Preacher. Foto: AMC
Preacher. Foto: AMC
Annonse

Preacher-tegneseriene er på vei til tv-skjermen denne sommeren. Nå er det kjent at serien ender opp på Viaplay her i Norge.

Basert på Preacher-tegneseriene til Garth Ennis og Steve Dillon følger Preacher den uforenlige predikanten Jesse Custer (Dominic Cooper kjent fra Captain America) i en småby i Texas. Jesse inntar seg en mystisk enhet som gjør det mulig for ham å utvikle en svært ukonvensjonell makt. Sammen med sin eks-kjæreste Tulip (Ruth Negga fra Agents of S.H.I.E.L.D.) og irske vampyren Cassidy (Joe Gilgun fra Mifits og This is England), legger Custer på en reise for å bokstavelig talt finne Gud.

Anatol Yusef (Boardwalk Empire), Earl W. Brown (Deadwood, American Crime), Tom Broke (Game of Thornes), Derek Wilson (Rectify), Ian Colletti (Rake) og Lucy Griffiths (True Blood) har også faste biroller i serien. Emmy-nominerte Elizabeth Perkins (Weeds) og Oscar-nominerte Jackie Earle Haley (Watchmen, Little Children) gjestespiller også i flere episoder av serien.

Serien er utviklet til serie av Seth Rogen og Evan Goldberg (This is The End, Sausage Party) med Sam Catlin (Breaking Bad).

Serien hadde verdenspremiere i april på kulturfestivalen SXSW. Anmeldelsene tilsier at serien har klart å holde sjarmen til tegneseriene, samtidig som den har gjort seg bedre passet for tv-skjermen.

Annonse

AMC har tidligere hatt stor suksess med en annen tegneserie som ble tv-serie, nemlig storsuksessen The Walking Dead som er en av de største tv-seriene i USA akkurat nå.

Sesong 1 av Preacher består av 10 episoder.

Preacher får premiere 23. mai, innen 24-timer etter serien har hatt premiere på AMC i USA.

https://www.youtube.com/watch?v=Y-Ocrff7Ep0

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer