Community flyttes til Yahoo for sesong 6

Annonse

Etter at Hulu ikke lengre var et alternativ for å gjennopplive Community etter at serien i vår ble kansellert av NBC var håpet i ferd med å renne ut for #sixseasonsandamovie. Men herregud komiserien ble fornyet allikevel!

Av alle steder har Yahoo forhandlet seg fram til en avtale om en ny sesong, meldes det av blant annet Deadline.

Avtalen er ikke bare snakk om en veldig kort sesong, men akkurat samme antall episoder komiserien har fått av NBC i de to siste sesongen, 13 episoder som vil debutere allerede i høst. Med på flyttelasset over til Yahoo er også serieskaper Dan Harmon og produsent Chris McKenna som begge returnerte i sesong 5 av serien etter et år vekke fra serien.

Harmon hadde selv dette å si i presseskrivet fra Yahoo.

«Jeg er veldig fornøyd at Communtiy vil returnere for sin forutbestemt sjette sesong på Yahoo, jeg ser fram til å bringe vår elskede NBC sitcom til et større publikum med å flytte den online. Jeg lover å dominere vår nye konkurranse. Vær trygg, Big Bang Theory. Se opp, Bang Bus! «

TVLine bekrefter at både Joel McHale (Jeff), Danny Pudi (Abed), Allison Brie (Annie), Ken Jeong (Chang), Jim Rash (Dean Pelton), Yvette Nicole Brown (Shirley) og Gillian Jacobs (Britta) alle vil returnere for sesong 6. Dessverre vil Donald Glover (Troy) være med etter å ha blitt skrevet ut av serien i en av de tidlige episodene i sesong 5.

Med dette har serien oppnådd «målet» med 6 sesonger og en film, for Harmon har selv sagt at han vil lage filmen om han så må lage den ut av leire og teip i kjelleren hans. Men samarbeidet med sesong 6 er ikke nødvendigvis bare det som vil komme av samarbeidet og avtalen med Yahoo. Kathy Savitt, markedssjefen til Yahoo håper at  det vil bli starten på et lengre forhold med også flere sesonger av Community.

På mange måter har Community klart det umulige med å overleve til sesong 6 som den nå ha gjort. Serien har vært i faresonen flere år, men NBC sine svake seertall var det tydeligvis nok til å holde på serien så lenge den gjorde, spesielt i tiden etter at The Office tok slutt som var kanalens beste komiserie i seertallene.

Mens det har vært en interesse fra flere å plukke opp serien var det fremdeles begrenset fordi serien har solgt reprise-avtaler med både Hulu og Comedy Central (ingen av de kunne heller komme i havn en avtale med Sony som produserer serien). Netflix og andre kabel-kanaler i USA var heller ikke interessert i den på grunn av avtalene med Hulu og Comedy Central. Hvorvidt det var faktum eller ei, så ble det også ryktet om at Netflix ikke var interessert fordi de bare ville få en sesong 6 uten å betale en sum de ikke var enig med.

Yahoo gjorde tidligere i år kjent deres planer om eget originalt innhold med komiserier for tjenesten Yahoo Screen hvor Community er på vei. Nå er spørsmålet fansen stiller seg hva Yahoo Screen er.

https://twitter.com/blvckmvgick777/status/483733898665263104

Fra før har web serien Burning Love blitt skapt for og sendt på Yahoo. Komiserien som var en stor parodi på Ungkaren, Ungkarskvinnen og lignende reality-TV ble såpass stor at E! tok over den Ben Stiller-produserte serien hvor Stiller, Ken Marino, Community-skuespiller Ken Jeong og mange flere dukket opp.

For Yahoo er Community en stor ting, uansett om serien ikke er en kjempe i seertallene og sånt som The Big Bang Theory kanskje er. Dette er et slik grep der folk vil legge merke til tjenesten, spesielt på nettet hvor Yahoo får sine nettseere fra. Community har vært en ekstemt populær serie på nettet, og for å se de siste episodene av serien må nå folk i USA komme seg til tjenesten for å se det. Det blir spennende å se et slik resultat. Kanskje også Happy Endings kunne vært reddet etter å ha blitt kansellert av ABC også hvis dette hadde vært en mulighet da?

Viasat 4 har etter hva jeg er kjent med ikke enda sendt sesong 5 av serien som de har rettigheter på.

Hva synes du om at Communtiy er reddet? Er du spent på å se serien forsette, selv online på en tjeneste tydeligvis ingen amerikanere vet om? 

2 KOMMENTARER

  1. Utrolig gøy at noen plukker opp Community. Dersom seertall (alltid) hadde vært alt, ville TV-verden fort blitt et trist sted. Kvalitet er tydeligvis ikke alltid synonymt med popularitet, tenk hvor kjip verden hadde vært om Hannibal var byttet ut med enda en CSI-spinoff, og Community med middelmådige Big Bang Theory-repriser…
    Mad Men har vel aldri heller vært den store seermagneten, men vi hadde gått glipp av en av de beste seriene noensinne om tall var alt AMC brydde seg om.

  2. Utrolig gøy at noen plukker opp Community. Dersom seertall (alltid) hadde vært alt, ville TV-verden fort blitt et trist sted. Kvalitet er tydeligvis ikke alltid synonymt med popularitet, tenk hvor kjip verden hadde vært om Hannibal var byttet ut med enda en CSI-spinoff, og Community med middelmådige Big Bang Theory-repriser…
    Mad Men har vel aldri heller vært den store seermagneten, men vi hadde gått glipp av en av de beste seriene noensinne om tall var alt AMC brydde seg om.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X