The Strain og Rush til Viaplay

Viaplay har røpet at enda to nye serier til er på vei til tjenesten i høst etter at de nylig annonserte at serier som Transparent og Outlander som hadde premiere denne uken kommer til tjenesten denne måneden.

Les også: Flere nye serier på vei til Viaplay

Annonse

Ganske nylig slapp de Tyrant på tjenesten etter at TV3 hadde sendt første episode. The Strain og Rush vil også få følge, men blir eksklusive for tjenesten. Viaplay har foreløpig ikke annonsert premierene for de to nye seriene. Uansett er det snakk om en premiere iløpet av september-oktober i høst slik vi forstår.

Nedenfor kan du se trailer og lese noen korte førsteinntrykk av seriene.

The Strain

The-Strain-Episode-4-e1407260989104
Grøsserthrilleren fra Guillermo del Toro og Carlton Cuse (Lost, Bates Motel) har vært stor suksess i USA siden den premierte i sommer på FX Networks. Serien viste seg å være en såpass stor suksess at kanalen fornyet serien allerede etter 6 av 13 episoder sendt i sommer.

The Strain forteller historien om Dr. Ephraim Godweather (Corey Stoll), sjef for en spesialgruppe for Center of Disease Control i New York City. Et mystisk virus fører Eph og hans guppe kommer over det som er en gammel og ond vampyrstamme. Sammen med en vampyrjegere (David Bradley) starter de kampen om tilværelsen for menneskeheten.

The Strian har vært en frisk pust for meg personlig når det kommer til vampyrer på TV og film den siste tiden, og for meg den mest suksessfulle grøsserserie på en god stund, til tross for at alt ikke fungerer. Til tider kan serien gjøre ting litt unødvendig som personlige problemene til hovedpersonen spilt at Stoll (som også går rundt med en ganske unødvendig parykk). Serien har også noen ganger en tendens til å gjøre ting kjedelig når den kunne gjort det lett «awsome».

Serien har en haug av karakterer jeg liker. Spesielt Bradley (kjent fra Broadchurch) som vampyrjegeren Abraham Setrakian, Kevin Durand (Lost) som den som oftest sære og tøffe rottedreperen Vasily Fet, og Richard Sammel som en scene-stjelende tysker som har en lang fortid med ondskap. Det er helt klart en serie som starter veldig sakte i starten, men hvis du er åpen for en miks av Buffy og The Walking Dead tar denne serien seg opp noen hakk etter hvert. Denne serien tar seg veldig opp, og det er svært spennende å se hvilken vei serien går i sesong 2.

https://www.youtube.com/watch?v=DqcuyXeN8O8

Rush

Rush - Season 1

Dette er ikke en TV-utgave av Ron Howard-filmen fra 2013 med samme navn. USA Network har stått bak serier som Burn Notice, White Collar og Royal Pains. Hvis du liker spesielt de to sistnevnte er kanskje dette noe for deg.

Rush handler om legen Dr. William Rush (Tom Ellis), som ikke er tilknyttet noe sykehus. Han er en privatlege for den som betaler. Han setter ingen grenser mellom privatlivet og arbeidslivet sitt.

Hvis du liker Royal Pains er som sagt dette noe for deg som denne er veldig lik, men USA Networks har gjort den mørkere så den fungerer helt ok. Dette er enda en serie med en kynisk anti-helt som hovedkarakter, men dette er en serie som ser ut til å være klar over hvor den er på vei og hva serien ikke er. (Ser man på f. eks Ray Donovan er det en serie som ønsker å være dypere og mer kompleks enn den faktisk er).

Ellis som er en brite klarer også veldig greit å være sjarmerende og en selv-interessert idiot samtidig. At Lorence Tate (Rescue Me) gjør også en grei birolle som bestekameraten til Rush. Dette er en serie som klarer å vise seg godt fram for hva den har i vente og hvordan serie den er. Å være en lettbeint dramaserie er ikke et problem, men det må også funke. Noe Rush har ganske ofte klart av de par episodene jeg har sett på forveien.

https://www.youtube.com/watch?v=BePmjGqntpk

Disse seriene blir også med returnerende serier som Nashville, The Blacklist og Two and a Half Men i høst på Viaplay.

 

Om forfatter

Steffen Stø
Steffen Stø
Freelancer
Annonse

Premierenyheter
Se hva som kommer

Anmeldelser
Kritikernes dom