Sportsgal? Fem serier du nå rekker å sjekke ut (siden Norge ikke gikk til EM)

Del nyheten

Det ville seg ikke denne gang heller for våre fremste fotballmenn. Norge var tannløs, rådvill og jevnt over ganske kjipe å se på. Ballinnhav betyr ikke alt og det var nok mange som tenkte tilbake til den gangen vi knapt var borte i ballen, men likevel feide over Brasil. For en merkelig idrett fotball er!

Men la oss ikke grave oss ned! For den enes død er flere seriers brød. Eller noe i den dur.

Nå slipper vi tross alt at de neste månedene går med til utallige clickbait-artikler om Martin Ødegaard, nye pinlige Norge-sanger og tusen fotballeksperters synsing om alt fra fotballsko til lagoppstilling. Det skader ikke med litt pause fra Mini, Davy, Lars og co. Her er det snakk om mange ledige timer i kalenderen!

Jeg er i samme båt som mange sportsinteresserte som også elsker TV-serier: Tidsklemmen. Så hva bedre da enn å dele litt erfaring om hva som nå kan utforskes? Her er fem serier som forhåpentlig har fart, spenning, sport og kampånd som landslaget ikke helt klarte å oppdrive denne gang. Alle er i skrivende stund tilgjengelig for strømming her hjemme. La oss sette i gang!

Friday Night Lights

Kanskje den beste sportsserien som er å oppdrive. Etter år med ros til Kyle Chandlers prestasjoner som den karismatiske treneren Eric Taylor, fant jeg tidligere i år endelig et ledig tid til å sjekke ut serien som er nummer to på vår HBO Nordic-liste. Hvordan kunne jeg unngå å se denne her før? Den er jo fantastisk! Etter den gripende første episoden, hvor en tragedie inntreffer på banen, settes treneren, laget og lokalmiljøet på en stor prøvelse. En altoppslukende historie, det var det bare til å neglisjere ungene, ta ferie fra jobb og benke seg foran TVen (seriøst, ungene ble overlatt til seg selv – for også fruen ble hektet på denne. Men det gikk greit, for Friday Night Lights fungerte som god barnevakt for de).

Dette er en serie som vil gjøre deg til en bedre trener. Hører du Høgmo?

Sjeldent har jeg sett en slik kombinasjon av drama, spenning og godt skuespill. Den klarer kunststykket å favne bredt, passer seg både for ungdom og voksne, samtidig som den føles som om det er noe HBO eller AMC kunne produsert. Den sanket inn priser og nominasjoner i konkurranse med serier som Breaking Bad og Mad Men. Ekteparet Taylor klarer for øvrig det kunststykket å gjøre et ekteskap interessant på TV-skjermen.

I skrivende stund finner du denne på HBO Nordic. Du kan sjekke seriesøket vårt hvis du ikke finner den der når du leser dette.

Luck

Luck2Jeg skal gledelig innrømme at hesteløp alltid har virket som en traurig affære som kun engasjerte meg i en episode av Bamse – verdens sterkeste Bjørn som barn. Det var inntil Dustin Hoffman og Nick Nolte bestemte seg for å bli med på Michael Mann-prosjektet Luck.

For en nydelig serie! Idrett, litt mafiavirskomhet og en herlig atmosfære – denne bygger en interessant verden hvor veddeløpsbanen er knutepunktet. Dessverre ble det bare med en sesong, etter at heste-dødsfall under innspilling av sesong 2 gjorde at serien ble kansellert. Går slik når man får dyrevernere på nakken. Men avgjørelsen var forståelig.

I det minste fikk vi en sesong som kom tettere på hesteløp enn noen annen. Pulsen øker bare jeg tenker på dette nydelige innslaget av en serie.

Du finner den på HBO Nordic.

Kingdom

KingdomEt sjeldent innblikk i et MMA-miljø tar flere uventede retninger og serverte ganske gripende drama. Frank Grillo (Captain America: Winter Soldier) spiller en noe uvanlig familiefar som trener opp sine to sønner til å banke opp andre i ringen. Om ikke de to var en håndfull dukker også hans gamle stjerne Ryan Wheeler (Matt Lauria) opp etter et lengre fengselsopphold.

Det er nok av interessante karakterer i denne testosteron-fylte serien, men den som stjeler showet helt er Jonathan Tucker som den rebelske Jay Kulina. En kommende stjerne den mannen der. Denne serien er alt annet enn hva man tror i forkant. En av fjorårets mest overraskende serier.

I skrivende stund finner du denne på TV 2 Sumo. Du kan sjekke seriesøket vårt hvis du ikke finner den der når du leser dette.

Spartacus

Spartacus - GannicusNår man blir litt vel lei av å se på alt skuespillet og pinglete adferd fra primadonnaer under fotball-VM, er det bare til å sjekke ut hvordan gladiatorene hadde det. Her filmer man først når man har mistet en arm eller to! Den episke beretningen om slaven Spartacus tar først for seg hans liv i arenaen, hvor krigeren må trene, bygge allianser og blidgjøre romerne – samtidig som han må overleve i arenaen.

Det er ikke en serie for sarte sjeler, den fortsetter med imponerende actionsekvenser i senere sesonger da den går fra en serie om livet i arenaen til livet som opprører. En av de beste actionseriene fra det siste tiår, om du ikke lar deg skremme av en veldig lekende grafisk visuell stil.

Spartacus er i skrivende stund tilgjengelig flere steder. Viaplay, HBO Nordic og Netflix viser alle gladiatorgalskap. Om du ikke finner den der, sjekk vårt seriesøk for oppdatert tilgjengelighet.

Ballers

Ballers HBO 14224HBO-serien er kanskje ikke deres sterkeste kort, men den er nå et frieri til Entourage-fansen som her får en sportsinspirert serie. Jeg har nettopp begynt å sjekke denne ut selv og den har da potensial. Serien har i år hatt en slags feide med Starz-serien Survivor’s Remorse, det skal bli spennende å se hvilken av de to som faller mest i smak.

Du finner den på HBO Nordic.

Andre tips?

Selv skal jeg ta mitt eget råd og sjekke ut noen sportsrelaterte serier. Eastbound & Down og Survivor’s Remorse er på HBO Nordic-menyen, mens Make It Or Break it er på Netflix.

Annonse
X
X