Månedens serietips: Juni 2015

Annonse

I våre «månedens serietips» ramser vi opp et par serier som har sesongpremiere eller starter på norsk tv, strømmetjeneste eller kommer på DVD/Bluray. Som oftest inneholder det serier vi allerede har sett på forhånd.

Vi vier heller ikke disse tipsene til store serier alle snakker om og folk flest alt har på radaren, så du kommer ikke til å se eksempelvis Game of Thrones, Homeland eller House of Cards blant de utvalgte. Dette er for det meste et forsøk på å komme med tips om nye eller mindre kjente serier som ikke alle andre allerede snakker om.

Juni måned tilhører de store og etablerte sommerseriene i år i form av de aktuelle sesongene av True Detective og Orange is The New Black. Disse er serier vi trolig kommer til å nærmere inn i podcasten våres, og mulig egne anmeldelser.

For de litt mindre kjente, og mindre etablerte er det disse vi tipser om i juni.

Halt And Catch Fire, sesong 2

halt-and-catch-fire-season-2

Periodedramaet om de tidlige dagene til PCen på 80-tallet var litt treg i starten, men tok seg opp mot slutten av første sesongen når ting så ut til å gå litt oppover og nye veier for både Joe (Lee Pace), Gordon (Scoot McNairy), Donna (Kerry Bishé) og Cameron (Mackenzie Davis).

Av det vi har sett av sesong 2 ser serien også ut til forsette å holde formen, og det med dets gode utseende, ypperlige musikkvalg og gode bruken av de 4 mest sentrale skuespillerne. Kan Cameron sitt nye prosjekt bli en suksess, og hva vil Joe og Gordon gjør nå? Dette er en allerede undervurdert og god serie som kan blåse seg opp til noe svært positivt.

Har du ikke sett ferdig sesong 1, anbefaler vi å gå igjennom første episode, og de to siste av sesongen.

https://www.youtube.com/watch?v=5J1l_8HAjcA

Sesong 2 av Halt And Catch Fire har premiere 1. juni på C More Series, og er tilgjengelig på C More Play. Sesong 1 er også tilgjengelig på C More Play, HBO Nordic og TV 2 Sumo.

Fresh off The Boat

fresh_off_the_boat_key_art_h_2014

Fresh off The Boat følger Eddie Huang’s kinesiske familie som flytter fra Washington D.C. til Orlando, Florida på 90-tallet. Eddie må tilpasse seg en ny skole, hennes mor har problemer med i tilpasse seg kulturen og hans far forsøker å oppnå den «amerikanske drømmen» med å starte et steakhouse i Florida.

For fans av The Goldbergs og Modern Family er Fresh off The Boat noe som burde passe. Serien spiller smart på det å være annerledes i USA, i 1995. Fantastiske Constance Wu og Randall Park som foreldrene til Eddie er også kanskje det beste foreldreparet i en komiserie siden Lois og Hal i Malcolm in the Middle. Er du ute etter en komiserie kan dette være en serie verdt å avdekke et besøk.

Fresh off The Boat har premiere 28. juni på Visat 4.

Empire

Empire 2242

Empire følger Lucious Lyon (Terrence Howard), en rapper fra Philadelphia som har blitt en hiphop-mogul og CEO for sitt eget underholdningsselskap Empire Entertainment etter å ha kommet fra gata. Etter å få vite hva som feiler han velger han å gi hans 3 sønner til at en av dem vil etter hvert kan overta livsverket hans. Lucious vil gjøre hva som helst for å beskytte sitt elskede Empire. Situasjonen blir enda mer komplisert når hans ekskone Cookie (Taraji P. Henson), kommer ut av fengsel og krever tilbake sin halvdel av selskapet, som hun finansierte med penger hun tjente som narkolanger.

Seerfenomenet Empire er endelig klar for Norge. Såpedramaet et en blanding av morsomt og melodramatisk. Howard og Henson er begge så gode at de til tider overgår manuset, mens også Jussie Smollett som Jamal, den homofile sønnen til Lucious og Cookie gjør mye i sin rolle. Serien gir også flere av de andre skuespillerne ordentlig materiale å bite seg inn i, og føles ikke ut som at serien spiller for mye på Howard og Henson. Dette er en serie som kunne sluppet unna med å være dårligere, men det er faktisk ikke en så verst serie.

https://www.youtube.com/watch?v=dBzu_jKLJek

Empire har premiere 12. juni på Viaplay. Serien kommer også på TV3 17. juni.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X