Å begrave menn har alltid vært en del av Banshee. Nå gjør serien det til sin egen vinning.

[Inneholder spoilere fra «Ways To Burry a Man», episode 7 av sesong 2 av Banshee]

Banshee har siden startet tidlig i 2013 vært en serie som har levert tidvis god pulp-actiondrama med en dose nakenhet. Denne uka tok serien endelig i bruk en tråd som har vært liggende siden starten, noe som serien ender opp med å tjene stort på. Mer spenning og action framover i en sesong der serien tidligere så ut til å gå i så forskjellige retninger at enkelte ting ikke ga noe mening.

Det virker som Mr. Rabbit (Ben Cross) kommer til å skjule seg i bakgrunnen en stund og iløpet av de siste episodene har serien kanskje ikke vært så interessant fordi den har manglet en storskurk. Ja, det er kult å se en diger indianer som du ikke vil komme i en slosskamp med, men serien trenger et plott igjennom hele sesongen å jobbe med for at det skal bli noe særlig interessant uansett hvor kult det er å se flere av slosskampene i Banshee.

Denne helga tok serien i bruk en tråden om å ta Proctor (Ulrich Thomsen). For tidligere var det nesten så man skulle sympatisere med karakteren, men istedenfor velger serien å ta en 180 med å vise en gal drapsmann når han og hans høyre hånd Burton drepte Lucas, sønnen til den ekte Lucas Hood (Harrison Thomas) . En slik 180 så jeg ærlig talt ikke komme, og det er en god ting. En overraskelse er det serien trengte i historien, for å ta Proctor før Mr. Rabbit så jeg ikke komme.

Denne Jason-historien har heller ikke fungert særlig. Ja, det var kanskje litt morsomt å se en trailer kappe av et hode til en skurk, men det var det eneste gleden og interessante jeg klarte å få ut av karakteren Jason Hood var. Derfor virket den tiden med Jason mindre riktig når et sjokkerende drap av karakteren satt i gang noe større. Noe som virket som ble eskalert fordi Proctor naturligvis løy og fikk Rebecca (Lili Simmons) til å lyve angående Jason.

Lili-Simmons-as-Rebecca-and-Ulric-Thomsen-as-Kai-in-Banshee-Season-2-Episode-7

Uten å skrive for mye om helgens episode så vil jeg uansett si at serien har gjort et grep som er lovende for serien framover. Jeg håper dette blir en ball serien tar videre, selv om jeg ser for meg at Proctor overlever sesong 2.

Men det vil uansett være en spennende ting å se utvikle seg og noe jeg liker å se at serien har følgt opp. Og det skader ikke at serien med det å ta ned Proctor også klarte å gjøre flere karakterer som Brock (Matt Servitto) mer brukelige.

Annonse

Hvorvidt Proctor eller Mr. Rabbit blir den siste «storskurken» som taes i slutten av serien er enda for langt å si noe om (det forventes at serien i hvert fall i likhet med søsterserien Strike Back får 4 sesonger av Cinemax). Banshee viser uansett tegn til forbedring denne sesongen utenfor actionsekvenser.

Er det noen andre Banshee-fans som er fornøyd med vendingen serien ser ut til å ta? Gjerne legg igjen en kommentar i kommentarfeltet. 

AnnonseSe Outlander og The Blacklist først på Viaplay. Klikk her for å se!