Maniac var såvidt sett av noen i Norge før nyheten slapp forrige uke at serien vil få en amerikansk utgave. Nå er det kjent at den amerikanske utgaven med de Oscar-nominerte skuespillerne Jonah Hill og Emma Stone vil ende opp på Netflix.

Streaming-giganten har tidligere et godt forhold til prosjektets regissør Cary Fukunaga (True Detective), etter at Netflix kjøpte rettighetene for hans film Beasts of No Nation. Regissøren som ble både kritikerrost og Emmy-vinner for sin regi av True Detective er forventet å regissere alle episodene av Maniac. Det er ikke funnet en manusforfatter for prosjektet enda, men søket er underveis.

Originale Maniac kommer fra serieskaperne og skuespillerne Espen PA Lervaag og Håkon Bast Mossige. Serien som var en del av programprosjektet TV Lab hos TV2, hvor flere piloter hvor responsen (og trolig litt tenking fra TV2 sin side) avgjorde om prosjektene vil ende opp som fullverdig programmer. Noe det ble med 10 episoder bestilt av TV2.

Maniac er beskrevet som en mørk komiserie, hvor alt delvis foregår inne i hodet til en psykisk syk mann (Lervaag) lagt inn på en psykiatrisk avdeling.

Annonse

Maniac er dermed solgt til en tv-kanal eller streamingtjeneste før både Daniel Craig-serien Purity og Gillian Flynn-serien Sharp Objects med Amy Adams, som har også blitt lagt ut for salg de siste ukene.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here