Annonse

DailyMirror kan i dag nevne en gladnyhet for Top Gear-fansen.

En kilde til avisa kan si at de er «veldig nære» for å signere en stor avtale med Netflix. Kilden legger også til at ingen prislapp ville overtalt James May og Richard Hammond uten Jeremy Clarkson.

Med en avtale for å lage et program for Netflix vil May og Hammond ville kunne lage program med Clarkson igjen, noe som ikke vil være mulig under BBC etter at det britiske kringkastingsselskapet ga han sparken.

De 3 får også med seg Andy Wilman, som har vært sjefsprodusenten for Top Gear siden starten i 2002.

Det er også nevnt at de har vært i diskusjoner med flere andre kanaler enn BBC, som den britiske rivalen ITV. Men de ser nå ut til å være fokusert på å få det til med Netflix istedenfor, hvis kilden til DailyMirror stemmer.

Annonse

Jeg har ikke ståltro på kildene til den britiske avisa, men det gir mening for begge sider av forhandlingsbordet. Det blir ikke det samme Top Gear-programmet, for både navnet og noe innhold som karakteren The Stig forblir ganske sikkert i BBC sitt eie.

Netflix kan med Clarkson & Co uten tvil ville kunne bygge opp et nytt program som kan bli populært nok til at begge sider vil tjene godt på det.

Det gir også mening for Netflix som ser ut til å rampe opp produksjonen av annet enn manusbaserte drama og komiserier, i tillegg til dokumentarer og spesialer framover.

Netflix har forløpig ikke bekreftet noen ting.

Annonse