Annonse

Ryktene om at True Detective-regissør Cary Fukanaga er i forhandlinger om å regissere Stanley Kubrick’s Napoleon for HBO viste seg å stemme. 

For noen få uker siden hørte vi at Fukinaga ville regissere Stanley Kubrick’s gamle Napoleon-prosjekt som en miniserie for HBO. Dette er i dag et av prosjektene HBO har forsøkt å gjøre lenge, ryktet som ble startet av Kubrick sin langvarige produsent og kollega Jan Harlan på Twitter hørtes for godt ut til å være sant uten noe bekreftelse fra HBO.

Men nå kan The Hollywood Reporter legge til at Fukunaga er i forhandlinger om å regissere miniserien, som vil handle om den fransk keiseren Napoleon Bonapartes kamp i det 19. århunde for å bringe Europa under hans totale kontroll.

Miniserien er basert på Kubricks research som aldri ble en film på grunn av regissørens dødsfall i 1999. Steven Spielberg som var venn av Kubrick, som også tok over prosjektet A.I.: Artificial Intelligence og lagde film ut av det, har vært involvert i utviklingen av Napoleon og vil være produsent på prosjektet.

Spielberg, Darryl Frank and Justin Falvey vil produsere prosjektet under Amblin Television banneret, som tidligere har vært med å produsere serier som The Americans, The Borgias, Terra Nova og Akutten.

Annonse

David Leland vil skrive manus, etter et lengre kreativt samarbeid med Spileberg. Leland har både regissert og skrevet tv-serier. Han er kanskje best kjent som regissør med The Borgias, men fikk Emmy sammen med andre for regien av Band of Brothers. Leland regisserte selv den fantastiske episoden  «Bastogne» av HBO-miniserien.

Fukunaga, som regisserte alle episodene av sesong 1 av True Detective og filmen Beasts of No Nation for Netflix, er allerede svært aktivt. Fukunaga vil trolig gjøre ferdig den amerikanske utgaven av norske Maniac for Netflix før han starter på Napoleon. Så når det er avgjort vil HBO endelig annonsere miniserien.

Kubrick endte opp med å bruke store deler av 60-tallet til research for dette prosjektet. Han skrev et manus, planlagte store kampscener (som ble sagt å inkludere tusenvis av statister), og samlet nærmere 20 000 bilder til å forme produksjondesignet til prosjektet. Bøker har blitt skrevet om dette prosjektet også.

Tidligere var Baz Luhrmann, regissør av filmer som Moulin Rouge!, Romeo + Juliet og ny-utgaven av The Great Gatsby siktet for å regissere miniserien. Luhrmann hoppet av prosjektet en gang i 2014, og vil denne sommeren være aktuell med sin første serie eksklusivt for rivalen Netflix.

Dette er uansett gode nyheter om man er fan av Spielberg, Kubrick, Fukunaga, Leland eller historier om Napoleon. Eller bare en god miniserie.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer