Star Wars VIII-produksjonen i gang. Dette vet vi

0

Disney sparket i gang hypemaskineriet til Star Wars Episode VIII med en liten smakebit av første innspillingsdag, som du kan se over. Vi tar en liten oppsummering av hva du har i vente. Det sier seg selv at her er det spoilere for forrige episode, samt litt avsløringer om hva som venter oss i neste film.

Ny regissør og manusforfatter

Det er ny regissør denne gang, J.J. Abrams er erstattet med 42 år gamle Rian Johnson. Det er ikke mer enn knappe ti år siden han debuterte med kritiker-favoritten Brick i 2005, nå er han ansvarlig for oppfølgeren til en av tidenes mest suksessrike filmer. Nylig passerte Star Wars: The Force Awakanes bilettsalget 2 milliarder dollar, som gir den en foreløpig 3. plass over tidenes mest innbringende filmer (11. plass om man tar hensyn til inflasjon).

Det ligger ikke noe drama bak regissørbyttet, også påfølgende episode (IX) vil få ny regissør (Colin Trevorrow, som regisserte Jurassic World). Johnsons mest kjente verk er Bruce Willis og Joseph Gordon-Levitt-filmen Looper, i tillegg til Breaking Bad-episoden Ozymandias. Sistnevnte er en god kandidat til tittelen «tidenes beste episode» av en TV-serie.

Rian Johnson står også bak filmens manus, et velkjent krav fra en mann som ikke akter å regissere filmer ført i pennen av andre. Mye står og faller på hva den unge regissøren makter å levere. Han har fått med seg Steve Yedlin som kinematograf, også han et nytt tilskudd til Star Wars-produksjonstemaet. De to har tidligere samarbeidet på filmene Brick, Looper og The Brothers Bloom.

Annonse

Vi kan nok trygt forvente at Johnsons setter sitt preg på filmens tone og fokus, selv om Disney nok sørger for at det hele henger sammen. Ut fra uttalelser, blant annet fra J.J. Abrams, er det ikke en klar plan på hvor historien vil ende opp. Abrams hadde sine tanker om hva VII kunne handle om og har delt de med Johnson, men til syvende og sist er mye opp til hvilken retning den nye regissøren velger å ta. Han står også bak manus for Episode IX. Både Abrams og filmens stjerne Daisy Ridley har lovprist manuset.

Planene Star Wars-skaper George Lucas hadde for den nye trilogien ble vraket av Disney, som valgte en mer nostalgisk tilnærming med den første episoden. Lucas har ingen kontroll over universet han skapte, han solgte hele selskapet sitt til Disney for 4 milliarder dollar i 2012. En avtalte som blant annet sikret Disney rettighetene til Star Wars og Indiana Jones. Selskapet har også kjøpt opp Marvel, selskapet bak superheltfilmer som The Avengers, og med det sikret seg noen av de mest kjente merkevarene (Marvel-guru Stan Lee har til og med, noe fleipende, påpekt at de ulike universene fint kan smeltes sammen om Disney ønsker det).

 

Nye skuespillere og …. Harrison Ford tilbake?

Star Wars postersOscar Isaac (Poe Dameron), Daisy Ridley (Rey), John Boyega (Finn), Lupita Nyong’o, Domhnall Gleeson (General Lux), Anthony Daniels (C-3PO), Gwendoline Christie (Captain Phasma), Andy Serkis (Snoke) og Adam Driver (Kylo Ren) er alle bekreftet å vende tilbake.

Merkelig nok ryktes det også at Harrison Ford på plass. Hvordan det er mulig? «Han hviler» fleipet Ford i et intervju. Med tanke på det magiske Star Wars-universets kreative tilnærming er det mange måter å løse det på. Det kan være en form for «force ghost», selv om Han Solo ikke var en Jedi, kan vi aldri vite hvilke krefter mester Skywalker har tilegnet seg de siste 30 årene. Det kan også være alt fra hallusinasjoner til tilbakeblikk. Et enkelt hologram er en annen måte gi Han Solo litt tid på lerretet, med tanke på at Han Solo og Luke ikke møtte hverandre i The Force Awakens vil nok fansen ha satt pris på en eller annen form for interaksjon mellom de to frihetsforkjemperne. Men Harrison Fords navn er utelatt i nyeste pressemelding, det samme gjelder Peter Mayhew (Chewbacca), det er dermed ikke endelig avklart om han dukker opp i en eller annen form.

Det er også store forventninger til Mark Hamill, i rollen som Luke Skywalker. Med kun en håndfull sekunder i forrige film, forventes det i det minste at han får en Obi-Wan lignende rolle denne gang. Carrie Fisher (Leia) vil ventelig også ha en rolle i kommende film.

Nye skuespillere er Benicio del Toro (The Usual Suspects, Guardians Of The Galaxy), Laura Dern (Jurassic Park, Enlightened) og Kelly Marie Tran. Mens de to første er velkjente skuespiller, er sistnevnte et ubeskrevet blad. Det var lenge ryktet at Tatiana Maslany, Gina Rodriues og Olivia Cooke ble vurdert for en rolle, men dette kan bety at Tran vant den kampen.

Med mindre de er vurdert for en annen rolle. Det dukker nok også opp flere skuespillere. Regissør Johnson har tidligere samarbeidet med Mark Ruffalo (som åpent har gått ut og sagt han ønsker en rolle i filmen), nevnte Bruce Willis og ved et par anledninger også Joseph Gordon-Levitt (viktige roller i både Looper og Brick, samt en cameo i The Brother’s Bloom). Det er ikke utenkelig at Johnson tyr til det trygge og kjente hvis behovet dukker opp.

 

Innspillingen startet på Skellig Michael

Skellig MichaelKlippet øverst med Luke Skywalker er spilt inn på Skellig Michael, en irsk øy som ble benyttet for å spille inn siste scene i Star Wars: The Force Awakens. Det er stedet hvor Luke Skywalker har oppholdt seg i et ukjent antall år. Det er litt forvirring om det kanskje alt er spilt inn en scene, da det i fjor høst ble rapportert at en scene der ble spilt inn for episode VIII.

Det er et verneverdig område med store utfordringer når det gjelder produksjon. Krav fra myndighetene og utfordrende værforhold tilsier nok at tiden på øyen blir begrenset.

Primært er det Pinewood Studios, like utenfor London, som blir benyttet for innspillingen av filmen. Det var også der The Force Awakens ble spilt inn.

 

Filmens premiere forskjøvet

Opprinnelig var filmens premiere tiltenkt å være i mai 2017, men ble tidligere i år flyttet hele syv måneder. Ny dato er 15. desemeber 2017. De ekstra månedene er det nok godt å ha til rådighet, da pre-produksjonen av de nye Star Wars-filmene er betraktelig kortere enn da George Lucas hadde ansvaret.

Utålmodige sjeler kan alltids kose seg med Rogue One mens man venter. Den Gareth Edwards-regisserte filmen er første ut i en egen Star Wars antalogi-serie av filmer. Filmens handling tar for seg rebellene som stjal de hemmelige planene til Death Star. Forest Whitaker, Ben Menelsohn (Bloodline) og Felicity Jones har blant annet roller i filmen. Filmen premierer 16. desember i år.

De blir noen spennende år for Star Wars-fans. Vi skal selvfølgelig følge utviklingen tett her hos oss.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here