X-Men kan være på vei til TV-skjermen

Det var egentlig ikke snakk om lang tid før det ville komme fram at Fox Studios har satt i gang utviklingen av en serie rundt X-Men. Simon Kinsberg som var med å skrive årets X-Men: Days of Future Past og skal skrive oppfølgeren X-Men: Apocalypse sa i sommer at tv var et passende sted for X-Men i en eller annen form.

Uansett kan nå Bleedingcool som også avslørte at DC Comics og Warner Brothers-prosjektet rundt Supergirl var i utvikling nylig avsløre at Fox Studios er i dyp utvikling av noe som vil bringe X-Men til tv-skjermen.

Annonse

Naturligvis er dette ikke snakk om at vi vil se Hugh Jackman på tv-skjermen som Wolverine (eller en karakter som forsøker å ødelegge  en Rolling Stones-låt for den slags skyld). Fox som eier alle rettigheter til X-Men karakterer for tv-skjermen (ikke animert) vil nok også ha mulig de fleste B-karakterer og sine i ro uten noe innblanding av en potensiell tv-serie.

Den potensielle serien Fox er trolig noen som tilhører X-Men som New Mutants eller Generation X. Faktisk er det ikke sikkert at serien heller vil være en del av samme universet som X-Men filmene, men dette er uansett altfor tidlig å si noe sikkert om.

Men skal vi tro hva Twitter-brukeren joydivisionary sier er det snakk om en X-Factor serie.

x factor

X-Factor (som ikke burde forveksles med reality-konseptet med samme navn) er i tegneserie en spinoff-serie av de originale X-Men tegneseriene til Marvel. Laget besto originalt av originale medlemmer av X-Men som Beast, Jean Grey, Cyclops og Iceman. Den nåværende utgaven er noe annerledes med Polaris (datteren til mutanten Magneto), Gambit og Quicksilver (sønnen til Magneto).

TV-utgaven av en X-Factor serie pitches skal vi tro Twitter-brukeren som en «Fringe i X-Men verdenen», noe som samsvarer med gruppa X-Factor Investigations.

Selv om det er Fox Studios som utvikler serien kan serien ende opp på en annen kanal, eller streamingtjeneste som Netflix. Sistnevnte ville vært best for en slik serie, men Netflix ser ut til å ha nok med alle de kommende Marvel-seriene sine som kommer fra Disney og Marvel.

Marvel som selv eier alle Marvel-karakterer for tv og film nå, utenfor karakterer relatert nok til X-Men, Fantastic Four, Spider-Man og The Man-Thing har vist med Agents of S.H.I.E.L.D. at Marvel-karakterer kan ha et liv på tv-skjermen. Noe som styrkes neste år med Agent Carter også for ABC, og både Daredevil og Jessica Jones for Netflix.

I andre ord er ikke akkurat Marvel-karakterene vekke fra TV-skjermen de neste månedene.

Om forfatter

Steffen Stø
Steffen Stø
Freelancer
Annonse

Premierenyheter
Se hva som kommer

Anmeldelser
Kritikernes dom