La oss diskutere: Ray Donovan

Del nyheten

Hvor god er egentlig krimdramaet?

Vi gjør vårt beste for å servere dere eminente lesere de beste serietipsene, slik at det blir litt enklere å navigere seg i den voksende jungelen av serier. Men det er ikke alltid dere helt skjønner hva vi driver med. Som i tilfellet med vår nyeste HBO Nordic-toppliste.

Noe som fører oss til sakens kjerne: Fortjener Ray Donovan en plass?

3 av 8 som har sett og bedømt serien i vår egen redaksjon er samstemte. Den ble stemplet med 3 av 10 poeng, som betyr «dårlig». Klarer ikke en serie å oppnå 5 eller bedre i snitt så er det ingen nåde. Dermed ble serien benket, mens hele 88 andre serier ble funnet verdig en plass.

«Jeg savner kule Ray Donovan» kom det kontant fra vår trofaste leser Bård. Uten av han fikk noe særlig medlidende svar fra Serienytts TV-kritiker Steffen Stø. «Det er et av djevelbarna til Tony Sopranos som bare ikke fungerer» lød hans nådeløse dom.

Ikke noe Bård kunne slå seg til ro med. «Varg Veum og Ballers er vel 8 hakk «døllere» enn Ray Donovan» påpekte han, med tanke på at de to seriene begge karret til seg plass. Også en annen leser, Fred Arne, var enig. «Ray Donovan er jo knall den!».

Er den virkelig det?

Selv aner jeg ikke. Jeg er en av de syndefulle i redaksjonen som ikke har sett den enda. Men uenigheten er noe som absolutt gjør at den snarest skal konsumeres.

Og serien er jo verdig å diskuteres i vårt kommentarfelt. Dere som har sett den: Hva syntes dere egentlig om serien?

Showtime-serien gjorde det bra hos kritikerne, med hele 76% på Rotten Tomatoes. Skuespillere som Jon Voight og Liev Schreiber får mye ros. Nylig ble sistnevne nominert til Emmy og begge ble nominert til Golden Globe. Serien har 75 av 100 på Metacritic og ganske solide 8.2 i snitt på IMDB.

Så hva i alle dager gjør at vi ikke tar den med i en liste hvor det er godt nok å være middelmådig? Har kritikerne våre sett noe andre ikke har? Det er jo ikke som om vi forsøker å tenke som alle andre, det tilfører lite. Her går kritikerne våre mot strømmen. Med god grunn, eller er dette en real skivebom fra vår kant?

Stem og kjør debatt!

[poll id=»33″]

En av dere som bidrar til diskusjonen trekkes ut som heldig vinner av en måneds HBO Nordic abonnement.

Annonse