Daniel Craig er kanskje ferdig som James Bond, men skuespilleren vil være å se i en ny serie, som i dag fikk grønt lys til serie av amerikanske Showtime.

James Bond-stjerna har vært tilknyttet dramaserien Purity, en dramaserie som har i likhet med True Detective og House of Cards har hatt hovedrolleinnehavere tilknyttet prosjektene før de ble kjøpt opp.

Purity er basert på Jonathan Frazenn-boka med samme navn.

Boka handler om en målløs ung kvinne som heter Purity, men som kalles Pip, som ble oppdratt under uvanlige omstendigheter i Nord-California. Etter universitet ender hun opp med å flytte fra Oakland til Bolivia til Denverigjennom en serie jobber og forhold med like merkverdige mennesker.

Annonse

Den andre sentrale karakteren er Andreas (Craig), en karismatisk tysk provokatør. Andreas leder en organisasjon som overser alle hemmelighetene i verden hvor Pip får en praksisplass i leting etter sin identitet.

Produsent Scott Rudin (The Girl with the Dragon Tattoo, Steve Jobs og The Newsroom) er med som produsent. Oscar-nominerte Todd Field (Little Children) skriver manuset for prosjektet sammen med Franzen.

Serien har fått grønt lys for to sesonger på 10 episoder hver. Det er ikke røpet om serien har fremtid utenfor de første 20 episodene.

Craig blir dermed med på samme kabel-tv kanalen i USA som er hjemmet til Penny Dreadful, hvor James Bond-navn står både foran og bak kamera i form av både John Logan, James Bond-stjerna Timothy Dalton, og Craig sine tidligere motskuespillere Eva Green og Rory Kinnear.

Forrige Franzen-boken som tiltenkt tv-skjermen var The Corrections, som endte opp som en halvferdig pilot på HBO for noen år tilbake regissert av Noah Baumbach. I piloten hadde Maggie Gyllenhaal, Ewan McGregor, Chris Cooper, Dianne Wiest, Greta Gerwig og Rhys Ifans de sentrale rollene.

Purity vil starte produksjonen neste år.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here