Halt and Catch Fire, det neste Mad Men for AMC?

AMC viste i natt den første traileren til Halt and Catch Fire, kanalens nye serie som får premiere i sommer. Kan dette bli AMCs neste Mad Men?

Det er ikke bare HBO og CBS med serier som Silicon Valley og Person of Interest som viser at teknologisk tematikk kan gjøre bra. Enten det er til å lage god komedie eller spenning.

Annonse

AMC vil i sommer gå en annen vei med en serie sentrert rundt datamaskiner, satt til en helt annen tid. Halt and Catch Fire er AMC sitt neste svært lovende karakterdrama etter at Mad Men i vår er tilbake med sin siste sesong (oppdelt i to deler).

I Halt and Catch Fire har Lee Pace (Pushing DaisiesHobbitten), Scoot McNairy (Argo) og Mackenzie Davis (Smashed) hovedrollene. Kerry Bishé (Argo), David Wilson Barnes og Toby Huss (Carnivale) har biroller.

Serien er satt til det tidlige 80-tallet i Texas, hvor serien forteller historien om tre forskjellige teknologi-tenkende mennesker som ønsker å skape en PC som både er en motstander, og potensiell erstatter av IBM sin veletablerte modell. De 3 hovedkarakterene har hver sin rolle. Visjonæren er Joe MacMillian (Pace), mestergeniet er Cameron Howe (Mackenzie Davis), og ingeniøren er Gordon Clark (McNairy). 

Halt-and-Catch-Fire-101

Ut fra beskrivelsen før jeg så første episode av serien satt jeg med et inntrykk av at serien minner meg om andre AMC-serier, spesielt Breaking Bad og Mad Men. Donna (Bishé) har sin likhet med Betty Draper, den ignorante kona som er mistenksom rundt hennes ektemann (noe vi kjenner til fra Skyler White også). Gordon virker ikke som at han er på veien til Walter White, men han har en lik bakgrunn. I likhet med Mr. White har også Gordon vært med på noe stort tidligere i livet sitt, for å nå ende opp i en jobb han ikke har stor entusiasme for. Joe er seriens Don Draper med både stilen og drivkraften i karakteren. 

Ting går riktignok så mye annerledes enn dette i selve serien. Ettersom det blir klart at karakterene er mye mer åpne om ting de gjør. Det er veldig mye om begå svindel ved at Joe & Co skaffer seg en PC fra IBM for å reversere den til å bli deres egen skapelse når de ikke har tilgjengelig teknologi eller midler for å skape sitt eget.

Fra første stund er det nok av karakterer jeg falt for. De kvinnelige karakterene er ganske gode, og serien setter de spenstig opp mot de mannlige karakterene. Selv kvinnen vi ser har sex med Joe i første episode har en betydning utenfor å være et raskt nummer, eller en flørt. I slutten av episoden blir vi også kjent med Cameron som kanskje kan minnes om Peter i Mad Men, men enda frampå for anarki og muligens smartere.

Dette er ting som danner et svært positivt førsteinntrykk for en serie jeg har vært spent på lenge. Jeg er veldig spent på å se hvordan denne serien vil forsette. Spesielt er Lee Pace glimrende i rollen som Joe, og de andre sentrale skuespillerne leverer sakene også.

halt002-680x350

Halt and Catch Fire får premiere på C More Series/HD den 3. juni. Serien blir tilgjengelig på C More Play og Filmnet også.

Om forfatter

Steffen Stø
Steffen Stø
Freelancer
Annonse

Premierenyheter
Se hva som kommer

Anmeldelser
Kritikernes dom