Intervju med Fear The Walking Dead-sjefen om sesong 2 og fremtiden

Annonse

Historien om Travis, Madison, Nick og de andre forsetter i sesong 2. Vi har intervjuet serieskaper og sjefprodusent Dave Erickson  om hva vi har i vente.

Fear The Walking Dead Greg Nicotero Dave Erickson
Greg Nicotero og Dave Erickson under innspillingen av Fear The Walking Dead. Foto: AMC

Hva kan du fortelle om disse episodene av sesongen?

En av hovedtemaene er spørsmål om tilhørighet til et hjem og forsøket på etablere det på nytt. Vi endte den første delen der familien ble brutt opp, og det gjorde vi fordi vi ville fokusere mer på karakterer enkeltvis over resten av sesongen. Så vi ender opp med å ha Madison, Stand og Alicia forsøke å etablere en ny hjemmebase, fordi Madison er desperat i jakt på å finne Nick igjen. Da han forsvant fra henne tidligere visste hun alltid hvor han var, enten det var i et narkoreir eller annet, så det er første gang det egentlig ikke er noe hjem for han å returnere til. Vi vil se Madison desperat forsøke å sette opp et nytt hjem, slik at han skal ha et sted å returnere hjem til, hvis hun finner ham. Dette leder også til en konflikt mellom Alica og Madison, fordi for første gang er de isolert sammen, og Alica må føle på at Madison alltid har favorisert Nick ovenfor henne.

Samtidig er Nick på sin egen slags spirituelle reise, for å forstå apokalypsen og hans sted i den. Madison ser på reisen hans som at han har subsidiert død og de døde med heroin. Men det Nick egentlig forsøker på er å finne et sted hvor de døde ikke er monstre, og han tror han har funnet et slikt sted i starten av disse episodene.

For Travis er oppgaven hans å fikse sin sønn, fordi han tror at hvis han tilbringer nok tid med Chris så vil han ende opp på riktig vei og igjen bli den gode gutten han var som yngre. Men de de vil krysse veier med noen folk som har en plan og en destinasjon som er nord for grensen, og det tvinger Travis til å forklare eller avsløre til hans sønn at han faktisk vil returnere til familien, og få alle samlet igjen. Det vil ende opp med å være tøft for Chris å svelge.

Hvorfor valgte dere å åpne denne delen av sesongen med å sentrere veldig rundt Nick?

Det er flere grunner. Hovedgrunnen er at Nick gjør en stor og tankefull beslutning på slutten av den første delen av sesongen. Jeg tror det var bra å starte med ham for å gi en bedre forståelse for hans historie, men også hans om hvor han kom fra, hans far og hva Celia gjorde med ham. For Nick er denne reisen nesten hans utgave av filmen The Revenant. Nick føler han ikke kan dø, og hva han har gjort har ført ham inn i denne situasjonen hvor han føler at han burde ha dødd. Så vi ser hvordan dette utspiller seg i de to første episodene nå.

Det er et stort spørsmål i serien nå. Er Daniel Salazar død, eller ikke? 

For karakterene på serien er han død, og det viktigste er at hans datter Ofelia tror at han er død. Det vil endre hvordan hun er i denne delen av sesongen, og det endrer veien og dynamikken hennes betydelig. Men mitt håp er at vi ikke vil se Daniel mer denne sesongen, men jeg håper vi vil se en han gjenoppstå i sesong 3 og forsette den historien.

Hva kan du fortelle om den nye karakteren Luciana (Danay Garcia)?

Før apokalypsen kom Luciana fra sør i Mexico. Hun kom til Tijuana for en fabrikkjobb, og hennes bror i forveien for å finne et sted de kunne bo. Hun tror på trosystemet til denne nye gruppen vi møter denne sesongen, som er en slags ekspansjon av hva også Celia trodde på. Det er ideen om at de døde er ikke å frykte, at det at døde mennesker gjenoppstår bare er en evolusjon og et skritt videre mot hva som vil bli en bedre verden. Hun er veldig viet til Alejandro (spilt av Paul Calderon) etter at han hjalp dem. Han var farmasøyt i den gamle verdenen, og veldig respektert i sitt nabolag, så og si nabolagets lege. Luciana er en som tror at dette bare er et skritt i en større historie, og hun har et stort håp som vil bli utfordret av Nick og noen avsløringer som oppstår i den konfrontasjonen. Hun er også en veldig tøff kriger i denne apokalypsen, som kan håndtere seg selv ganske bra. Hennes eneste svakhet er blind tro, slik at hun ikke ser lovene eller reglene til andre mennesker, noe som gjør at disse reglene og lovene har en større påvirkning på henne når hun oppdager dem.

Fear The Walking Dead sesong 2 Danay Garcia
Danay Garcia, Carlos Sequra og Alfredo Herrara i Fear The Walking Dead. Foto: AMC

Har dere en klar plan for hvor serien kommer til å gå i fremtidige sesonger?

Vi er i manusrommet nå for å kartlegge sesong 3, så vi har en ganske klar plan for hvordan neste sesong vil gå mens vi skriver den. Så har vi også karakterutviklinger mellom karakterene jeg ønsker å se, men hvordan disse ender opp, eller hvilken sesong, har jeg ikke klart for meg enda. Det er en emosjonell historie og et klart sluttpunkt for meg i serien, men det er hvor mange sesonger vi får som vil tilsi om vi får tid til å fortelle det hele.

Er det sjanse for at serien vil bevege seg vekk fra å være satt i Mexico i framtiden?

Vi kommer til å forsette å spille inn i Mexico, slik som vi har gjort med sesong 2. Vi starter med å spille inn sesong 3 i desember, som vil ha noen historier nord for grensen, men handlingen vil være hovedsakelig satt i Mexico. Så vær forbedret på at serien vil forsette å være satt i landet.

Er det noe håp om å se Alex returnere til serien?

Det gjenstår å se. I den siste episoden hun dukket opp hadde hun en innvirkning på Travis, og enhver karakter vi ikke ser dø har uansett en sjanse for å returnere. Men jeg føler at vi skylder henne litt historie. Michelle Ang er en veldig flott skuespiller og karakteren er god, så jeg vil gjerne se en verden hvor hun returnerer, men det er enda noe vi jobber igjennom.

Alex Fear The Walking Dead Michelle Ang

Vil sesong 2 avslutte med en cliffhanger eller ikke?

Avslutningen vil introdusere elementer som er viktig for sesong 3. Jeg tror det alltid er en del ting å bygge opp, og du bør på en måte avslutte forrige sesong før du starter neste for å si det sånn, men sesong 2 vil også avslutte med en form for cliffhanger og ubesvarte spørsmål. Så har vi jo også familien så spredt og brutt opp, så vi har en vei igjen før hele familien kommer sammen, for det blir også spørsmål om når og hvordan de finner hverandre igjen. Så forhåpentligvis vil det få folk til å forsette å se serien i sesong 3.

Prøver dere å lytte på kritikken The Walking Dead fikk nylig for sin cliffhanger?

Ja, vi har sett noe av kritikken, men Scott Gimple & Co har sin plan med The Walking Dead som jeg tror får mange til å komme tilbake likevel, når de returnerer i høst med ny sesong. Fear The Walking Dead og The Walking Dead er annerledes, og designet for å være annerledes.
Fear The Walking Dead er tilbake med del 2 av sesong 2 mandag 22. august på HBO Nordic.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X