DC Comics med Warner Brothers i spissen vil i 2016 med Batman Vs. Superman: Dawn of Justice starte for fullt med å få i gang sitt filmunivers med superhelter i likhet med hva Marvel har nå gjort mer eller mindre ganske suksessfullt siden 2008.

Et av problemene med filmene til DC Comics og Warner Brothers er at de ikke har startet sitt filmunivers med den beste mottatte filmen av fansen akkurat med Man of Steel. Et annet problem er at filmene foreløpig ikke heller virker å tenke like mye på prosessen på å skape sitt filmunivers som er en av grunnene til at Marvel er sukessfulle, fordi de vet hvordan regissører de skal hanke inn (noe de virkelig har vist i år med Captain America: The Winter Solider og Guardians of The Galaxy).

Personlig har også hvordan Warner Brothers skal utføre Wonder Woman vært noe jeg har vært bekymret for, men nå har DC Comics og WB skaffet Michelle McLaren til å regissere den første Wonder Woman-filmen som kommer i 2017.

McLaren som er kjent for Breaking Bad er ikke alene et sikkert kort for at Wonder Woman vil bli en bra superhelt-film, men det er et kort som iallefall er riktig og gir prosjektet mer potensial enn noensinne. McLaren har regissert noen av de absolutt beste tv-episodene fra Breaking Bad, Game of Thrones og The Walking Dead. Der har man serier der hun har vist at hun er en begavet og moden regissør som kan passe seg for å utfolde Wonder Woman riktig på storskjermen, og det ligger ikke i at hun er kvinne (bare en blodig god regissør som er et riktig valg for jobben). Det er også en regissør som vil hjelpe med å pushe Gal Gadot til å gjøre hva som trengs for at Wonder Woman skal fungere som en film på egenhånd.

la-et-st-women-directors-20130807-005_0

Mens jeg ikke håper på at McLaren er ønsket for jobben alene på grunn av hun er kvinne har forhåpentligvis Warner Brothers sammen med filmavdelingen til DC Comics kommet fram til at hun er simpelt et bra valg på grunn av hun har regissert noen av de beste tv-episodene de siste årene.

Med McLaren forhåpentligvis regissøren som blir valgt til slutt så har Wonder Woman fremdeles et stort problem med karakteren. Warner Brothers har hatt mange muligheter til å lage en film om denne kvinnelige superhelten som er virkelig en av de beste kvinnelige superheltene lagd med noen tilsynelatende gode manus fra navn som Joss Whedon, som allerede har bevist at han kan kvinnelige «superhelter» med blant annet Buffy.

Problemene Warner Brothers har hatt med karakteren er at de ikke ser ut til å like karakteren originale opprinnelse. Wonder Woman var lagd fra sinnet til drepte kvinner. Det er noe tøft og mer modent med den ideen om at Amazonerne som Wonder Woman tilhører er skapt av sjelen til hver kvinne som har blitt drept av en mann. Med en gang er det noe annerledes enn Supermann, Batman eller noe fra Marvel. Skapelsen av karakteren hennes er større og en mer ekte idee enn at hun simpelt bare er noe så enkelt som nærmest en halvgud fra gresk mytologi som den nye utgaven av karakteren i tegneseriene og den utgaven av karakteren som virker å være klar for film.

Det er noe interessant med hvordan Diana (Wonder Woman) var skapt av et stykke leire utformet fra Hippolyta, som var den første kvinnen drept av en mann, som døde med et ufødt barn inne i henne. Barnets sjel ble videreført til det stykket med leire, gitt liv og så oppvokst til å bli Wonder Woman. Dette er kanskje litt for far-fetch for noen, men det er langt mer interessant enn at hun nærmest er en kvinnelig utgave av Hercules, nesten en kvinnelig utgave av Thor eller kanskje nærmest en blåkopi av Marvel-karakteren Lady Sif (spilt av Jaimie Alexander i Thor 1-2 og Agents of S.H.I.E.L.D.).

At DC Comics også i tegneseriene de siste årene har minsket kreftene hennes til å bli enda svakere enn Supermann (som hun tidligere var nærmest like mektig som) er ikke helt noe som har fungert. Om det blir å fungere for film blir noe annet som vi får se videre om nærmere premieren i 2017.

McLaren er allikevel neste år klar for regi på minst en episode av første sesong 1 av Breaking Bad-spinoffen Better Call Saul. Forhåpentligvis forblir hun en del av tv-bransjen uansett hvor dårlig eller bra Wonder Woman går.

Wonder Woman har kinopremiere 23. juni i 2017 i USA. 

AnnonseNye episoder av Outlander er ute nå på Viaplay! Klikk her for å se!