8 måneder etter dødsfallet til Philip Seymour Hoffman har Showtime funnet noen til å overta hovedrollen i serien Happyish. Serien skulle være Hoffmans første store tv-rolle.

Serien, som fikk grønt lys i januar bare måneden før Hoffman døde i februar, har nå hanket inn Steve Coogan til å ha hovedrollen i komiserien. Hovedrollen omskrives også for å passe Coogan bedre fra den originale piloten.

Happyish er beskrevet som et mørkt syn på søket etter lykke, et søk som kanskje er grunnen til vår ulykkelighet. Britiske Thom Payne (Coogan) er en 44-åring, og hans nye sjefer på jobb er halvparten så ung og sier ordrene digital og sosialt altfor ofte. Hans mentor og sjef Jonathan forteller han at han burde gjenskape et nytt merke rundt seg selv, bedriftens hodejeger forteller ham lykke er en myte, og Thom er ikke sikker på om hans Viagra vil forstyrre hans Prozac, eller vice versa. Det gjør heller ikke hverdagen like lett når også hans kone Lee også leter etter en dypere mening med livet.

happyish_hoffman
Philip Seymour Hoffman i den originale piloten til Happyish. Foto: Showtime

Komiserien kommer fra forfatteren Shalom Auslander, og er utviklet til serie fra Ken Kwapis (Malcolm i Midten). Prosjektet som tidligere het Trending Down, har vært i utvikling i flere år på Showtime, men kom i fjor endelig med en pilotepisode hvor Hoffman hadde hovedrollen.

I rollene i den originale piloten med Hoffman var Kathryn Hahn (Parks And Recreation) og Rhys Ifan (Notting HillElementary) med i de sentrale rollene. Utifra hva som Deadline skriver er bare Hahn forventet å komme tilbake ettersom skuespillerne castet til piloten har blitt sluppet fri. Hvorvidt dette betyr også at den visstnok herlige cameorollen til komikeren og skuespilleren Louis C.K. i pilotepisoden blir med er usikkert.

Annonse

Coogan, som i tillegg til The Trip, er kjent for blant annet Alan Partridge, Oscar-nominerte Philomena (som Coogan også bidro med manuset på), Tropic Thunder og Night At The Museum-filmene. Når det kommer til amerikansk tv er han heller ikke så fersk. For noen år tilbake med i hovedrollen i et juridisk komidrama fra House-skaper David Shore for ABC som ikke gikk videre til serie. I tillegg gjestespilte han også Curb Your Enthusiasm på HBO.

Innspillingen av Happyish starter allerede i september i New York med Kwapis også på regi. Premieren vil bli en gang i 2015, hvor hver episode er på en halvtime hver. Her hjemme går nye serier fra Showtime til HBO Nordic framover, men ingenting er helt bekreftet når det kommer til nettopp denne serien enda.

 

 

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer