective 1HBO (2014-): I første sesong holdt antalogiserien nivået gående gjennom 10 episoder, mens andre sesong fikk en mer blandet mottagelse. Det er utvilsomt noe særegent over denne serien, som gjør sitt ytterste for å levere på alle områder. Visuelt storslagent med dialog som både er berusende og mindblowing.

Les mer om serien.

The Walking Dead (65)

the-walking-dead-companion-series-casting-call-amcAMC (2011-): En av de mest populære seriene til strømmetjenesten, gjør et voldsomt byks på listen – noe som nok handler mer om at vi nå har blitt flinkere til å fange opp ungdommens synspunkt i topplisten. Og ja, ungdom ser på denne skumle dramaserien – og de elsker den.

Les mer om serien.

Oz (28)

Oz2HBO (1997-2003): Blant de mange HBO-perlene var denne litt av en pioner. Før The Sopranos dro inn haugevis med seere og priser satt fengselsserien sitt preg. Den første timelange dramaserien til HBO som satt en standard og banet vei for den ene suksesserien etter den andre. Det var et klart tegn på at HBO kom til å bli en viktig faktor i dramasjangeren.

Les mer om serien.

Looking (55)

New-HBO-Gay-TV-Show-LookingHBO (2014-2015): Nok en av de kortlevde seriene til HBO, denne fikk i det minste en film til å avslutte historien. En nøktern og gode dramaserien om tre homofile menn i San Francisco, den omtales gjerne som «homseversjonen av Girls».

Les mer om serien.

Flight of the Conchords (37)

FLIGHT OF THE CONCHORDSHBO (2007-2009): En unik serie som følger livet til bandet med samme navn. Det haglet med Emmy-nominasjoner til denne kortlevde serien. Tar ikke lange tiden å konsumere den med såpass få sesonger, så hva er det du venter på?

Les mer om serien.

The Knick (16)

TheKnickCinemax (2014-): HBO-eide Cinemax kommer jevnlig med spennende serier, The Knick er en av de mest lovende så langt. Med stjernen Clive Owen i hovedrollen som doktor John Thackery og hans kolleger på starten av 1900-tallet. Det finnes uendelig mange legeserier, men ingen som denne her.

Les mer om serien.

Eastbound & Down (22)

Eastbound

HBO (2009-2013): Noe så uvanlig som en sportskomedie, denne her har en høy stjerne blant et par av redaksjonens medlemmer. En av de mer skjulte skattene i HBO-arkivet.

Et tidligere sportsikon vender tilbake til hjembyen for å undervise ungdom. Will Ferrel er en av produsentene og han dukker også opp i en gjesterolle, noe som er et klart hint om hvilken absurditet denne serien siktet på.

Les mer om serien.

Togetherness (47)

TogethernessHBO (2015-): Duplass-brødrene serverer her en herlig jordnært komedie som er en av HBOs mest skjulte juveler. Perfekt serie for alle kjærestepar der ut.

Les mer om serien.

Vice (NY)

VICE LOGONyhetsprogrammet som tar alt til et nytt nivå. Her kommer vi tett på hva som skjer i ulike deler av verden, hvor alt mulig av viktige tema blir behørig utforsket og dekket. Om du føler at kvaliteten på nyheter er blitt for tabloide kan Vice være redningen for deg. Vær obs på at dette er ganske så ufiltrerte nyheter, som merkes når eksempelvis krig og konflikter er tema.

Les mer om serien.

Survivors Remorse (NY)

Survivor's Remorse 24424214Starz (2014-): Profflivet til basketballspilleren Cam Calloway (Jessie T. Usher) står i fokus i denne komiserien. Ikke sett av så mange i redaksjonen, men godt likt av de som har fått tid til å sjekke den ut.

Les mer om serien.

Olive Kitteridge (31)

olivekitteridge03_article_story_largeHBO (2014): En litt sær minisere som utforsker depresjon, sjalusi og øvrig familieliv på en unik og gripende måte. Serien er eksepsjonell innen alt fra regi til Frances McDormands skuespill. For øvrig som en god vin, vi tror denne bare blir bedre og bedre med årene. Tidløs drama?

Les mer om serien.

In Treatment (45)

In TreatmentHBO (2008-2010): Dramaserien om hva som foregår på kontoret til en psykologi holder en særdeles høy stjerne blant kritikerne. Det gjenspeiler seg også i vår redaksjon, hvor få har sett den, men de som har sett den forguder den. Hverdagens psykologiske mysterier utforskes på hypnotisk vis.

Les mer om serien.

1992 (25)

beta-film_1992_stefano-accorsiSky Italia (2015): Fellini ville vært stolt av hva hans landsmenn leverer på seriefronten! En politisk thriller med Mad Men-inspirerte elementer, dette er et must for enhver som har rørt en bok innen statsvitenskap. En kritisk dramatisering av hvordan god PR kan forme politikken.

Les mer om serien.

The Jinx: The Life And Deaths of Robert Durst (21)

The Jinx Durst DirectorHBO (2015): Dokumentarserien ledet utrolig nok til arrestasjon av Robert Durst. Med utgangspunktet i forsvinningen til Dursts kone, mordet på forfatteren Susan Berman og Dursts nabo Morris Black utforskes her livet til den omstridte mannen. Stod han bak drapene? Hva har han å si til turbulensen og mystikken som omringer han?

Les mer om serien.

Getting On (NY)

getting on laurie metcalfHBO (2013-2015): Det ble tre sesonger av komiserien basert på den britiske serien ved samme navn. En serie med mørk humor, her blir vi servert noe ganske annet enn de utallige seriene satt til et sykehus.

Les mer om serien.

Show Me A Hero (NY)

show-me-a-hero-oscar-isaac-hboHBO (2015): Fjorårets miniserie finner seg godt til rette på topplisten vår. Det er lett å kjenne igjen stilen til The Wire-skaper David Simon, som skrev serien sammen med William Zorzi. Begge samarbeidet på The Wire. Dette er politisk drama på høyt plan.

Les mer om serien.

The Night Of (NY)

The Night OfHBO (2016): HBOs ferske miniserie imponerte voldsomt. Basert på den veldig gode britiske krimserien Criminal Justice fra 2008. Selv om det opprinnelig var tiltenkt som miniserie har ikke skaperne vært fremmed for nok en sesong. Hvis du er glad i høy puls, vel da er jakten din over.

Les mer om serien.

Westworld (NY)

Foto: HBO
Foto: HBO

HBO (2016-): Nykommeren får en pangstart på listen, selv om den i skrivende stund ikke har hatt premiere. Seriens fire første episoder, som redaksjonen har fått sett, imponerte såpass at den debuterte med en solid plassering. Dette er et sci-fi eventyr og drama som treffer på flere plan. Vi er spent på hvordan den holder seg når hele sesongen er sett og bedømt.

Les mer om serien.

Veep (27)

veep 3

HBO (2012-): Nok en komiserie-fulltreffer for Julia Louis-Dreyfus (Seinfeld, The New Adventures Of Old Christine). En satire av livet som visepresident. Så nær makten uten egentlig å ha noe som helst makt. Håver inn priser og Louis-Dreyfus er den suverene dronningen av komedie.

Les mer om serien.

Banshee (18)

bansheeCinemax (2013-): Actionmoro som har befestet sin plass høyt på lsiten. Ikke uventet, da den tar nye steg for hver bidige sesong. En ultramaskulin actionserie om tyven Lucas Hood. Norgesvennen Antony Starr har hovedrollen i en serie fylt med så mye sex og vold at endel seere sikker syntes det blir litt for mye.

Les mer om serien.

The Pacific (17)

pacific-hboHBO (2010): Andre runde med HBOs beretning om 2. verdenskrig, den første var med legendariske Band Of Brothers. Denne gang er det historien til Eugene Sledge, Robert Leckie og John Basilone vi blir servert, også denne gang med produksjon av øverste klasse. Ikke rart, da dette ble den dyreste miniserien i historien med en prislapp på over 200 millioner dollar.

Les mer om serien.

Six Feet Under (34)

Six Feet UnderHBO (2001-2005): Her følger vi familiebedriften til familien Fisher. Livet til brødrene Nathaniel (Peter Krause) og David (Michael C. Hall) gir oss et unikt innblikk i temaet døden. Alan Ball (True Blood, Banshee) står bak serien, noe som befestet hans posisjon som en av vår tids største serieskapere.

Les mer om serien.

Curb Your Enthusiasm (23)

Larry-David-in-Curb-Your-EnthusiasmHBO (2000-): Seinfeld-skaper Larry David hvilte ikke på sine laurbær etter at serien ble avsluttet og resultatet ble denne herlige improvisasjonskomedien. Ser ut som om den vender tilbake igjen med nok en sesong også. Den som venter lenge, venter på noe godt!

Les mer om serien.

Deadwood (8)

Deadwood2HBO (2004-2006): Cocksucker! Westernserien over alle westernserier, tidligere i år ble det klart at den vender tilbake med egen film. Et helt fantastisk karaktergalleri, med Al Swearengen (Ian McShane) og Seth Bullovk (Timothy Olyphant) i sentrum. Denne tok oss tettere på alt som foregikk i en gryende ny westernby, med sivilisasjonen bankende på døren. Den fikk aldri en skikkelig avslutning og Timothy Olyphant gikk videre til å bli stjernen i Justified, nok en fantastisk westernserie.

Les mer om serien.

Fargo (10)

Fargo_hires2-1600x1600

FX (2014-): Vi var særdeles skeptisk til antalogiserien i forkant, for man kan ikke bare fortsette Fargo-universet fra den legendariske filmen uten å trå meget varsom. Men den leverte en bemerkelsesverdig første sesong, med skuespill av øverste klasse. Utrolig nok gjentok den bedriften i andre sesong, som bestod av nye skuespillere og satt til et annet tiår. Obs! Serien er i perioder ikke tilgjengelig på tjenesten.

Les mer om serien.

John Adams (19)

John Adams2HBO (2008): Paul Giamatti fant seg godt til rette i rollen som advokaten som ble med å kjempe frem USAs uavhengighet, og senere ble landets president. Miniserien sanket inn den ene prisen etter den andre. Noe som var fullt fortjent.

Les mer om serien.

Luck (13)

luck bakgrunnHBO (2012): Det ble med kun en sesong av Dustin Hoffman-dramaet. Han og skuespillerlegenden Nick Nolte ga en gripende og interessant fortelling om livet rundt veddeløpsbanen. Michael Manns intense visuelle stil kom til sin rett her, men dessverre sørget tragedier på settet, hvor to hester døde, til at HBO avsluttet serien midt under produksjon av andre sesong. Dette kunne bli en av de beste seriene på alle områder.

Les mer om serien.

Last Week Tonight With John Oliver (12)

LastWeekTonight_HBOHBO (2014-): Nyheter har aldri vært morsommere og presentert mer lærerikt og med perspektiv. Uten filter. «Du er ingen politikers venn» har Oliver sagt om rollen som både journalist og komiker. Men han er absolutt en venn av seerne. Nyskapende, tankeprovoserende og hysterisk morsomt.

Les mer om serien.

Carnivàle (15)

CarnivaleHBO (2003-2005): Det er en gjenganger at favorittserier blant redaksjonen fikk et alt for korte liv, noe som også gjelder Carnivàle. Det ble kun to sesonger på den Twin Peaks insiprerte dramaserien om 30-tallets USA. Vidunderlig cinematografi og en gripende historie om et karneval midt i depresjonstiden gjør denne til en serie verdt å sjekke ut, selv om den aldri fikk de planlagte 6 sesongene.

Les mer om serien.

Parks And Recreation (2)

parks-and-recreation-leslie-and-ron_article_story_largeNBC (2009-2015): Satireserien med en haug av humortalent både foran og bak kamera, serien sparket også i gang karrieren til Chris Pratt (Guardians of The Galaxy). For alle som elsker politisk satire som eksempelvis Yes, Minister så er denne her et must.

Les mer om serien.

Enlightened (11)

enlightenedseason2whitedernHBO (2011-2013): En av de skjulte perlene som kanskje er listens mest overraskende innslag – i hvert fall så høyt. Denne herlige og sprø lille dramakomedien kunne både frustrere og fascinere i sitt korte liv. Vi følge Amy (Larua Dern) som desperat forsøker å få livet i orden etter et nervøst sammenbrudd. Nå ønsker hun å redde alle, som en kvinnelig Don Quixote.

Les mer om serien.

The Leftovers (14)

140303-the-leftovers-2p-900HBO (2014-): Med Lost-skaper Damon Lindelof på laget blir vi servert nok et spektakulært mysterium. Men denne gang er det liten interesse i finne ut hva som har skjedd, her er det sorg og tap som utforskes. Handlingen tar til tre år etter at 2% av verdens befolkning på mystisk vis har forsvunnet.

Dette er en av de mørkeste seriene HBO har servert oss, noe som sier sitt. Den er ikke for alle, men om du først liker deg i skyggene bør denne glede ditt seriehjerte. En mikset respons etter første sesong, men traff blink hos alt og alle med den høyst tankevekkende og følelsesladde andre sesong.

Les mer om serien. 

Twin Peaks (9)

Twin PeaksABC 1990-): Krim- og spenningsserien er med rette ansett som en av de mest revolusjonerende seriene noensinne laget.

ABC satset på David Lynch og Mark Frost tidlig på 90-tallet, resultatet ble en av de mest nyskapende og surrealistiske seriene vi noen gang har sett. Den spektakulære førstesesongen ble snakkis verden over, også her hjemme da serien ble sendt på NRK. Serien kommer tilbake i 2017, denne gang på Showtime og med Lynch i førersetet nok en gang. Som vi gleder oss!

Les mer om serien.

Band of Brothers (5)

Band Of BrothersHBO (2001): Dette er den suverene miniserien. Tom Hanks og Steven Spielberg slo hodene sammen og produserte er mesterverk om 2. verdenskrig. Å bli vitne til «Easy Company» og de alliertes fremmarsj overgår det meste. Serien er, ikke overraskende, fortsatt blant de mest kjøpte på DVD over et tiår etter den ble sendt første gang. Det blir ikke mer episk enn dette.

En klassiker og en verdig kandidat til å være tidenes serie.

Les mer om serien.

The Sopranos (3)

The SopranosHBO (1999-2007): Serien som for alvor bragte anti-heltene i førersetet som kvalitetshunderholdning. Mafiosoen Tony Soprano får angstanfall og begynner å gå til psykolog. Her blir vi servert karakterutforskning ulikt det meste annet. Sjeldent har vi sett bedre prestasjon enn den avdøde James Gandolfini serverte oss. Et mesterverk.

Les mer om serien.

Game Of thrones (5)

game-of-thrones-03HBO (2011 – ): Den høyt elskede TV-versjonen av bokserien A Song Of Ice And Fire har vært blant årets beste hvert år siden premieren. Det er en serie alle i panelet har sett, både unge og eldre – kvinner og menn. Alle er samstemte i at denne hører hjemme blant toppvalgene.

Da HBO fikk høre om et episk litteraturverk skrevet for å aldri kunne bli filmatisert eller gjort til TV-serie, så klarte de ikke unngå fristelsen. Noe vi skal være sjeleglad for. Game Of Thrones har dominert og fascinerer med å kaste etablert sjangerkonvensjon ut vinduet. Serien ga fantasy-sjangeren den respekt den fortjener.

Les mer om serien.

Mad Men (6)

MAD MEN Saison 3AMC (2007-2015): Matthew Weiner-serien leverte forrykende drama sesong etter sesong. Dette er, sammen med Breaking Bad, AMC-serien som HBO så gjerne skulle ønske de stod bak.

Seriens påvirkning på moderne TV-serier kan ikke undervurderes, ei heller hvilken effekt denne hadde på nykommeren AMC – et selskap som tidligere satset på å vise klassiske filmer. Det er ikke bare en knallgod serie, men også en historisk viktig en for bransjen.

Serien smeltet kritikernes hjerter med sin måte å bringe 60-tallet til live igjen, i sentrum står Don Draper – en av de mest komplekse anti-heltene du noensinne vil møte.

Les mer om serien.

The Wire (1)

The WireHBO (2002-2008): Krimdramaet har alt og enda litt til med gripende drama, fantastiske rollefigurer, lekende regi og subtil samfunnskritikk som unngår det kunstsykket å bli prekende. Verdens beste serie? Godt mulig det.

Den er nå også tilgjengelig i remastered edition.

Les mer om serien. 

Ute av listen siden sist

Serier som har forsvunnet fra tjenesten eller blitt veid og funnet for lett:

Friday Night Lights (7), The Honourable Woman (30), Spartacus (33), Top Of The Lake (37), Luther (39), The Shadow Line (42), Happyish (48), Battlestar Galactica (51), Arn (78), Varg Veum (73), House Of Lies (83), 12 Monkeys (84), Hello Ladies (87), Klondike (86)

Enig i listen? Noen serier som mangler som vi absolutt bør sjekke ut? Du vet hva du har å gjøre i så fall: Rop opp i kommentarfeltet. Ny oppdatert utgave av listen kommer på nyåret.

Ønsker du oversikt over alle våre anbefalinger? Sjekk ut vårt billige abonnement som gir oversikt til komplette anbefalinger for alt som er på strømming og TV. 

Annonse