Orange is The New Black har vært en av de beste tv-seriene de siste årene, og det er ingen grunn til å ikke være spent på hva en ny sesong bringer.

I sesong 2 i fjor viste serien oss at den er ambisiøs nok til å fokusere på flere karakterer enn bare Piper. Det var satt mye mer fokus på Taystee (Danielle Brooks), Red (Kate Mulgrew) og noen av de andre fangene i Litchfield-fengslet, hovedskurken i sesongen; Vee (Lorraine Toussaint), var også et friskt pust, og den kreftrammede Rosa (Barbara Rosenblat) slo til med en overraskende siste episode.

Det er ingen tvil om at å skrive kvinnerollene er det som står i hjertet av denne serien, og det er en en ting den har gjort ganske så vellykket til nå, men den kan også skrive gode mannlige karakterer, noe som vises med både Bennet (Matt McGorry) og Healy (Michael J. Harney). Det føltes derfor rett at Larry (Jason Biggs) ikke er til stede i sesong 3. Denne karakteren var rett og slett irriterende, fikk for mye tv-tid i forhold til andre biroller og det var mange bedre karakterer som ble tilsidesatt for denne karakteren som fremsto som en altfor stor distraksjon fra den sentrale historien som tok sted i og rundt Litchfield. Med Larry ute av bildet kan serien fokusere på å skrive bedre mannlige roller og tingene som pågår i fengslet.

Det er nok av serier som begynner å rakne i sømmene i sin tredje sesong og dessverre fort bli ganske dårlige, noe vi f.eks ser tydelig i Netflix-serien House of Cards. Manusforfatterne til Orange is The New Black ser ut til å ha funnet en løsning på dette ved å ikke frykte å utforske andre karakterer og heller gjøre dem interessante istedenfor å slite ut og avhenge seg for mye de etablerte karakterene, samt fjerne problemer som Larry.

Sesong 3 åpner bra med en episode sterkt fokusert på det å være mor og flere av fangenes tilbakeblikk og nåværende forhold til deres mødre, eller barn. Det er en annerledes start fra slik sesong 2 åpnet med fokuset på at Piper ble sendt ut av Litchfield. Det serveres oss en bedre miks av drama og komedie enn tidligere og Jenji Kohan og hennes manusforfattere legger ikke for mye fokus på kun få karakterer. At serien er blitt bedre på balanseringen mellom komikk og drama vises spesielt også i sesongstarten, hvor serien viser både hvordan familiebesøk kan være morsomt og trist for de innsatte. 

Annonse

Orange is The New Black ser i sesong 3 ut til å omfavne flere karakterer enn tidligere, og gir dem engasjerende nok bakgrunnshistorier til å hjelpe oss å forstå dem, føle med dem eller kanskje i noen tilfeller mislike dem. Det viser sesongen tidlig med engasjerende episoder rundt både Bennet, Chang (Lori Tan Chinn), Marisol (Jackie Cruz), Nicky (Natasha Lyonne) og Big Boo (Lea DeLaria) i løpet av de første seks episodene, som er med å tydeliggjøre at serien ser ut til å kunne kjøre like sterkt fremover uten å trenge å lene seg for mye på Piper og Alex (Laura Prepon).

Det er også lagt et fokus på privatiseringen av Litchfield, noe som gjør at serien også tar bedre i bruk Caputo (Nick Sandow) enn tidligere. 

Det virker som om Orange is The New Black har mye mer å fortelle i denne sesongen, og forsetter å være en egen og genuin serie. Det er en serie som har blitt så mye mer enn bare en serie som lagde overskrifter i 2013 fordi en karakter tisset på gulvet.

De 6 første episodene av sesong 3 er en veldig god fortsettelse av den beste serien på Netflix så langt.

https://www.youtube.com/watch?v=1eBOaAui_bw

Sesong 3 av Orange is The New Black slippes fredag 12. juni på Netflix.

Abonner
Varsle om
guest
1 Comment
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer
Tofferoo
Tofferoo
5 år siden

Sammenlignet med andre serier jeg har sett synes jeg Orange is the new black er dårlig. Til sammenligning med spennende serier faller det kort. Til sammenligning med komedier faller det kort. Jeg vet ikke hva det er engang. Det er tregt, sjangerløst og ikke spennende. En dårlig lesbefest.